DGS puan hesaplama nasıl yapılır? 2017 DGS kaç net kaç puan yapar?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 23 Temmuz 2017 tarihinde yapıldı. DGS puan hesaplama nasıl yapılır? Dikey Geçiş Sınavı’nda kaç net kaç puan yapar? sorularına yanıt olarak hazırlamış olduğumuz bu haberde tüm detaylara ulaşabilirsiniz. Sınav sonrası DGS soruları ve sonuçları aranırken konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Bizlerde DGS puan hesaplama ile ilgili detaylara bu haberimizde yer verdik.

DGS puan hesaplama nasıl yapılır? 2017 DGS kaç net kaç puan yapar?

DGS sınavı 23 Temmuz Pazar günü gerçekleştikten sonra sınava giren adaylar tarafından sınavın soru ve cevapları merak edildi. DGS soru ve cevapları henüz yayınlanmazken sonuçların da ne zaman açıklanacağı bilinmiyor. DGS’nda taban ve tavan puanı olayı yok. Puanlar her yıl net ortalamalarına göre değişen alan taban puanı sayısal ve sözel netlerinize ve ÖBP ile oluşur. DGS puan hesaplamaları merak edenler için hazırlamış olduğmuz bu haberde tüm detaylara ulaşabilirler. İşte DGS ile ilgili merak edilenler.

DGS PUAN HESAPLAMA! Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınabilecek DGS puanları hesaplanacaktır. DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar 2017-DGS Kılavuzunda yer alan Tablo-A’da belirtilmiştir. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır. DGS 2017 puan hesaplama formülü Dgs Sözel: 87.747 + (Sözel net x 1.681) + (Sayısal Net x 0.315) + (Ağırlıklı Önlisans Başarı Puanı x 0.6) Dgs Sayısal: 105.536 + (Sözel Net x 0.336) + (Sayısal Net x 1.575) + (Ağırlıklı Önlisans Başarı Puanı x 0.6) Dgs Ea: 96.642 + (Sözel Net x 1.009) + (Sayısal Net x 0.945) + (Ağırlıklı Önlisans Başarı Puanı x 0.6) Ağırlıklı Önlisans Başarı Puanı: Bölümünü iyi dereceyle bitirenler 80, orta sıralarda bitirenler 65, son sıralarda bitirenler 50 olarak girebilir. DGS HAKKINDA SIK SORULAN SORULAR 1-) Kaç tercih yapabiliyoruz? Her yıl değişiklik gösterme ihtimali olsa da son yıllarda 30 tercih hakkı bulunmaktadır. 2-) DGS’nda tavan ve taban puan var mı? DGS’nda taban ve tavan puanı olayı yok. Puanlar her yıl net ortalamalarına göre değişen alan taban puanı sayısal ve sözel netlerinize ve ÖBP ile oluşur. 3-) Okul birincilerine ekstra puan geliyor mu ? 2011 yılı öncesine kadar böyle bir uygulama varken günümüzde maalesef yok. Ayrıca hali ile okul birincileri için ekstra kontenjanda bulunmuyor. 4-) X ön lisans bölümünde okuyorum. Hangi lisans programlarına geçiş yapabileceğimi nereden öğrenebilirim? Eğer güncek klavuz yayınlandıysa güncel klavuzun TABLO-3 kısıma bakabilir yayımlanmadıysa da önceki seneki klavuzları inceleyebilirsiniz. 5-) Dikey geçişi açık öğretime yaptım. Tekrar sınava girerek örgün öğretimde okuyabilir miyim? Sınav sonucu örgün lisans programına yerleşmeniz durumunda örgün okuyabilir ayrıca dilerseniz açık öğretimle de beraber götürebilirsiniz. 6-) Lisans okurken uzaktan eğitim ile lisansı aynı anda okuyabilir miyim? Lisans okurken açık öğretim ve uzaktan eğitim programlarını aynı anda maalesef okuyamazsınız. 7-) Dikey Geçiş Sınavı sonucu bir lisans programına yerleştim. Hangi sınıftan başlarım? Bu sorunun da net bir cevabı maalesef yok. 2 yıllık programda ki kredileriniz geçtiğiniz bölümde ki uyuşan dersleriniz doğrultusunda bazı derslerden muaf sayılabilir yada en kötü senaryo olan ilk sınıftan başlayabilirsiniz.

 

KAYNAK : STAR GAZETESİ

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ