Doğan grubunun haberi Kıbrıslıları çileden çıkardı

Kıbrıs konusundaki en önemli isimlerden olan ve bu alanda otorite olarak kabul edilen Haber7 yazarı Prof. Dr. Ata Atun, geçtiğimiz günlerde bir gazetede çıkan “Kıbrıs’ta 110 bin Türk Rum vatandaşı oldu” haberine sert tepki göstererek, gerçeğin nasıl çarpıtıldığını gözler önüne serdi.

Doğan grubunun haberi Kıbrıslıları çileden çıkardı

2 Nisan Pazartesi günü Türkiye’nin amiral gemisi olarak tanımlanan bir gazetesinde yer alan “Kıbrıs’ta 110 bin Türk Rum vatandaşı oldu”  başlıklı haber gerçekten de hem yanıltıcı hem de üzücü. Söz konusu gazeteyi kınıyorum.

ARAŞTIRMADAN YAPILMIŞ BİR HABER

Başlığın devamında yer alan “110 bin 734 Kıbrıslı Türk, 1960 Kıbrıs Cumhuriyeti’nden kaynaklanan hakları nedeniyle Avrupa Birliği (AB) vatandaşlığı aldı.” cümlesi de gazete tarafından yapılan yanlışın ve bilgisizliğin ne boyutlarda olduğunu gözler önüne sermekte. Böylesi büyük isimli ve Kıbrıs davasına büyük hizmeti geçmiş bir gazetenin bu denli bilgisizce/araştırmadan yaptığı bu habere diyecek bir söz bulamıyorum zira Kıbrıslı bir Türk olarak benim kendi geçmişim, yazılanlara tamamen zıt ve bu habere konulan başlığa uymamakta.

 

KAYNAK : Haber7

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ