Darbeci asker kanalizasyonda 4 gün saklandı

15 Temmuz darbe girişiminde Genelkurmay’da yaşananlarla ilgili hazırlanan çatı iddianameye çarpıcı bir detay girdi. Özel timdeki darbeci askerlerden birinin Karargah bahçesindeki kanalizasyon tünelinde 4 gün saklandığı ortaya çıktı. Şüpheli asker bu süre boyunca mazgal kapağının altından yaşananları izlediğini anlattı.

Darbeci asker kanalizasyonda 4 gün saklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast girişiminde bulunan FETÖ’cü askerlerin menfezde yakalanmasına benzer bir olayın Genelkurmay’da da yaşandığı ortaya çıktı. Tam teçhizatlı darbeci askerler ihanet girişimi başarısız olunca üniformalarını çıkarıp ya kaçmaya çalıştı ya da saklanacak delik aradı. O askerlerden Özel Kuvvetler’de görevli Astsubay Kıdemli Çavuş Şevket Samet Okyay, 4 gün boyunca Karargahın bahçesindeki bir binanın kanalizasyon tünelinde saklandığını itiraf etti.

Karar’ın haberine göre, Nizamiyeden çıkmayı başaramayan özel timci Okyay, iddianameye giren ifadesinde Genelkurmay Nizamiyesi’nden çıkmayı başaramayınca saklanacak yer aradığını söyledi. Okyay “Önce nizamiyeden çıkmak istedim. Ne çıkış yapmaya ne de giriş yapmaya izin veriliyordu. Nizamiyeden çıkamayacağımı anlayınca tel örgülere yöneldim. Dışarıda vatandaşlar vardı. Durumu onlara anlatamayacağımı düşünerek çıkmaktan vazgeçtim” dedi.

‘Genelkurmay eski bina’ diye tabir edilen binaya yöneldiğini söyleyen darbeci asker depo girişindeki demir kapıyı açmak için ateş etitğini anlattı. Okyay ifadesine şöyle devam etti: “Yanımda bulunan HK-416 A5 marka silah ile kapıyı açabilmek için 4 el kilide doğru 30 santim mesafeden ateş ettim. Kapı açılmadı. Katlı otoparkın olduğu bölüme doğru geçtim. Orada askeri bir makam aracı vardı. Kapıları açıktı. İçerisine girerek yaklaşık olarak bir saat oturdum.” Okyay, “Pide fırınının yanındaki trafo binası olarak isimlendirilen binanın da kapısının kapalı olduğunu görünce kapının altındaki ızgaraları sökerek içeri girdim. Zaman zaman tüneldeki rögar kapaklarından baktığımda eli silahlı özel kuvvet personelini görüyordum. Beni infaz edeceklerini düşünerek tünellerden 4 gün boyunca çıkmadım. Tünelden 20 Temmuz Çarşamba günü saat 03.30 sıralarında katlı otopark yakınındaki rögar kapağını kaldırarak çıktım ve bahçe tel örgülerinden atlayarak dışarıda bir taksiye bindim. Oradan dayımın oğlu Hüseyin S.’nin Eryaman’daki evine gittim” dedi.

‘DOST KUVVET’ YALANI

Öte yandan Genelkurmay’daki darbe girişimine destek olmak için 7 araçla yola çıkan Özel Kuvvetler’den 20 askerin, polis kontrolünü ‘Biz sizden yanayız’ diyerek atlattığı ortaya çıktı. Bordo Bereli gruba klavuzluk eden şüpheli Turgay Perişan, gece saat 12 civarında araçlarını durdurarak kendilerini 20 dakika bekleten polisleri nasıl ikna ettiklerini şöyle anlattı: “Genelkurmaydan ‘onlar bizim personelimiz. Koruma özel kuvvet. Genelkurmay özel kuvvet personeli, koruma amaçlı geldiler’ şeklinde anons geldi. Sonra telefon görüşmesi yaptılar, telefon görüşmesinden sonra polisler ikna olup bizi bıraktı.”

‘ASKERE DİRENMEYİN ÇAY DEMLEYİN, İÇİN’

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Haymana İlçe Emniyet Müdürlüğündeki eylemlere ilişkin 7 polis hakkında hazırlanan iddianamede, şüphelilerin darbeye karşı direnmek isteyen polis memurlarına çeşitli eylemleriyle engel oldukları belirtiliyor. İddianamede, silah dolabı kilitlenerek uzun namlulu silah ve çelik yelek dağıtılmasının engellendiği, dağıtılan uzun namlulu silahların da toplatıldığı, bu şekilde oluşabilecek bir asker saldırısına karşı polislerin direnmelerinin engellenmeye çalışıldığı kaydediliyor. Şüpheli eski Haymana İlçe Emniyet Müdürü Serdal Bilgin’in, Emniyet Genel Müdürlüğü telsizinden “darbeye karşı silahlanın” emri gelmesi üzerine silahlanmak isteyen polisleri engellemek için dolapları kilitlettiği, karşı çıkanları “Ferdi hareket yok, çay demleyin, çay için” diyerek durdurduğu belirlendi. Adına kayıtlı iki hattında da “ByLock” tespit edilen Bilgin’in evinde yapılan aramalarda, FETÖ elebaşı Gülen’in sözde vaaz CD’leri ele geçirildi.

KAYNAK : Yenişafak

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ