Kulak ağrısı neden olur? Şiddetli kulak ağrısı evde nasıl geçirilir?

Kulak ağrısı, kulağa bağlı hastalıklardan kaynaklanabileceği gibi kulak bölgesine yakın organlardan ötürü de ortaya çıkmaktadır. Gündelik yaşantıyı sürdürebilmeyi etkileyecek kadar çok şiddetli yakınmalara sebebiyet verebilen kulak ağrısı neden olur, belirtileri tedavisi neler? Şiddetli kulak ağrısı evde nasıl geçirilir?

Kulak ağrısı neden olur? Şiddetli kulak ağrısı evde nasıl geçirilir?

Kulak ağrısı, tek bir kulakta oluşum gösterebileceği gibi her iki kulakta da meydana gelebilen ve ağırlıklı olarak enfeksiyon yahut yaralanma/travma gibi faktörlerden ötürü karşılaşılabilmektedir. Cinsiyet ya da yaş grubu fark etmeden hemen herkesin yaşamlarının herhangi bir noktasında başına gelebilecek bir sağlık problemi olan kulak ağrısı, bazı durumlarda çok şiddetli bir şekilde seyredebilmektedir. Aynı zamanda bu sorunu yaşayan hastalarda çok çeşitli ağrı türleri de görülebilmenin yanı sıra bu ağrıyı eşlik eden birtakım şikayetler de bulunabilmektedir. Tanımsal bir şekilde açıklık getirilecek olursa kulak bölgesinde yer alan östaki borusunun pek çok etmene bağlı olarak tıkanması sonucunda ortaya çıkan kulak ağrısı neden olur? Kulağın kirlenmesi veya kulak zarının hasar alması durumunda da kaçınılmaz bir son olan şiddetli kulak ağrısı evde nasıl geçirilir? İşte, basit birtakım sebeplerden kaynaklabileceği gibi çok ciddi hastalıkların da habercisi olabilen kulak ağrısı belirtileri ve tedavisi…

 

 

KULAK AĞRISI NEDEN OLUR? İŞTE, KULAK AĞRISININ NEDENLERİ…

-Kulak zarı yırtılmaları

 

 

-Kulakta iltihaplanma

-Orta kulakta sıvı toplanması

-Ağız içi yaraları

-Farenjit

-Yanık ve donma

-Yemek borusunda yabancı cisim

-Östaki tüpü tıkanıklığı

-Travma

-Tümörler

-Çene eklemi hastalıkları

-Kıkırdak iltihaplanması (perikondrit)

-Zona

-Gırtlak kanseri

-Orta Kulak İltihabı

-Bademcik enfeksiyonu ve absesi

-Yabancı cisim kaçması

-Yemek borusu tümörleri

-Akciğer enfeksiyonları ve tümörleri

-Kulak kiri

-Bademcik ve geniz eti ameliyatı

-Kan toplanması(hematom)

-Ağız içi ve boğaz enfeksiyonları

-Mide fıtığı

-Kulak arkası havalı boşlukların iltihabı (mastoidit)

KULAK AĞRISI BELİRTİLERİ NELERDİR?

Kulak Ağrısı Belirtileri Aşağıda Sıralanmıştır:

*Kulak ağrısı (hafif, şiddetli, zonklayıcı, keskin, yanma, basınç şeklinde, aniden girip çıkan vs.)
*Duyma bozukluğu meydana gelmesi
*Kulaktan sıvı gelmesi

KULAK AĞRISI TEDAVİSİ… KULAK AĞRISINA KESİN ÇÖZÜM!

Kulak ağrısını geçirmek için kesin çözüm isteyenler aşağıdaki tedavi yöntemlerinden yararlanabilirler…

Sıcak veya Soğuk Kompres: Kulak ağrısı tedavisinde en sık kullanılan yöntemlerden biri de sıcak ya da soğuk kompres yapmaktır. Bir buz torbasını ya da sıcak ve nemli bir havluyu kulağa tutmak kulak ağrınızı hafifletecektir. Bu yöntem hem yetişkinler hem de çocuklar için güvenlidir. Buz torbasını ya da sıcak havluyu kulağınıza tutun ve on dakikadan sonra sıcaktan soğuğa geçin. Dönüşümlü olarak sıcak-soğuk kompresi yapabilirsiniz. Tercih ederseniz yalnızca sıcak ya da soğuk kompres de yapabilirsiniz.

Soğan: Antiseptik ve antibakteriyel özelliği olan soğan, kulak ağrısını etkili bir şekilde geçirir. Küp küp doğranan soğan, temiz bir bez üzerinde kulağın üzerine konularak en az beş dakika bekletilir. Bu işlemi birkaç gün uygulamak gerekir.

Kulak ağrısını evde geçirmek için bir başka yöntem ise, Burnunuzu iki parmağınızın arasına sıkıştırın, önce derin nefes alın ve havayı genzinize doğru iterek üfleyin. Kafanızın içinden gelen açılma sesini duyun. Bu ses, basınç eşitlemesinin olduğunu gösterir ve kulak ağrısı da ortadan kalkar.

Zencefil: Kulak ağrınızı dindirmek için zencefilden de faydalanabilirsiniz. Bir tutam zencefili biraz su ile karıştırın ve kulak çubuğu yardımı ile kulak içine sürüp 10 dakika bekledikten sonra kulağınızı temiz su ile yıkayın. Ağrı kesici özelliğini kulağınız için de gösterecektir.

Reçetesiz satılan ağrı kesici ilaçlar: Ibuprofen ya da asetaminofen (yani parasetamol) kulak ağrısı ağrı kendi kendine dinmezse ya da diğer belirtiler ortaya çıkmazsa alınabilir. 

Zeytinyağı: Zeytinyağı kulak ağrılarını geçirmek için önemli rahatlamalar sağlamaktadır. Kulak içini temizleyen ve kulaktaki uğultuyu gideren zeytinyağını kulak içine 1 – 2 damla damlatmanız ağrılarınızı hafifletmek için tavsiye edilmektedir.

Nane Yaprağı: Nane yapraklarını kaynatıp suyunu ağrıyan kulağınıza damlatabilirsiniz. Nane, kulak ağrılarında en çok tercih edilen ve kesin çözüm gösteren yöntemler arasında bulunmaktadır.

Fesleğen: Anti-inflamatuar, antibakteriyel ve analjezik özellikleri nedeniyle fesleğen, kulak ağrılarının tedavisinde yaygın şekilde kullanılır. Birkaç fesleğen yağrağını presleyerek suyunu çıkarın ve kulağınıza birkaç damla damlatın. Günde 1-2 kere tekrarlayın.

Meyan Kökü: Meyan kökü, kulak ağrıları için çok etkili bir ilaç olarak bilinirMeyan köküyle ilaç hazırlamak için, ilk olarak biraz meyan kökünü iki yemek kaşığı tereyağında ısıtın. Macun kıvamına getirin ve kulağın dış kısmına sürün. Karışım ılık olmalıdır ve bir iyileşme hissedene kadar kulağınızda kalabilir.

Saç Kurutma Makinası: Kulak ağrısına kesin çözümlerden biri de ağrıyan yeri kurutma makinesi ile ısıtmak. Yalnız 5 dakikadan daha çok bu uygulamayı yapmayın.

KULAK AĞRISI NASIL GEÇER?

Kulak Ağrısı Nasıl Geçer? Kulak Ağrısına ne iyi gelir? gibi sorulara yanıt arayan okuyucular için Feridun Kunak’tan mucizevi kür tavsiyesinde bulundu…

Kulak ağrısı her yaş grubunda görülebilen ve son derece rahatsız edici bir problemdir. Kulak ağrısı kulağın kendi yapısı ve kulaktan kaynaklanan hastalıklara bağlı olabilir. Dr. Feridun Kunak, içerisinde sirke ve adaçayı olan kulak ağrılarına ve çınlamalarına iyi gelen çok özel kür tarifini izleyiciyle paylaştı. Kunak, karışımı kaynattıktan sonra çıkan buharın kulak ile beş dakika temas etmesi gerektiğini, böylece kulağın temizleneceğini ve ağrının geçeceğini belirtti.

KAYNAK : Haber7

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ