Sırt ağrısı neden olur? Aşırı sırt ağrısı nasıl geçer? Evde tedavi yöntemi

Sırt ağrısı çoğu zaman geçiştirilen ancak hafife alınmaması gereken bir rahatsızlıktır. Her beş kişiden biri yaşamının belirli dönemlerinde sırt ağrısı ile karşı karşıya kalır. Pek çok rahatsızlıkta olduğu gibi sırt ağrısında da erken teşhis çok önemlidir. Peki sırt ağrısı neden olur? Evde sırt ağrısını ilaçsız olarak geçirmek mümkün mü? İşte sırt ağrısından kurtulmanın yolları…

Sırt ağrısı neden olur? Aşırı sırt ağrısı nasıl geçer? Evde tedavi yöntemi

Ev hanımlarının, masa başı çalışanlarının ve sürekli ayakta çalışanların en sık yaşadığı problemlerden biri olan sırt ağrısı bir çok nedene bağlı olarak ortaya çıkar. İş ve özel hayatımızı da etkileyen bu ağrılar genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden geçerken kimisi de haftalarca sürmektedir. Peki bu ağrılar neden oluşur? Bu ağrıların oluşmaması veya ağrıları en aza indirmek için hangi egzersizler yapılabilir? Sırt ve bel ağrıları hakkında bilmeniz gerekenler…

 

 

SIRT AĞRISI NEDEN OLUR?

Sırt ağrısının sürekli devam ettiği durumlar mutlaka ciddiye alınmalıdır. 6 aydan fazla devam eden sırt ağrısı, sırtta yaralanmaya da zedelenme meydana gelmesi halinde bazı tetkiklerin yapılması çok önemlidir.  Sırt ağrısının nedenlerini, hangi hastalıklarla bağlantısı olduğunu öğrenmek için kan tahlili, ultrasonografi, bilgisayarlı tomografi ve MR gibi görüntüleme tekniklerinden faydalanılır. 

 

 

Aniden yapılan eğilme veya kalka hareketleri
Kas spazmı ve ya soğuk algınlığı geçiriyor olma
Masa başında çalışmak ve hareketsizlik
Ağır yükü dikkatsiz kaldırmak
Duygusal olarak yaşanan stres
Aşırı kilolu olmak
Sırt kısma alınan rüzgâr veya soğukta kalma
Kalp hastalıkları
Kemik erimesi
Böbrek enfeksiyonu
Hamilelik
Sırt bölgesinde olan fıtıklar
Yanlış pozisyonda oturmak
Sindirim sisteminden oluşan hastalıklar
Ağır olan sırt çantaları taşıma

SIRT AĞRISI NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Sırt ağrısı nedenine bağlı olarak tedavi edilir. Akut özgül olmayan sırt ağrısında en iyi tedavi şekli, mümkün olduğunca hareket etmek ve ağrı kesici ilaç kullanmaktır. Yatak istirahatı en fazla 2 gün olmalıdır.

Ayrıca şunlar da yardımcı olacaktır:

Fizyoterapi
Osteopati
Şiropratik uygulamalar
Akupunktur
Egzersiz

Kronik özgül olmayan sırt ağrısının tedavisi genellikle daha zor olur ve tedavi şunları içerebilir:

Nonsteroidal anti-inflamatuvar ilaçlar
Kas gevşetici ilaçlar
Omurgaya enjeksiyon

OMUZ VE SIRT AĞRILARI ÇİN DOĞAL YAKI TARİFİ

Günlük yaşantıyı olumsuz etkileyen omuz ve sırt ağrılarının nedeni, omurganın her iki yanında bulunan kasların gerilmesidir. Dr. Feridun Kunak, içerisinde havlucan, toz zencefil, pul biber, kafur, biberiye yağı ve bal olan omuz ve sırt ağrısı için doğal yakı yapımını izleyiciyle paylaştı. Kunak, hazırlanan yakının ağrıyan bölgeye uygulanmasını tavsiye etti.

SIRT AĞRISINA İYİ GELEN BESİNLER

Kronik bel ve sırt ağrısı çeken kişilerin doğal yollara baş vurmadan bir uzmana görülmelidir.

SARIMSAK 

Sarımsak içerdiği anti-bakteriyel maddeler sayesinde vücuttaki iltihaplanmaları atar. Kasların hassas olan yüzeylerini onarır. Her sabah aç karna bir diş sarımsağı ilaç gibi yutarak bu maddesinden faydalanabilirsiniz. 

SOĞUK KOMPRES UYGULAYIN

Buzluktan çıkaracağınız buz küplerini, temiz bir beze sararak sırt ağrılarınıza kurtulabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken 10-15 dakikadan fazla tutmamak ve ara vererek işlemi gerçekleştirmeniz gerekir. 

EPSOM TUZU

Magnezyum sülfat bakımından zengin olan epsom tuzunu duş aldığınız sırada bir kovaya sıcak su koyunuz içerisine göz kararı epsom tuzu ekleyiniz. Daha sonra bu suyu boynunuzdan aşağı yavaş yavaş dökünüz. Ya da yine sıcak suyun içerisine eprom tuzu ekleyiniz. Sonra bu suya temiz bir havlu batırıp ağrıyan bölgenizde 15 dakika bekletiniz.

ZERDEÇAL

Vücuttaki iltihaplanmaları temizleyen ve ödemi atan besinlerden biri olan zerdeçaldan 2 yemek kaşığına bir yemek kaşığı bal karıştırınız. Daha sonra 3 yemek kaşığı ılık süt ekleyip macun haline getiriniz. Bu macunu ağrıyan bölgeye sürünüz. 10 dakika masajla uyguladıktan sonra ılık su ile yıkayınız.

PAPATYA ÇAYI

Papatya çayı da sırt ağrılarınızdan kurtulmanızda etkili bir bitkidir. Gün içinde siyah çaya alternatif olarak içeceğiniz 1bardak papatya çayı ile vücudunuzdaki genel ağrı, bitkinlik ve yorgunluk hissinden kurtulabilirsiniz. Marketlerden hazır paketlenmiş olarak satın alabileceğiniz gibi aktarlardan kurutulmuş bitki formunu’da bulabilirsiniz.

BOL MİKTARDA SIVI ALIN 

Yeterli kadar tüketmediğiniz sıvılar vücudun çeşitli yerlerinde ağrılara sebebiyet verebilir. Bunun için en az 8-10 barda su tüketmenizi tavsiye ediyoruz. 

KAYNAK : Haber7

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ