ÖSYM, LYS açık uçlu soru örneklerini erişime açtı

ÖSYM, 2017 Lisans Yerleştirme Sınavlarında (LYS) üniversite adaylarına yöneltilecek açık uçlu soru örneklerini internet sitesinden yayımladı.

ÖSYM, LYS açık uçlu soru örneklerini erişime açtı

Üniversiteye geçişin ikinci aşaması Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) yer alacak ‘açık uçlu’ soruların detayları netleşti. Buna göre kısa cevaplı açık uçlu sorular, TC kimlik numarasında olduğu gibi, belirlenen alandaki kutucuklara kodlanacak. Cevabı bir kelime veya sayıdan oluşacak yanıtlar, cevap anahtarına harf harf ya da rakam rakam tek tek kodlanacak. Açık uçlu sorular için cevap kâğıtları da değiştirilecek. Cevapların kodlanacağı kutucuklar, çoktan seçmeli soruların şıklarının işaretleneceği kâğıtta farklı yerde olacak. ÖSYM’nin, ilerleyen yıllarda uzun yanıtlı açık uçlu soruların sorulabilmesi için el yazısı veri tabanı oluşturduğu da öğrenildi.

Açık Uçlu Sorular Hakkında Bilgilendirme ve Açık Uçlu Soru Örnekleri

2017 Lisans Yerleştirme Sınavlarında (2017-LYS) kısa cevaplı sorular yer alacaktır. Kısa cevaplı sorular; cevabı bir sözcük, bir sayı veya bir cümle ile adaylar tarafından cevap kâğıdına yazılan ve/veya kodlanan sorulardan oluşacaktır.

Her LYS oturumunda (LYS-1, LYS-2, LYS-3, LYS-4 ve LYS-5) 3 adet kısa cevaplı açık uçlu soru sorulacak olup LYS-1 de 3 adet sayısal açık uçlu soru, (LYS-1’de yalnızca Matematik Testi yer alacaktır; Matematik ve Geometri testleri ayrı değil, tek test olacaktır), diğer oturumlarda ise sözel açık uçlu sorular sorulacaktır.

2017 LYS’lerde sorulacak açık uçlu soruların dağılımı aşağıda sunulmuştur:

LYS-1 (Matematik):Matematik Testi (3)

LYS-2(Fen Bilimleri): Fizik Testi (1), Kimya Testi (1), Biyoloji Testi (1)

LYS-3 (Edebiyat-Coğrafya): Coğrafya (1), Türk Dili ve Edebiyatı Testi (2)

LYS-4 (Sosyal Bilimler): Tarih Testi (1), Coğrafya Testi (1) ve Felsefe Grubu ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testi (1)

LYS-5 (Yabancı Dil): Yabancı Dil Testi (3)

2017- Lisans Yerleştirme Sınavlarında (2017-LYS) yer alacak açık uçlu soruların cevapları, adaylar tarafından ilgili kutucuklara Ek’te yer alan örneklerde yer aldığı şekilde yazılıp kodlanacaktır. Cevap kâğıdına kodlama yapmayan adaylar, ilgili soruya cevap vermemiş sayılacaktır. Kısa cevaplı soruların değerlendirilmesinde doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılmayacaktır. 

KAYNAK : STAR Gazetesi

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ