Felci önleyen bitkisel kürler

Bazı bitkileri kaynatıp içerek, bazılarını da vücudunuza masajla yedirerek felçten kurtulmanız mümkün.

Felci önleyen bitkisel kürler

Bazı bitkileri kaynatıp içerek, bazılarını da vücudunuza masajla yedirerek felçten kurtulmanız mümkün.

Yapılan araştırmaya göre ülkemizde her yıl 200 bine yakın kişi felç geçiriyor. Tedavi süreciyle bu oran giderek azaltılırken hala yapılması gerekenler var. Her 50 kişiden biri felç geçirmeden 24 saat önce felç geçireceğinin işaretlerini görüyor.Felç, genelde beyin enfarktüsü veya beyin kanamasıyla bağlantılı olarak görülüyor. Beyindeki sinir hücreleri, damarlar yardımıyla aktarılan oksijen ve besinler sayesinde işlevlerini yerine getiriyor. Damarların beslediği beyinde oluşan pıhtılaşma sonucunda da beyin felci ortaya çıkıyor. Beyin felci geçirmeden önce belirtileri kesin olarak görülmese de beyin felci geçiren birçok kişi, önceden belirtileri hissettiklerini söylüyor.Tansiyonu yükselenler değişikliği anında hissedemiyor. Yüksek tansiyon, beyin enfarktüsü ve beyin kanamasının en büyük belirtisidir.

BELİRTİLERE DİKKAT

Tansiyon yükselmesi sonucunda beyne giden damarlar zamanla daralıyor, şekilleri bozuluyor ve kan sızdırmaya başlıyor. Beyindeki damarlarda oluşan kanama boyun tutulmasına neden oluyor. Eğer çenenizle göğsünüze değemiyorsanız ve başınız çok ağrıyorsa derhal doktora görünmeniz tavsiye edilir.

Baş ağrısı bir belirti

Ayak düşmesi veya kısmi felç gibi ayağınızı tamamen kullanamamanıza neden olan rahatsızlıklar, dizinizle bacağınız arasında köprü görevi gören sinirlerin hasar görmesi sonucunda oluşur ve felçle bağlantılıdır. Eğer başınız birden şiddetle ağrımaya başladıysa ve daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadıysanız, derhal doktora görünmeniz tavsiye edilir. Tek veya her iki gözünüzde oluşan ani bozulmalar da felç geçireceğinizin habercisi olabilir.

Tedavi için doğal yollar

Aniden gelişebilen felcin en önemli tedavi yolu, felce neden olan sağlık risklerini azaltmaktan geçmektedir. Uzmanlar doğru beslenmenin yanı sıra kullanılması gereken faydalı kürleri tarif etti:

Ardıç yağı

Beldeki kireçlenme sebebiyle sinirlere baskı neticesi meydana gelen ayaklardaki güçsüzlükte ardıç yağıyla bel, kalça ve bacaklar ovulur. Günde 8 damla ardıç yağı, suya karıştırılarak veya şekerle alınır.

Zencefil kökü

Zencefil kökü çay gibi kaynatılır, günde 2-3 bardak içilir.

Ökseotu 

İki bardak kaynar suya, 2-4 gr kuru ökseotu yapraklı dallarından veya tohumu konulur. 10 dakika bekletilir. Günde 2-3 bardak içilir, belli aralıklarla yıl boyu içmeye devam edilir. Ya da bitki-tohum toz haline getirilir, günde 1-1.5 gr içilir.

Zencefil tozu

Bir bardak kaynar suya, bir çay kaşığı zencefil konulur. 10 dakika bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Ya da zencefil toz halinde günde 2-3 defa 0.5-bir gr şekerle yenilir.

Tereyağı

Bir fincan tereyağı, bir fıncan gaz yağı, bir fincan ispirto karıştırılır merhem haline getirilir, kireçlenmelerde ağrıyan yerler iyice ovulur (Kireçlenmelerin sebep olabileceği felci önler)

Su ihtiyacını alınan kalori belirliyor

Havaların ısınmasıyla beraber, vücudumuzdaki su kaybı ve dolayısıyla suya olan ihtiyacımız da giderek artıyor. Vücutta pek çok hayati fonksiyonun yerine getirilmesinde önemli rol oynayan suyu, özellikle bu dönemde yeterli miktarda tüketmek, sağlımızı korumak için büyük önem taşıyor. Sağlıklı Beslenme Uzmanı Diyetisyen Canan Aksoy, günlük su ihtiyacının genelde alınan kaloriye göre belirlendiğini ve sağlıklı bir hayat için günde en az 1-2 litre su tüketmek gerektiğini ifade ediyor. Diyetisyen Aksoy, günde bin 500 kalori alan birinin o gün içinde 1.5-2 litre su tüketmesinin önemine dikkat çekerek, terleyen kişilerin, spor veya egzersiz yapanların, nemli yerlerde yaşayanların veya çalışanların ise su ihtiyaçlarının artacağını hatırlatarak şunları söyledi: “Yeterli miktarda su tüketiminin en iyi göstergelerinden biri, idrar rengi ve miktarıdır. Az miktarda ve koyu renk idrar yetersiz su alımını gösterir. Günde 7-8 kere idrara çıkmak ve idrar renginin berrak veya soluk sarı renkte olması ise gerekli miktarda suyun alındığının göstergesidir.” 

 

KAYNAK : gunes.com

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ