Romanya’dan Ukrayna’ya Patriot hibesi

Romanya, Ukrayna’ya “Patriot” füze savunma sistemi hibe edeceğini duyurdu. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Romanya’ya minnetlerini ifade ederek, “Bizler, Rus terörüne karşı güçlü adımlar atan partnerlerimize minnettarız.” dedi.

Romanya’dan Ukrayna’ya Patriot hibesi

Romanya Meclisi’nde kabul edilen yasa tasarısı Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis’in onayı ile yürürlüğe girecek ve Romanya elinde bulunan 2 adet “Patriot” savunma sisteminden birini Ukrayna’ya verecek.

Ukrayna’nın, Romanya’nın bu kararıyla son derece etkili uzun menzilli bir savunma sistemine sahip olacağı aktarıldı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Romanya’ya minnetlerini ifade ederek, “Bu, hava sahamızı, halkımızı ve altyapımızı Rus füze terörüne karşı korumamızda son derece güçlü bir katkı. Bu tarz hareketler sayısızı hayat kurtarıyor ve bizler Rus terörüne karşı güçlü adımlar atan partnerlerimize minnettarız. Bu hava savunma sistemi yalnızca ülkemizi korumakla kalmayacak, aynı zamanda partnerlerimiz ve bölge için uzun vadeli güvenliği de artıracak.” dedi.

Bu arada, 2004’ten bu yana NATO üyesi olan Romanya, Ukrayna ile 650 kilometrelik bir sınırı paylaşıyor.

KAYNAK : AA
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ