Sahte öğretmen 16 yıl sonra istifa edip itiraf etti
İstanbul’da bir öğretmen yaptığı büyük yanlışı 16 yıl sonra itiraf etti. Sahte diplomayla 16 yıl çalışıp devletten yarım milyondan fazla maaş alan Selda D., öğretmenlikten ayrılıp kendini ihbar etti.

İstanbul’da Selda D., 1999’da sahte evraklarla Gültepe İlköğretim Okulu’nda sözleşmeli İngilizce öğretmenliği yaparken MEB, kadrolu öğretmen alımı yaptı.
Vicdan azabından itiraf etti
Selda D., sahte diploma ve sertifika hazırlayıp başvuru yaptı ve öğretmen olarak atandı. Böylece lise mezunu ev hanımı Selda D., Küçükçekmece Zehra Mustafa Dalgıç Ticaret Meslek Lisesi’nde göreve başladı. 16 yıl 3 ayrı okulda çalışıp devletten yarım milyon liradan fazla maaş alan kadın, vicdan azabı üzerine öğretmenlikten ayrılıp kendini ihbar etti.
Hapis cezası aldı
Sabah’ı haberine göre, “Yaptığım bu büyük hatadan dolayı çok pişmanım, vicdan azabı nedeniyle geceleri uyuyamıyor, gün içinde yaşayan bir ölü gibi dolaşıyorum.” diye yazan Selda D. ilk celsede iki yıl hapis cezasına mahkum oldu. Mahkeme, cezayı 1 yıl 8 aya düşürdü. Ardından hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vererek cezayı 5 yıl süre ile erteledi.
Sahte öğretmen avı sürüyor
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın “sahte diplomalarla öğretmenlik yapanların tespit edildiğini” açıklamasının ardından sahte diplomalı öğretmenlerle ilgili için çalışmalar devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) sahte diploma düzenleyerek başvuran öğretmen avına hız verdi. Şu ana kadar 80 öğretmenin sahte diploma ile sınava girdiğini tespit eden MEB, geçmiş dönük de çalışma başlattı. 1997 yılından bu yana yapılan tüm öğretmen atamalarını inceleyen MEB, üniversitelerle bu doğrultuda yazışmalar yapıyor.KİŞİLER ÖRGÜT BAĞLANTILI Sahte öğretmenlerle ilgili gelişmelerin ucunun Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve PKK’ya dayandığı belirlendi. Örgütlerin kendi elemanlarını devlete sızdırmak için diplomalarda sahtecilik yaptığı öne sürüldü. Bu arada diplomalarla ilgili çalışmalara başlandığından bu yana hakkında soruşturma olmamasına rağmen dilekçe vererek öğretmenlikten istifa eden kişilerin olması da dikkat çekti.
KAYNAK : Yenişafak