sonuc.osym.gov.tr sorgu ekranı YGS sınav sonuçları

YGS 2017 sonuçları açıklandı. 2017 YGS sonuçları sonuc.osym.gov.tr üzerinden sorgulamaya açıldı. Öğrenciler ÖSYM’nin resmi internet sitesi osym.gov.tr’den sonuç sorgulama ekranına ulaşabiliyor. YGS 2017 sonuçlarına bakmak için haber detayındaki linki tıklayın.

sonuc.osym.gov.tr sorgu ekranı YGS sınav sonuçları

ÖSYM, YGS 2017 sonuçlarını sorgulamaya açtı. Yüz binlerce öğrenci, ÖSYM’nin YGS sınav sonuçlarını yayımlamasını bekliyordu. 2017 YGS sonuçları sorgulama ekranına sonuc.osym.gov.tr adresinden ulaşabileceksiniz. Aşağıdaki linki tıklayarak sorgulama yapabilirsiniz.

 

2017 YGS SONUÇ SORGU EKRANI İÇİN TIKLAYIN…

 

ÖSYM GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN…

 

ÖSYM ADAY ŞİFREMİ KAYBETTİM NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?

Bunun için ÖSYM’nin sitesine girerek ais.osym.gov.tr’den adresinden şifrenizi ücretsiz olarak yeniden alabilirsiniz. Siteye girdikten sonra “Şifremi Unuttum” alanına girerek yöneltilen soruları doğru yanıtlamanız gerekiyor. Eğer internet ortamından şifre almayı başaramazsanız korkmayın. Şifreyi yenilemenin bir yolu daha var. ÖSYM aday şifresi yenileme işlemi için ÖSYM sınav koordinatörlüklerine veya YGS’de başvuru merkezi olarak görev yapan yetkilendirimiş başvuru merkezlerine geçirli nüfus cüzdanı veya pasaportunuzla şahsen başvurabilirsiniz.

 

YGS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

YGS’de doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan bulunacak. Yani her dört yanlış için bir doğru cevap düşülecek.

 

Ardından son sınıfta okumakta olan tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacak.

 

Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacak. Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacak. Daha sonra hesaplanan standart puanlar ve ÖSYS kılavuzu Tablo 1’deki ağırlıklar kullanılarak adayların Ağırlıklı YGS puanları (AYGS) hesaplanacak.

 

AYGS puanlarından her biri kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 puanları oluşturulacaktır. AYGS puanları YGS puanlarına dönüştürülürken ilgili testlerin her birinden 5 ham puan alan adayların 150 YGS puanı, 8 ham puan alan adayların da 180 YGS puanı almaları sağlanacak.

 

KAYNAK : STAR GAZETESİ

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ