“Eğitimde ‘başarı’ GDO’lu bir kavramdır”

Yeni Müfredat Perspektifinde Eğitimde 3. Boyut Kongresi için Çınar Koleji Esenyurt Kampüsü’nde öğretmenler ile buluşan Eğitimci Ziya Selçuk Çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“Eğitimde ‘başarı’ GDO’lu bir kavramdır”

“Başarı sınav sonuna kadar unutmadığınız şeye denir?” diyen eğitimci, “9 farklı Mizaç Modeli” ve bu mizaçları dikkate alan eğitim modeli hakkında bilgilerini ve tecrübelerini eğitimciler ile paylaştı.  Medyanın önemli isimlerinden  Mehmet Can’ın sunumu ile renklenen program, eğitimciler den büyük ilgi gördü.

Yeni Müfredat Perspektifinde Eğitimde 3. Boyut Kongresi için Eğitimin uzmanları Çınar Koleji’nde bir araya geldi. 14 Mayıs Pazar günü gerçekleşen “Disiplinler Arası Eğitim” – “Bilgi, Beceri ve Başarı” temalı kongrede önceki dönem Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, Gazi Üniversitesi Öğretim üyesi ve Bilişim Garaj Akademisi kurucusu Doç. Dr. Selçuk Özdemir ile Çınar Koleji Yaşam Becerileri Merkezi Yöneticisi Sevgi Balcı eğitimdeki yeni vizyonları paylaşmak bir araya geldiler. 300’ü aşkın eğitim gönüllüsü eğitmenin ve öğretmenin katıldığı programda sunumların yanı sıra programın içeriğine uygun olarak atölye çalışmaları da yapıldı.

Çınar Koleji ve Bilişim Garaj Akademi’nin katkıları ile hazırlanan programda deneyimli eğitmen ve Akademisyen Ziya Selçuk’un sunumu oldukça ilgi gördü.  Disiplinler arası etkileşimin öneminin vurgulandığı program, sabah oturumundaki eğitimlerin ardından Türkiye’nin İlk ve en kapsamlı Yaşam Becerileri Merkezi’nde yapılan 14 farklı atölye çalışması ile devam etti.

“Eğitimde Başarı Yeni Yetme GDO’lu Bir Kavramdır”
Eğitim ile ilgili çarpıcı tespitlerde bulunan Prof. Dr. Ziya Selçuk, “Her çocuk parmak izleri gibi farklıdır. Her çocuk kendi içinde farklı bir müfredata, yeteneğe ve özelliğe sahiptir. Ama bizler hepsine aynı dersi veriyor, aynı sınavı yapıyoruz. Bir meslek düşünün ki her gün yaptığı işe aykırı davransın… Bu nasıl bir varoluşsal çelişkidir?! Bundan şikayet ediyoruz… Çözümü nedir? Başarıl çocuklar yetiştirmek midir? Başarı yeni bir kavram; yeni yetme bir kavram… GDO’lu bir kavram.  Başarı, sınav sonuna kadar unutmadığınız şeye denir? Asıl olan muvaffakiyettir… Bilgiyi içselleştirmek ve hayat boyu öğrendiğin ile yoldaş olmaktır. Yani kapatın defterleri kitapları sınav sonuna kadar hafızası en güçlü olan başarılı olsun demek ne derecede doğrudur?” dedi.
“Öğretmenlik Bir Kemâlât Yolculuğudur”
Öğretmenlik mesleğinin önemine de değinen Selçuk, “Öğretmenlik çocuğa bir şey vermek değildir; bir şey öğretmek değildir. Öğretmenlik bir insanın kendi hayat yoludur,  öğrenme serüvenidir, olgunlaşma yolculuğudur, Bir Kemâlât yolculuğudur. Bu yolculuğa öğrenci eşlik etmektedir.  Çocuğa bir şey vermek değildir.”  dedi.                                                                            

Doç. Dr. Selçuk Özdemir: “Sanayi 4.0 ile gelecek şekilleniyor”
Programda Bilişim Garaj Akademi adına sunum yapan ve teknolojinin günlük yaşamımızı ve eğitim dünyasını nasıl şekillendirdiğinin altını çizen Doç. Dr. Selçuk Özdemir.  Günümüzde insanın yerini artık akıllı makinelerin aldığını ve yakın bir gelecekte Sanayi 4.0 kavramı ile tüm ekonomilerin yüzleşmesi gerektiğini belirtti. Doç. Dr Selçuk Özdemir, teorik sunumundan sonra Yaşam Becerileri Merkezi Atölyesinde  Bilişim Garaj -3D atölye uygulamaları ile eğitimcilere farklı deneyimler sundu.

Dünyada ve Ülkemizde Disiplinler Arası Eğitimin Önemi Artıyor
Son yıllarda eğitim sistemlerindeki başarı ile adından sıkça söz ettiren Finlandiya, Japonya, Güney Kore ve Hong kong gibi ülkeler, merkezine öğrencinin yeteneklerini oturttukları “Disiplinler Arası Etkileşim” ile şekillenen eğitim modelleri ile dikkat çekiyorlar. Ülkemizde bu alanda hem akademik hem de somut örnekler ise yok denecek kadar az.  Bu alandaki başarıları ile ilgi odağı olan Çınar Koleji yaklaşık 7 yıl öncesinden temellerini attığı “Yaşam Becerileri Merkezi” ile eğitim dünyasında önemli yeniliklere imza atıyor.
Eğitimde 3. Boyut Projesi ile Bilgi, Beceri ve Başarının önemi artıyor
Çınar Koleji Yaşam Becerileri Merkezi Yöneticisi Sevgi Balcı: “Bizler Eğitimde 3. Boyut projemiz sayesinde katılımcılara, Yaşam Becerileri Merkezi Atölyelerinde disiplinler arası işbirliği ile öğrenci için aynı anda birden fazla disiplini bir araya getirerek bütüncül bir öğrenme ortamını nasıl oluşturduğumuzu aktarmayı hedefliyoruz.” dedi.  Çınar Koleji’nin çok önceden bu alandaki ihtiyaçları gördüğünün ve en somut örnek olarak Yaşam Becerileri Merkezi Projesini eğitim dünyasına armağan ettiğinin altını çizen tecrübeli eğitimci, “ ‘Bilgi, Beceri ve Başarı’nın önemi gün geçtikte artıyor; bu program ile katılımcılarımıza yeni vizyonlar ve yeni perspektifler kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.

Türkiye’nin ilk ve En Kapsamlı Yaşam Becerileri Merkezi
Yaşam Becerileri Merkezi’nde bulunan atölyelerde öğrenciler; Mutfak Sanatları Atölyesi’nde yemek yapmayı, hijyen, temel ve pratik mutfak bilgileri, sofra kültürü, yemek adabı gibi konuları, Çamurev’de çamurdan şekiller ortaya çıkarmayı, Tekstil ve Tasarım Atölyesinde kumaşa şekil vererek dikiş, nakış ve ütü yapmayı, Hayal Atölyesi’nde düşünmeyi ve düşündüklerini yazıya dökmeyi, Story Land’de masal kahramanlarıyla yabancı dili, Galery 3D’de nesneleri algı-yüksekli ve derinlik boyutlarıyla inceleyebilmeyi, 112’de acil ilk yardım ve temel sağlık bilgilerini öğreniyorlar.
Yaşam Becerileri Merkezi (Life Street)’nde bulunan atölyeler, Mutfak Sanatları Atölyesi, Tekstil Tasarım Atölyesi, Lego Kids, Hayal Atölyesi,  Masal Evi, Düşünce Becerileri Atölyesi, Story Land, Galeri 3D, Drama Atölyesi, Çamur Ev, Ahşap ve Oyuncak Atölyesi, Orkestra, 112, Deneyim Merkezi, Lego Robotik, Mucitler Atölyesi, Robotik Atölyesi, Rengarenk…

KAYNAK : Haber7

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ