Kanal Tedavisi İle İlgili 5 Yaygın Efsane

* Kanal tedavisi ağrılıdır. > Hayır, neredeyse ağrısızdır. Aslında kanal tedavisi ağrının kaynağı olan enfeksiyonu ortadan kaldırdığı için …

Kanal Tedavisi İle İlgili 5 Yaygın Efsane

* Kanal tedavisi ağrılıdır.

> Hayır, neredeyse ağrısızdır. Aslında kanal tedavisi ağrının kaynağı olan enfeksiyonu ortadan kaldırdığı için mevcut ağrı azalır. Teknolojideki gelişmeler ve kullanılan malzemeler kanal tedavisini neredeyse ağrısız hale getirmektedir.

* Kanal tedavisi diş kliniğine birkaç ziyaret gerektirir.

> Birçok insan diş çekimi daha hızlı olduğu için daha iyi olduğunu düşünür. Bu doğru değil. Bir çekim ayrıca birkaç ziyaret ve çok maliyet gerektirecek bir diş implantına ihtiyaç duyacaktır. Dişin durumu, gerekli ziyaret sayısını belirler. Kanal tedavisi normalde 1 ila 3 ziyaret gerektirir.

* Kanal tedavisi dişi “öldürür”.

> Kanal tedavisinde dişin iyileşmesini sağlamak için dişin içini temizlenir ve dezenfekte edilir. Dişin içindeki damar ve sinirler alınır ve diş sıcak ve soğuğu algılayamaz hale gelir. Ancak diş bulunduğu kemik içerisinde canlılığını korumaya devam eder ve baskı, travma, çiğneme gibi algıları beyne iletmeye devam eder.

* Kanal tedavisi çok başarılı bir tedavi seçeneği değil

> Alanında uzman hekimler tarafından tedavi edildiğinde kök kanal tedavisi yaklaşık 90 başarı oranına sahiptir. İyi bir ağız hijyeni ile diş ve çevresindeki diş etleri sağlıklı tutulduğu sürece, kanal tedavisi sonrası diş herhangi bir tedavi veya müdahale olmaksızın ömür boyu ağızda kalabilir.

* Kanal tedavisi hastalığa neden olur.

> Kanal tedavisinin vücudun diğer bölgelerinde hastalıklara neden olduğu bir efsanedir. Bunun geçerli bilimsel bir kanıtı yoktur. Aslında kanal tedavileri, kötü bakterileri ağzın enfekte olan kısmından uzaklaştırır.

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, ‘’Dişler ve ağızla ilgili sorunlar asla ihmal edilmemelidir. Çünkü ağız enfeksiyonları tüm vücuda çok kolay bir şekilde ulaşarak daha ciddi genel sağlık sorunlarına yol açabilir.’’ diyerek kanal tedavisi ihtiyacı olan dişlerinde özellikle sıcak hassasiyeti ile kendini belli ettiğini ve bu gibi durumlarda geç kalınmadan bir diş hekimine başvurulmasının daha büyük sorunların önlemi olacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ