Fasulye turşusu nasıl yapılır? Erimeden saklanabilen fasulye turşusu için püf noktaları…

Yazın yetiştirilen sebzelerin kış boyu tüketilmesi için geleneksel yöntemlerle turşuları hazırlanmaktadır. Oldukça sağlıklı olan turşuların tam kıvamında olması için birkaç küçük püf noktaya özen gösterilmektedir. Diğer turşular gibi pratik ve kolay hazırlanan fasulye turşusunun erimemesi ve yumuşamaması için bazı detaylara dikkat edilmesi gerekir. Peki fasulye turşusu nasıl hazırlanır? İşte fasulye turşusu tarifi

Fasulye turşusu nasıl yapılır? Erimeden saklanabilen fasulye turşusu için püf noktaları…

Kış aylarında bolca tüketilen turşu, besinlerin daha sağlıklı ve daha uzun sürede tüketilmesin sağlamaktadır. Turşu, probiyotik kaynağı bir besin olmasından dolayı özellikle kışın sıkça görülen soğuk algınlık gibi hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Kış boyunca tüketilmek üzere hazırlanan turşular, oldukça basit ve pratik yöntemlerle hazırlanmaktadır. Yeşil fasulye turşusu, diğer turşular gibi oldukça kolay hazırlanmaktadır. Ancak salatalık ve havuç gibi sert sebzelerden olmadığından çabucak yumuşayıp erimemesi için dikkat edilmesi gereken püf noktaları bulunmaktadır. 

 

 

Beyaz lahana turşusu nasıl yapılır? Lahana turşusu kaç günde olur?

FASULYE TURŞUSU NASIL HAZIRLANIR?

 

 

Malzemeler:

1,5 kg yeşil fasulye
1 avuç nohut
2 baş sarımsak
3 tatlı kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 su bardağı üzüm sirkesi
1 avuç maydanoz

Hazırlanışı:

Maydanoz ve fasulyeler sirkeli suda 5-10 dakika kadar bekletildikten sonra bol su ile yıkanır. Tu    rşu hazırlamaya başlarken turşu bidonunun içine ilk olarak nohut kavanoza konur ardından fasulyelerin bir kısmı ve birkaç diş sarımsak eklenir. Turşu bidonu dolana kadar fasulye ve sarımsak eklenmeye devam edilir. Turşu bidonunu fasulye ve sarımla doldurduktan sonra sirke, kaya tuzu ve limon tuzu derin bir kapta karıştırılarak eritilir. Ardından göz kararı su eklenir ve turşu bidonunun içine dökülür. Her şeyi hazırladıktan sonra bidonun kapağını kapatmadan maydanozlar en üste eklenir ve sıkıca kapağı kapatılır.

Biber turşusu nasıl yapılır? Kıtır kıtır ev yapımı biber turşusu tarifi…

FASULYE TURŞUSUNUN ERİMEMESİ İÇİN PÜF NOKTALAR

Turşuların daha lezzetli ve kıtır kıtır olması için fasulyelerin ezilmemiş ve çürümemiş olmasına özen gösterilmelidir. Ezilen ve çürüyen fasulyeler sirke ve tuzun keskinliğinden zamanla yumuşayarak erimeye başlar. Turşunun en lezzetli şekilde yapılması içinse cam kavanozlarda hazırlanması tavsiye edilmektedir. 

KAYNAK : Haber7

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ