İstanbul Sağlık Der Çalıştayı’na büyük katılım

İstanbul Sağlık Der İl Başkanlığının düzenlemiş olduğu İstanbul Sağlık Hizmetleri Raporu Çalıştayı 1000’e yakın akademisyen ve sektör temsilcisinin katılımıyla geçekleşti.

İstanbul Sağlık Der Çalıştayı’na büyük katılım

İstanbul Sağlık Der İl Başkanlığının düzenlemiş olduğu İstanbul Sağlık Hizmetleri Raporu Çalıştayı 1000 yakın akademisyen ve sektör temsilcisinin katılımıyla geçekleşti.     

Sağlık Der İstanbul İl Başkanı Musa Akan açılış konuşmasında;  “İstanbul her alanda olduğu gibi sağlık hizmetlerinde de dünya başkentidir. Biz bu çerçevede kadim şehrimizin sağlık profilini ortaya çıkarmak istedik.

24 ayrı konu başlığında çalışma grupları oluşturarak ayrıntılı durum ve analizler yaptık. Bu haliyle gerçekleştirdiğimiz çalışma, alanında yapılmış olan en büyük çalıştaydır dedi.”

Akan  konuşmasında çalıştayın 6 ay süren bir hazırlığın sonucu olduğunu belirterek “6 aydır özenle ve fedakarlıkla en doğru sonuçların ortaya çıkması için çalışan akademisyen ve sektör temsilcilerine teşekürlerini” dile getirdi.

Yapılan çalıştayın sonuç bildirgesi İstanbul Sağlık Hizmetleri Raporu adında kitaplaştırılarak kamuoyu ile paylaşılacağına değinen Akan, çıkan sonucun 2023 sağlık hedeflerinin planlanmasına ve gerçekleştirilmesine büyük katkı sağlayacağını dile getirdi.

İstanbul Sağlık Hizmetleri Raporu Çalıştayına katılan İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Kemal Memişoğlu;

İstanbul’un, Türkiye nüfusunun yüzde 18,4’ünü barındırdığını, Türkiye ekonomisinin de yüzde 5’ini sağladığını hatırlatarak, sağlık alanında da ekonomik anlamda da kentin Türkiye’nin kalbi olduğunu ifade etti.

İstanbul’un her anlamda farklı düşünülmesinin, planlanmasının zorunluluk olduğunu vurgulayan Memişoğlu, şöyle devam etti:

“Bunu çok iyi planlamamız ve ona göre sağlık hizmeti sunmamız gerekiyor. İstanbul’da 17 bin 500 kamu, 17 bin 500 özel hastanelerde olmak üzere 35 bin yatağımız var. İstanbul’da 5 bin 173 eczane, 163 özel, 57 kamu hastanesi var. Yaklaşık 30 bin hemşire sadece kamu hastanelerinde çalışıyor. Rakamlar gerçekten inanılmaz. Şu an İstanbul’da 17 büyük hastane inşaatı var.

İstanbul sağlık alanında yatırımlar konusunda da diğer şehirlere göre maalesef biraz geç kalmış. Türkiye, 2002’den günümüze kadar çoğu ülkenin 50-60 senede yapamadığını 8-10 senede yaptı. Sağlıkta Dönüşüm dediğimiz gerçekten mucizevi bir başarıya imza attık. Bundaki en büyük başarı sağlık hizmeti sunan hemşirenin, doktorun, sağlık memurunun, güvenlik ve temizlik görevlisinin’dir. Bunların özverisiyle biz bu başarıyı elde ettik.” Dedi.

Memişoğlu, ikinci bir atılım döneminin zorunlu olduğunu 2023’e kadar tekrar yoğun bir çalışma dönemi yaşanacağını ve İstanbul’un sağlıkla ilgili sorunlarının birliktelikle çözülebileceğini vurguladı.                                                                                    

KAYNAK : Haber7

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ