Güney Kore’de yeni maske furyası: Uzmanlar reaksiyon gösterdi! “Gerçekten çok komik…”

Covid-19 kaynaklı şimdiye dek 1 milyonun üzerinde olumlu hadisenin tespit edildiği Güney Kore’de Omicron varyantı süratle yayılıyor. Birinci …

Güney Kore’de yeni maske furyası: Uzmanlar reaksiyon gösterdi! “Gerçekten çok komik…”

Covid-19 kaynaklı şimdiye dek 1 milyonun üzerinde olumlu hadisenin tespit edildiği Güney Kore’de Omicron varyantı süratle yayılıyor. Birinci olarak Güney Afrika’da görülen varyant, süratle dünya genelinde tesirini hissettirdi. Kore’de de salgın boyunca birinci kere 30 bin bandını aşan günlük olay oranları kaydedildi.

Öte yandan, ülkedeki dokumacılık bölümü; olay sayılarını taban seviyeye indirebilmek için yeni bir maske modeli geliştirdi. Yemek esnasında maskelerin çıkarılması, burun maskesi ismi verilen modelin hazırlanmasında aracı rol oynadı. Lakin, uzmanlar dokumacılık kesimindeki şahıslarla birebir görüşte değil. Bu maskelerin yalnızca bir ölçü gözetici olabileceği, damlacıkların ağızdan çıktığı için anlamsız olduğu savunuldu.

“Maskeyi Burnun Altına Takanlardan Farksız…”

Güney Kore’de “Kosk” ismi verilen maskeye toplumsal medyada tenkitler geliyor. Kimi bireyler, burun maskesinin hiçbir işe yaramayacağını savunurken; “Maskeyi burnun altına çekenlerden farksız” olduklarını ileri sürüyor.

Kimi bireyler ise, yemek esnasında takılacağı için hiç yoktan tedbir alındığını beyan ediyor. Kore’de çığ üzere yayılan bu eser için uzmanlar da farklı yorumlar getirdi.

Prof. Dr. Bennett: “Garip Bir Fikir…”

Deakin Üniversitesi’nin (Avustralya) ünlü epidemiyoloji lideri Prof. Dr. Catherine Bennett, yemek sırasında takılan burun maskesi için “garip bir fikir” yorumunda bulundu. Bennett, bu maskelerin küçük bir fark oluşturabileceğini belirtirken, “Hiç yoktan iyidir” dedi.

Prof Dr. Ertuğrul: “Gerçekten Çok Komik…”

Bahse ait açıklamalarda bulunan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, burun maskesinin “gerçekten çok komik” olduğunu vurguladı. Ertuğrul, damlacıkların ağızdan çıktığını kaydederken, burnun kapalı olduğu anda teneffüs sürecinin ağız yoluyla yapıldığını ve damlacık almaya müsait olduğunu belirtti. Ertuğrul, yemek yerken ağzın açık burnun kapalı olmasının hiçbir manasının olmadığını söyledi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ