Nabi Avcı’dan turizm atağı

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Afyonkarahisar’da bir termal otelde düzenlenen Turizm Sektörü Temsilcileri Buluşması’nda, Türkiye’nin özellikle turizm alanında 15 yılda çok önemli mesafe katettiğini söyledi. Avcı, bu yıl 112 uluslararası fuara katılım sağlanacağına işaret ederek, “Buralarda da illerimizin sahip olduğu bu deniz, kum dışındaki özelliklerini bilhassa gündeme getiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Nabi Avcı’dan turizm atağı

Nabi Avcı, Afyonkarahisar’da bir termal otelde düzenlenen Turizm Sektörü Temsilcileri Buluşması’nda, Türkiye’nin özellikle turizm alanında 15 yılda çok önemli mesafe katettiğini söyledi. 2002 ile karşılaştırıldığı zaman hem fiziki alt yapıda hem beşeri alt yapıda ve bunun karşılığı olarak ülkeye gelen yabancı turist sayılarında olağanüstü artışlar olduğunu belirten Avcı, “Afyonkarahisar’da da var. Ama özellikle kıyı turizminde bu 13-14 yıl içerisinde çok büyük gelişmeler oldu” diye konuştu.

Türkiye’nin kendini dış pazarlarda turizm olarak daha çok kıyı turizmine vurgu yapan deniz, kum, güneş üzerinden tanıttığını dile getiren Avcı, şöyle devam etti:

“O günün şartlarında bu anlaşılabilirdi. Çünkü o günün şartlarında her ülke sahip olduğu herhangi bir özelliği, herhangi bir değeri öne çıkararak kendini tanıtıyordu. Türkiye de deniz, kum, güneş üzerinden, kıyıların avantajını turizm sektöründe değerlendirmek için böyle bir tanıtım stratejisini benimsemişti. Fakat zaman içerisinde başka ülkeler gibi Türkiye de tanıtım stratejisini değiştirdi. Biz son 3 yıldır tanıtım stratejimizi tek bir turizm ürünü üzerinden, deniz, kum, güneş üzerinden değil, ülkemizin sahip olduğu bütün diğer turizm ürünlerini kapsayacak şekilde dünya kamuoyunun dikkatine sunmaya başladık. Katıldığımız bütün uluslararası fuarlarda artık ürün çeşitliliğimizle boy gösteriyoruz.”

“Her ürünün bir alıcısı var”

Avcı, bu yıl 112 uluslararası fuara katılım sağlanacağına işaret ederek, “Buralarda da illerimizin sahip olduğu bu deniz, kum dışındaki özelliklerini bilhassa gündeme getiriyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bu ürün çeşitliliği aynı zamanda önümüzdeki dönemler için pazar çeşitliliği anlamına da geliyor” diyen Avcı, şunları kaydetti:

“Çünkü her ürünün bir alıcısı var. Türkiye yıllarca deniz, kum, güneş diye Ruslara, Almanlara, İngilizlere pazarladı. Ama biliyoruz ki başka milletlerin farklı tercihleri olabiliyor. Japonların, Çinlilerin, Hintlilerin, İranlıların, Arapların, Kuzey Afrikalıların, farklı farklı tercihleri olabiliyor. Türkiye’nin çok şükür bütün bu farklı tercihlerin her birine cevap verebilecek bir zenginliği var. O bakımdan önümüzdeki yıllar bugünden çok daha iyi olacak.

Surlar restore edilecek

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, toplam 4 bin 970 metre ile Türkiye’nin en uzun ikinci suru olan 12 tali kapısı ve 10-15 metre aralıklarla yapılmış 114 kulesi bulunan İznik surlarının en gösterişli kapısı olan İstanbul Kapı, restorasyonla olumsuz müdahalelerden arındırılarak, aslına uygun olarak korunacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak İstanbul Kapı restorasyonu için yaklaşık 4,5 milyon lira harcanacak ve etap etap tüm kapı, sur ve kuleler aslına uygun olarak yeniden kent siluetindeki yerini alacak.Yüzyıllar boyu pek çok kuşatma, doğal afet ve müdahale sonucunda değişimler geçirerek, günümüze ulaşan İznik surlarının en karakteristik bölümlerinden İstanbul Kapı, restorasyonun ardından tüm bu medeniyetlerin izlerini gelecek kuşaklara aktaran özgün bir eser haline gelecek.Maliyeti 4,5 milyon liraBüyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, restorasyon çalışmalarının başlaması nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Roma, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerinin tüm izlerini taşıyan, Bursa’dan önce başkent olan İznik’te tarihi bir gün yaşadıklarını belirtti.UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne aday olan İznik’te çalışmalara hız verdiklerini aktaran Altepe, şunları kaydetti:”Göl içindeki bin 800 yıllık bazilikadan çini fırınlarına, Roma tiyatrosundan Yeşil Cami’ye kadar tüm tarihi eserler üzerinde çalışıyoruz. Bir sur içi kenti olan İznik’te surların ayağa kaldırılması yıllardır konuşuluyordu. Onu yapmak da bizlere nasip oldu. Çalışmaları İstanbul Kapı’dan başlatıyoruz. Yaklaşık 4,5 milyon lira harcayacağımız ilk etap çalışmalarının ardından tüm kapı, sur ve kuleler birer birer özgün kimliğine kavuşacak.” 100 yıl sonra ordaydık

KAYNAK : Yenişafak

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ