Japonlar’dan sonra ABD’lileri getirdi

Tosyalı Holding, Japon Toyo Kohan’ın ardından bu kez de Amerikalı Harsco ile iş birliğine imza attı. Tosyalı ve Kohan demir çelik fabrikalarında yıllık 1.2 milyon ton atıl olarak bulunan cürufu katma değerli ürünlere dönüştürmeyi planlıyor.

Japonlar’dan sonra ABD’lileri getirdi

Türkiye’nin global demir çelik lideri Tosyalı Holding, sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarına devam ediyor. Geçen yıl Japon Toyo Kohan şirketi ile demir-çelik sektöründe ortaklık anlaşması imzalayan Tosyalı Holding, bu kez de New York Borsası’na kote Amerikalı Harsco ile bir iş birliğine imza attı. İki dev, demir çelik fabrikalarında atıl olarak depolanan cürufu katma değerli ürünlere dönüştürerek, Türk sanayisine ve ekonomiye katkı sağlamaya hazırlanıyor. 100 yıllık demir-çelik devi Harsco Corporation, daha temiz ve verimli metal üretimi için teknoloji ortağı olarak hizmet sunuyor. Üretim atık yığınlarını yararlı ticari kullanıma dönüştürmek için etkili çözümler sağlayan şirket, 30’u aşkın ülkede faaliyetlerine devam ediyor. Tosyalı Holding ile gerçekleştirilen bu anlaşmayla Harsco, Türk çelik üretim sektörüne de ilk kez giriş yapmış oldu. Bu anlaşma Toscelik’in, metal geri kazanımı ve toptan satışı için dünya standartlarında bir çözüm yaratma konusunda Türkiye’nin ilk fabrikası olma hedeflerini destekliyor. 

EKONOMİYE KATKI

Türkiye, yıllık 50 milyon tonu aşan üretim kapasitesiyle Avrupa’nın Almanya’dan sonra ikinci büyük çelik üreticisi konumunu korumaya devam ediyor. Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, bu önemli iş birliğine ilişkin şöyle konuştu: “Türk çelik sektörünün temel sorunlarından biri olan cürufun bertaraf edilmesinin yanı sıra tekrar ekonomiye kazandırılması için ortağımızın 100 yılı aşkın deneyimlerinden yararlanmayı ve bu atıkları Türk ekonomisine yeniden kazandırmayı hedefliyoruz. Örnek proje olacak Osmaniye’deki bu tesisimizin başarısı ile ülkemizin başka bölgelerinde de cüruf bertaraf tesislerinin sayılarını arttırmak için ortağımızla geleceğe dönük çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bunun yanında bu projeyle yıllık 1.2 milyon ton cüruf atığının ekonomiye kazandırılacak olması, hem metal geri kazanım hem de yol yapımı, çimento üretimi ve gübre üretimi gibi sektörlere hammadde olacak agrega kullanımıyla cüruf depolama alanı ihtiyacı minimize edilecektir.” 

TÜRKİYE’YE GÜVENİMİZ TAM

Harsco Metals-Minerals Bölüm Başkanı Chris Whistler  “Bu işbirliği Türkiye ekonomisine ve Tosyalı Holding’in global gücüne inancımızın kanıtıdır. Dünya çapında uzmanlarla ortaklık konusunda güçlü bir inanca sahip oldukları için Tosyalı Grubu ile uzun süreli ve gelişen bir ilişkimiz olacağını düşünüyoruz. Ortak hedeflerimiz, uzun vadeli değer yaratma ve karşılıklı başarı olarak birbiriyle tamamıyla paraleldir” diye konuştu.

KAYNAK : STAR GAZETESİ

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ