İstanbul’da kültür rüzgarı

Haftasonunda İstanbul’da toplanan 3. Milli Kültür Şurası ve Uluslararası 4. CNR Kitap Fuarı 16 milyonluk şehre dolu dolu bir kültür haftası yaşattı.

İstanbul’da kültür rüzgarı

Dünyanın en kalabalık şehirlerinden ve etkileşim noktalarından biri olan İstanbul, aynı zamanda kültürler arası geçişin de köprüsü. Sergiler, konserler ve fuarlar vasıtasıyla farklı ülkelerden sanat insanlarını ağırlayan İstanbul geçen hafta iki önemli kültür organizasyonuna ev sahipliği yaptı; Biri Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca düzenlenen 3. Milli Kültür Şurası, diğeri ise Uluslar arası 4. CNR Kitap Fuarı.

Tam 27 yıl aradan sonra toplanan Şura’da kültürün bütün sahalarını kuşatan komisyonlar oluşturularak, üç gün boyunca sanatçıların, bilim insanlarının bir platforma buluşması sağlandı. İşin ehli kimselerin bir araya geldiği komisyonlarda kültürel meseleleri, sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı. Üç gün süren Şura’da, 170 kültür insanı, kültür politikaları, kültür diplomasisi, kültür ekonomisi, kültür varlıkları ve arkeoloji, sahne sanatları sinema, radyo ve televizyon, müzik, görsel sanatlar, dil ve edebiyat, yayıncılık ve kütüphanecik, medya ve kültür, çocuk ve kültür, mimari ve kültür, şehir ve kültür, yerel yönetimler ve kültür, yurt dışı kültür, aile ve kültür alanları olmak üzere 17 alanda müzakereler yürütüldü. 

Komisyon çalışmalarına bizzat katılarak, sanat insanlarını kutlayan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, ‹Şurada alınan kararlar bakanlığımıza ve kültür sanat alanında faaliyet gösteren bütün kamu ve kuruluşlarımıza bundan sonraki çalışmalarında inşallah yol gösterici bir rehber niteliğinde olacak› dedi.

Bakan Avcı, “Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak hem tek tek komisyonlarda ele alınan konular, belirlenen sorunlar, o sorunların nedenleri, muhtemel çözüm yöntemleri ve yolları üzerine geliştirilen önerileri ayrı ayrı kitaplaştıracağız” dedi.

DOLU DOLU BİR FUAR

Bu yıl ‘15 Temmuz’u odak noktasına alan Uluslar arası 4. CNR Kitap Fuarı da dün sona erdi. Kitapseverlerin yoğun ilgi gösterdiği fuara 19 ülkeden 300 yayınevi katıldı. Çok sayıda yazarın imza ve söyleşi etkinliklerinde yer aldığı fuar ünlü yazarlarla genç yazarların buluştuğu bir platforma dönüştü. Özellikle Arap coğrafyasından pek çok konuğu ağırlayan fuar, uluslar arası kitap telif anlaşmalarına da sahne oldu.

Bir yanda 3. Milli Kültür Şurası, diğer yanda Uluslar arası CNR Kitap Fuarı’yla İstanbul, geçen haftayı dolu dolu kültürel etkinliklerle geçirmiş oldu. 

KAYNAK : STAR GAZETESİ

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ