Miray bebeğin şüpheli ölümü

İstanbul Beylikdüzü’nde özel bir hastanede doğan kız bebek, 15 gün sonra hayatını kaybetti. Ailenin şikayeti üzerine hastanenin yenidoğan bakım ünitesinde görevli doktorlar ve hemşire hakkında soruşturma başlatıldı.

Miray bebeğin şüpheli ölümü

İstanbul Esenyurt’ta oturan Necla Gür hamileliğinin 8. ayında gelen doğum sancısıyla eşi Seyfettin Gür tarafından evlerine en yakın özel hastaneye kaldırıldı. Doğum gerçekleştikten sonra bebekleri Miray yoğun bakım ünitesine alındı. Hastanenin yoğun bakım ünitesinde görevli doktorların, bebeklerinin durumunun kötü olduğu bilgisini verdiğini söyleyen aile, doğumdan 15 gün sonra bebeklerinin öldüğünü söyledi. Bebeklerinin ölümünden sonra hastanenin ihmali olduğunu iddia eden aile, emniyete bildirerek nöbetçi savcı kanalıyla şikayette bulundu.

DOKTOR: ÜÇ KEZ KALBİ DURDU

Doğum anında bulunan ve yenidoğan bakım ünitesinde görevli olan doktorlar ve hemşirelerin savcılık kanalıyla ifadelerine başvuruldu. Bebeğin doğumunu gerçekleştiren Op. Dr. A.A, verdiği ifadede bebeğin sağ bir şekilde doğumunu gerçekleştirdiğini sonraki işlemlerin yenidoğan yoğun bakım ünitesinde görevliler tarafından yapıldığını söyledi.

Yenidoğan yoğun bakım ünitesinde görevli doktor i.G ve hemşire H.M. ise bebeğin erken doğum sebebiyle solunum yollarında ve kalbinde sorun olduğunu belirterek, “Özamanına kadar geçen sürede 2 kez kalbi durdu ve müdahale ettik. Üçüncü kalp durmasında ise yaptığımız tüm müdahalelere rağmen kurtaramadık” dedi.

SÜT ÇOCUĞU ÖLÜM ORANLARI AZALIYOR

Yenidoğan ölümleriyle ilgili görüşüne başvurduğumuz Türk Pediatri Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Vural, “Yenidoğan ölüm olaylarının bir kısmı erken doğumdan, bir kısmı enfeksiyondan, bir kısmı doğuştan melformasyonlardan, bir kısmı bir takım metabolik hastalıklardan (birçok kısmı akraba evliliğine bağlıdır) ve bir kısmı da asfiksiden yani doğumda oksijensiz kalmaktan kaynaklanıyor. Türkiye’de özellikle süt çocuğu ölüm oranları ve anne ölüm oranları azalıyor” dedi.

Miray bebeğin annesi Necla Gür.

SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN SIKI DENETİM

Hamileliklerin eski dönemlere göre çok daha iyi takip edildiğine değinen Prof. Dr. Vural, “Çocuklar doğduklarında sağlık hizmeti alabiliyorlar. Her çocuğun sağlık hizmeti alabildiği döneme kavuşabildik. Ama şimdi de verilen hizmetin kalitesinin sorgulanması lazım. Sağlık Bakanlığı denetimleri yapıyor. Sürekli eğitimler yapılıyor, çalıştaylar yapılıyor. Yenidoğanlar için çok düzenli rehberler var. Türkiye’de çok iyi gelişmeler oluyor. Yapılan bilimsel çalışmalar da çocuk ölümlerinin azalmasında rol oynuyor. Hastaneler de teknolojik olarak iyi bir düzeye getirildi. Sağlık hizmeti verilirken çocuğa girişimde bulunurken, çocuk için en optimum tedavinin nasıl yapılacağının takip edilmesi gerekiyor. Global olarak baktığımızda ölümler azalıyorsa iyi durumdayız” diye konuştu.

KAYNAK : Yenişafak

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ