O kürsü milletin

Anayasa görüşmelerinde ‘evet’ oyu arttıkça CHP de Meclis’te terör estirmeye başladı. CHP’liler, AK Partili Balta’yı bacağından ısırdı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin’in burnunu kırdı. Bununla yetinmeyen CHP’liler, 15 Temmuz’da Meclis’i bombalayan FETÖ’cüler gibi işgal ettikleri kürsüyü söktü

O kürsü milletin

Partili cumhurbaşkanlığını öngören anayasa değişikliği teklifinin maddeleri tek tek geçtikçe CHP’de de sinirler gerildi. Meclis’te terör estiren CHP’liler, AK Partili milletvekillerinin boğazını sıktı, burnunu kırdı, ayağını ısırdı. Bununla yetinmeyen CHP’li vekiller kürsüyü işgal etti. 15 Temmuz’da FETÖ’cülerin bombaladığı Meclis’te bu kez CHP’liler milletin kürsüsünü yerinden söktü. Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Genel Kurul’da olduğu sırada, seçilme yaşını 18’e indirecek 3’üncü maddenin oylamasında kavga çıktı. Açık oy-gizli oy tartışması yaşanırken, CHP’li Fatma Hürriyet Kaplan, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ı oy kullanırken görüntülemek istedi. Bunun üzerine, milletvekilleri birbirinin üzerine yürüdü, CHP’lilerin AK Parti milletvekillerinin boğazını sıktığı da fotoğraflara yansıdı.

CHP’li milletvekillerinin yerinden söktüğü kürsü dün Meclis görevlileri tarafından tamir edildi.

BÖYLESİ GÖRÜLMEDİ!

İkinci kavga ise 5’inci madde görüşmeleri sırasında yaşandı. CHP’liler, kürsüyü işgal etti, AK Partililer de, kürsü ile Başkanlık Divanı arasına geçerek, CHP’lileri kürsüden uzaklaştırmaya çalıştı. Bunun üzerine milletvekilleri arasında yumruklaşmaya varan kavga yaşandı. Yumruklaşma ve tekmelemelerin yaşandığı kavga sırasında saksılar da havada uçuştu. AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta ise bir vekil tarafından bacağından ısırıldı. AK Partililer, Balta’nın bacağını ısıran ismin CHP’li Eren Erdem olduğunu açıkladı. Erdem’in olup olmadığı ise kamera kayıtlarının incelenmesi sonucu ortaya çıkacak.


AK PARTİLİ BALTA DNA TESTİ İSTEDİ

Muhammet Balta da twitter hesabından “TBMM de CHP’li milletvekili tarafından bacağımdan ısırıldım. Arkadaşlar merak etmeyin bütün aşıları yaptırdım” diye yazdı. Yeni Şafak’a kavga anının anlatan Balta, yaşanan arbedede kendisini kimin ısırdığını göremediğini söyledi. CHP’li Eren Erdem’in ısırdığı iddialarına ilişkin ise Balta, “Şikayetçi oldum, kamera kayıtlarını istedim. Kamera kayıtlarında çıkar inşallah. Birini zan altında bırakmanın bir anlamı yok” yanıtını verdi. Rapor alan Balta, tetanos aşısı yaptırdığını, antibiyotik tedavisi gördüğünü belirterek, CHP’li milletvekillerine “Herkes DNA testi yaptırsın, kim olduğu ortaya çıksın” çağrısında bulundu.


CHP’Lİ KARA BURUN KIRDI

CHP’lilerin saldırısında burnu kırılan Fatih Şahin dün akşamki oylamalara katıldı.

Kavga esnasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin’in de burnu kırıldı. Şahin’in burnunun, CHP Antalya Millitvekili Niyazi Nefi Kara’nın attığı yumrukla kırıldığı öğrenildi. Şahin, Güven Hastanesi’ne götürülerek ameliyata alındı. Başbakan Yıldırım, Şahin’e hastanede “geçmiş olsun” ziyaretinde bulundu.

CHP’lilerin işgali sırasında, zarar görmemesi için mermer ayak üzerine sabitlenen Meclis kürsüsü mermerden ayrıldı, ses sistemi de hasar aldı. 2013 yılında yenilenen ve sağlam olması için dünyanın en sert ağaçlarından bubinga ağaç kaplama ile yapılan kürsü zarar görmemesi için de mermer ayak üzerine sabitlenmişti. Görüşmeler sonunda 18 maddelik teklifin 7 maddesi kabul edildi.

Bir saksı eksikti

Anayasa teklifi görüşmeleri sırasında terör estiren CHP’li vekillerin çıkardığı kavgada yumrukların yanı sıra saksılar da havada uçuştu. Bacağı ısırılan AK Partili Balta, Twitter’dan “Bacağımdan ısırıldım. Arkadaşlar merak etmeyin bütün aşıları yaptırdım” diye yazdı.

İttifaktan 11 fire var

Anayasa değişiklik teklifinin 3, 4, 5, 6 ve 7’inci maddeleri, CHP’lilerin kavga çıkararak engellemelerine rağmen 340 bloğu ile geçti. 3. maddeye 341 ‘evet’ ve 139 ‘ret’ oyunun yanı sıra 3 boş, 2 de geçersiz oy çıktı. 133 sandalyesi olan CHP’den iki milletvekili oylamaya katılmadı. HDP grubu bu maddede de oy kullanmadı. CHP’li milletvekillerinin ‘evet’ oyu vermediği düşünülürse, AK Parti-MHP ittifakından 7 ret oyu gelmiş görünüyor. AK Parti’den de bir milletvekili oylamaya yetişemediği için 314 kişi oylamaya katıldı. 39 sandalyeli MHP grubu oylamaya 39 milletvekiliyle katıldı. Ancak MHP’de ‘hayır’ vereceğini açıklayan 5 isim düşüldüğünde 348’e ulaşılması gereken madde 348 evet aldı. Teklifin dördüncü maddesi 139 ret oyuna karşın 343 evet oyu ile kabul edildi. 486 milletvekilinin katıldığı oylamada 2 boş, 2 geçersiz oy çıktı.Teklifin 5. maddesine 343 kabul, 7 ret oyu kullanıldı. Son oylamaya CHP’nin katılmaması fire sayısını ortaya koydu. MHP ve AK Parti ittifakından fire sayısı 11 olarak belirlendi. 6. madde 343, 7. madde ise 340 oyla kabul edildi.

Kongre 2018’de

Başbakan Binali Yıldırım, önceki akşam anayasa değişikliği görüşmeleri sürerken vekillerle ve gazetecilerle sohbetinde, AK Parti kongre sürecinin referandumdan sonra başlayacağını söyledi. Olağan Büyük Kongre’nin 2018’de olacağını belirten Yıldırım, referandum tarihi vermenin zor olduğunu söyledi. Yıldırım, “Bugünden olağanüstü şeyleri konuşmanın anlamı yok. Şartlar oluşursa, olağanüstü olur” dedi. Açık oylama-kapalı oylama tartışmalarına ilişkin ise, “Milletin nasıl oy kullanacağına biz karar veremeyiz. Ancak gizli oylama olduğu için fikrini değiştirecek değil. Açık ve gizli olmasının önemi yok. Zaten 316 vekil teklife imzasını atarak fikrini beyan etti” dedi.

Cenevre’ye gitmeyecek

Meclis’teki Anayasa görüşmelerine katılmak için AK Parti kulisine gelen Başbakan Yıldırım soruları cevapladı. Yıldırım, “Cenevre’de devam eden Kıbrıs Müzakereleri’ne gidecek misiniz?’ sorusuna, “Burası daha iyi” yanıtını veren Başbakan, TBMM’deki anayasa değişiklik teklifi görüşmelerini kastederek, “Buradaki işimiz hepsinden önemli’ ifadesini kullandı.

KAYNAK : Yenişafak

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ