Rusya’ya dönmeyiz ama Irak ve İran radarımızda

Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül, Vestel’in farklı ülkelerde fırsatları kovaladığını belirterek “Rusya’da yeniden Vestel açılmaz ama İran veya Irak olur. Suların durulmasını bekliyoruz” dedi.

Rusya’ya dönmeyiz ama Irak ve İran radarımızda

Her yıl ortalama 500 milyon dolar yatırım yapan Zorlu Holding, amiral gemisi Vestel ile 2017’de yeni pazarlar peşinde koşacak. Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül, Vestel’in yurt dışındaki algısının çok iyi olduğunu ifade ederek, Ar-Ge mühendisleriyle markaya katma değer sağlayacak yeniliklerin peşinde olduklarını kaydetti. Fortune’a Vestel’in yol haritasını anlatan Yüngül, şunları kaydetti:

“Tüketici elektroniği ve beyaz eşya alanında ODM (Özgün Tasarım Üreticisi) üreticilerinden biriyiz. Avrupa TV pazarının ilk 3, beyaz eşya pazarının ilk 10 üreticisinden biri konumundayız. Vestel Türkiye TV pazarında lider, beyaz eşyada ilk 3 üreticiden biri. Vestel’in Manisa’da bulunan üretim tesisi Vestel City, 1.1 milyon metrekare alan üzerine kurulu. Ve bu yatırımımızla Avrupa’nın tek lokasyonda üretim yapan en büyük komplekslerinden biri olduk. Vestel 2016 yılının ilk 9 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8 artışla 6 milyar 765 milyon TL net satış geliri elde etti. Net kârımız 266 milyon TL oldu. Vestel bu ülkeden çıkmış önemli teknoloji markalarından biri.” 

Rusya’da alım gücü düştü

Zorlu Holding CEO’su Yüngül, Rusya’daki LCD televizyon, buzdolabı ve çamaşır makinesi fabrikasının geçen yıl kapanmasından sonra bu ülkedeki stratejileriyle ilgili olarak, “Vestel’i kapatmamız Rusya ile yaşanan uçak krizinden önceydi. Rusya’da uzun zamandır insanların alım gücü düşüyor. Dolayısıyla orada yeniden Vestel açılmaz. Başka ülkelerle konuşuyoruz. Ama daha karar vermedik. İran olur, Irak olur, Gaziantep olur. Sular durulsun, her yer olabilir. Bu konuda hızlı hareket etmiyoruz” dedi.

Akıllı şehirler için çalışıyor

2017’de mevcut sektörlerdeki faaliyetlerini derinleştireceklerini kaydeden Ömür Yüngül, şu bilgileri verdi: “Yazılım ve batarya konusunda çalışmalarımız var. Hızla yükselen nesnelerin interneti platformu üzerinde; giyilebilir teknoloji, akıllı şehirler gibi alanlarda çalışmalarımız olacak. Geçen yıl elektrikli otomobiller için şarj cihazını tanıtmıştık. Otomotiv elektroniği bizim ilgilendiğimiz diğer alan. Hidrojen yakıt hücreleri üzerine 15 yıldır çalışıyoruz. Akıllı telefon pili konusunda da TÜBİTAK ile çalışmalarımız var.”  

KAYNAK : Gazete Vatan

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ