Siber güvenlikte yerli hamle

Türkiye’nin yerli ve milli şirketleri, yazılım konusunda atağa kalktı. Geliştirdikleri yazılım ve projelerle yurtdışına bağımlılığı asgari seviyeye indiren Türk şirketleri, aynı zamanda bu alanda ihracat da gerçekleştiriyor. 

Siber güvenlikte yerli hamle

Türkiye’nin dijital dönüşümünde yerli ve milli yazılım firmaları söz sahibi olmaya başladı. Dünya standartlarında üretim yapan şirketler, yazılım konusunda yurtdışı bağımlılığını da azaltıyor. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin ‘kamuda dijital dönüşüm’ kapsamında yaptığı çalışmalara destek veren siber güvenlik firmaları, 4. Kamu Bilişim Zirvesi’nde bir araya geldi. 

KÜRESEL BAŞARI HEDEFİ 

Zirveye katılan siber güvenlik firmalarından May Cyber Technology Şirketi Kamu Satış Direktörü Fazıl Ekici, “10 kullanıcıdan fazla bilgisayar sistemi olan her yapı için siber güvenlik önlemi alınması gerekiyor. Çok büyük kamu kurumları, bakanlıklar, bankalarla çalışıyoruz. Tamamen yerli ve milli ürünler üretiyoruz. Yüzde 91’in üzerinde yerlilik belgemiz var. Dijital dönüşüm hareketinde yerli ve milli yazılım firmalarının global anlamda söz sahibi olması için çalışıyoruz” diye konuştu. Fast Şirketler Grubu’nun İcra Kurulu Başkanı Haldun Ahmet Sakarya ise “Türkiye’nin dijital dönüşümünde önemli bir rol üstlendik. Kamu kurumlarının analiz ve onların iç haritalarını çıkardıktan sonra onları dijitalleşmeye götürecek bir yapı oluşturduk. Bununla ilgili e-dijital dönüşüm modülleri oluşturduk. Bu dijitalleşmeyle kamu kurumlarının kaynaklarını daha etkin ve verimli kullanmasını sağlamayı amaçladık. Dijital dönüşümde Türkiye en önde ülkelerden bir tanesi. Yazılımlarımızı dünya standartlarında üretiyoruz. Amacımız yerli ve milli üretimle dışa bağımlılığı azaltmak. Yazılımlarımızı uluslararası arenaya taşımak ve bir çok ülkeye ihraç etmeyi hedefliyoruz” dedi.    

VERİ ÜLKEDE KALMALI 

Kotto Bilişim Firması yetkilisi Celal Ünalp ise Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin önlerine koyduğu yol haritası kapsamında “Kendi verimizin kendi ülkemizde kalması” parolasıyla çalıştıklarını söyledi. 

Ürünlerinin tamamının yerli ve milli teknolojiyle yapıldığına dikkati çeken Ünalp, “Ülkemizin dijital dönüşümünün yerli ve milli olması en büyük arzumuz. 2023 vizyonu için de en önemli hedeflerinden bir tanesi. Biz de buna yerli yazılımlarımızla katkı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

İTHALATI ENGELLEMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Limatek Sistem Genel Müdürü Canan Okutanoğlu da şöyle konuştu: “Amacımız ithalatı engelleyen ürünler geliştirmek. Bu kapsamda ‘LimRAD’ markasını yarattık. Biz networke girişte yetkilendirme ve kimliklendirme sunucusu olan ‘radius’u kendi kaynaklarımızla geliştirdik. Dünyada altıncı kendi radiusunu yazan ekip bizim ekibimiz. Bunda da asıl amacımız yüksek performanslı donanım maliyetlerini düşürmek amacıyla geliştirilmiş olmasıdır. Yerli ve milli teknoloji üretmekten gurur duyduk. Siber güvenlik alanında başarıyla sağlam adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz. Türk mühendislerinden oluşan teknik ekibimizle çalışıyoruz.

KAYNAK : Star.com.tr

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ