Silvio Berlusconi hayatını kaybetti

Eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, 86 yaşında hayatını kaybetti. 1994 yılından 2011 yılına kadar İtalyan siyasetine yön veren Berlusconi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da “en yakın dostlarından biri” olarak tanımlamıştı.

Silvio Berlusconi hayatını kaybetti

Eski İtalya Başbakanı ve Forza Italia partisinin lideri Silvio Berlusconi, Milano’da tedavi gördüğü San Raffaele Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Berlusconi, Milano Katedrali’nde düzenlenecek devlet töreni sonrası defnedilecek.

Berlusconi, akciğer enfeksiyonu nedeniyle 5 Nisan’da hastaneye kaldırılmıştı. Kronik lösemi teşhisi bulunan Berlusconi, 9 Haziran’dan bu yanadır hastanede bulunuyordu.

Berlusconi, San Raffaele Hastanesi’nde 5 Nisan ile 19 Mayıs arasında da 45 gün boyunca kronik lösemiyle bağlantılı akciğer enfeksiyonu tedavisi görmüştü.

BAŞARILILARI VE SKANDALLARIYLA ÜNLÜYDÜ

1994 yılından 2011 yılına kadar İtalyan siyasetine yön veren ve dört hükümeti yöneten milyarder iş insanı Berlusconi, 1986-2017 döneminde de Milan takımının başkanlığını yapmıştı. Berlusconi, Milan’a yaptığı yatırımlarla kırmızı-siyahlı kulübün hem İtalya’da hem Avrupa’da önemli başarılar elde etmesinde büyük rol oynamıştı.

Berlusconi, başbakanlık yaptığı dönemde renkli kişiliği ve karakterinin yanı sıra sık sık hakkındaki cinsel ilişki skandalları ve yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelmiş, aldığı cezalar ve yaptığı açıklamalarla İtalyan siyasetine damga vurmuştu.

ERDOĞAN’LA SAMİMİYDİ

Silvio, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da “en yakın dostlarından biri” olarak tanımlamıştı.

Sık sık Erdoğan’la görüşen samimi pozlar veren Berlusconi, Başbakanlığı döneminde Türkiye ile yakın ilişkiler kurmuş, Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın 2003’te İstanbul’da kıyılan nikâhında da şahitlik yapmıştı.

 DEVLET TÖRENİ YAPILACAK

İtalya’da hayatını kaybeden eski Başbakan Silvio Berlusconi için çarşamba günü cenaze merasiminin devlet töreni olarak yapılacağı bildirildi.

Berlusconi’nin naaşı bugün hastaneden alınarak, Arcore’deki villasına götürüldü. Ünlü liderin ailesinin burada taziyeleri kabul edeceği, yarın da Berlusconi için sahibi olduğu Mediaset şirketinde tören düzenleneceği basına yansıdı.

KAYNAK : Haber7
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ