Jandarma uzman erbaş adayları hangi sınavlara girecekler? Alım süreci

Jandarma uzman erbaş alımı başvurusunda bulunan adayların gözü başvuru sonuçlarının açıklanmasında . Jandarma uzman erbaş başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından, adaylar hangi sınavlara tabi tutulacaklar. İşte, Jandarma uzman erbaş (JÖH) alımı detayları…

Jandarma uzman erbaş adayları hangi sınavlara girecekler? Alım süreci

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesine alınacak olan Jandarma uzman erbaş başvuruları 13 Kasım Pazartesi günü sona erdi. Başvuru sonuçlarının 1 Aralık günü açıklanmasının ardından, adaylar bir dizi sınava tabi tutulacaklar. Fiziki yeterlilik testleri ve mülakat şeklinde yapılacak olan sınavlar nelerdir? Jandarma uzman erbaş adayları hangi sınavlara girecekler? İşte, Jandarma uzman erbaş alım detayları…

SONUÇLAR 1 ARALIK’TA AÇIKLANIYOR!

Jandarma uzman erbaş kadrosuna dahil olmak isteyen adaylar için sona yaklaşıldı. Başvuruların 13 Kasım günü sona ermesinin ardından, gözler şimdi 1 Aralık’ta açıklanacak olan başvuru sonuçlarında. Peki, başvuru sonuçlarının açıklanmasından sonra Jandarma uzman erbaş alım süreci nasıl işleyecek? 

Ön başvurudan geçen ve kayıt hakkı kazanan adaylar, için bu saatten sonra sınav süreci işleyecek. Uzman erbaş adayları; güvenlik araştırması ve başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından, yazılı sınava ve sonrasında da sağlık kontrollerine çağrılacaklar.

UZMAN ERBAŞ ALIM SÜRECİ

UYGULANACAK SINAVLAR

a. Ön başvurusu kabul edilen adaylar, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi
Başkanlığında (İncek/Ankara);

Yazılı sınav:

Sözel (Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, Türkçe, Tarih, Coğrafya, Yurttaşlık Bilgisi vb.)
ve sayısal (Matematik, Genel Yetenek vb.) konulardan her soru 10 puan olmak üzere toplam 10 soru sorulacaktır. (100) puan üzerinden (50) puan ve üzeri puan alan adaylar başarılı sayılarak diğer sınav aşamalarına katılacaklardır. 

Ön sağlık muayenesi:

(a) Adayların (TABLO-1’de) boy ve kilo standartları ile adayların genel fiziki
kusurlarının olup olmadığı kontrol edilecektir. İlgili şartları taşımayanlar müteakip aşamalara alınmayacaktır.

(b) Adaylar, giriş koşullarında belirtildiği şekilde; genel vücut yapısı, ağız, çene ve
diş yapısının düzgün olması, frengi, kellik, yüzünde fazla miktarda çiçek bozukluğu, çıban, yara ve yanık izleri, vücudunda dövme, dilinde pelteklik, tutukluk, kekemelik ayağında düz tabanlık ve gözünde şaşılık, renk körlüğü vb. sağlık kusurlarının bulunmaması yönünden muayeneye tabi tutulacaklardır.

Bedeni yetenek sınavı (spor testi):

(a) Adaylara uygulanacak BYS konuları ve baraj değerleri Tablo-3’te belirtilmiştir.
Belirtilen BYS barajlarını geçen adaylar mülakata katılmaya hak kazanacaktır.

(b) Adaylar seçim aşaması sınavlarına gelirken yanlarında eşofman, şort ve spor
ayakkabısı getireceklerdir. (Adaylar yazılı sınav ve mülakata spor kıyafetiyle katılabilecektir.)

(c) Fiziki Yetenek Değerlendirme Testlerinin yapılacağı günde önemli mazereti
veya sağlık durumu itibariyle testlere katılamayacak durumda (Ameliyatlı, burkulma, kırık vb.) bulunan adaylar o gün durumunu bildirmesi halinde sınavlara kabul edilmeyecektir. Ancak ilan edilen sınav tarihleri bitmeden müracaat etmeleri halinde sınava alınabileceklerdir.

(ç) Fiziki Yeterlilik Değerlendirme Testlerine katılacak adaylar testlerin
uygulanmasına yönelik herhangi bir sağlık sorunu olmadığını kabul ve beyan etmiş
sayılacaklardır. Bu nedenle sınavlar süresince meydana gelebilecek herhangi bir sağlık sorununda sorumluluk adaylara ait olacaktır.

Mülakat Sınavı:

(a) Yazılı, Ön Sağlık Muayene ve BYS (Spor) Testlerinde başarılı olan adaylar,
mülakat sınavına alınacaklardır. Her aday için tek bir gün planlanacak olup, adayların hangi tarihte mülakata gireceği, Ön Sağlık Muayene ve BYS aşamasında adaylara tebliğ edilecektir.

(b) Mülakat esnasında yapılacak olan görüĢmede; adayın konuĢma yeteneği, ses
tonu, heyecan durumu, çok yönlü düşünme, davranışlardaki denge, kendine güven gibi hususlar gözlenerek elde edilen bilgiler Mülakat Komisyonunca değerlendirilecektir. Mülakat kurulu ile aday arasında yüz yüze, sözlü iletişim şeklinde, soru ve cevap yöntemi uygulanarak gerçekleştirilir.

(c) Mülakat sonucunda adayların başarılı olup olmadıkları, mülakatın bitiminde
aynı gün kendilerine tebliğ edilecektir.

b. Cep telefonu, hesap makinesi, çağrı cihazı, fotoğraf makinesi ve benzeri eşyalar ile sınava girilmeyeceği ve sınav merkezlerinin giriş nizamiyelerinde emanete alınmayacağı için adaylar bu gibi malzemeleri yanlarında getirmeyecek/bulundurmayacaklardır.

Jandarma Uzman Erbaş Personel Alım İlanı detaylı bilgi için tıklayınız

Vücut kitle endeksi hesabı için tıklayınız

Askerlik yapmış olma şartı ve yaş sınırı şartı KHK ile değişti!

Genel şartlar geçerliliğini korurken; bazı şartlarda adayları sevindirecek değişikliğe gidildi. Resmi Gazete’de yayımlanan 694 sayılı KHK kapsamında yaş sınırı 27 oldu ve askerlik yapmış olma şartı kaldırıldı.

Yayımlanan 694 sayılı KHK ile “Jandarma Genel Komutanlığında istihdam edilecek uzman erbaş adaylarının müracaat yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibariyle 27 yaşını bitirmemiş olması gerekir” , “Jandarma Genel Komutanlığında 3 yıllık hizmet süresini tamamlayanlar askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılır. Üç yıllık süre fiilen göreve başlanılan tarihte başlar. Üç yıllık süreyi tamamlamadan hangi nedenle olursa olsun Jandarma Genel Komutanlığından ilişiği kesilen personel askerlik görevini yerine getirir.” ibareleri eklenmiştir. 

KAYNAK : Haber7

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ