Çiftçilerin geliri 4 ila 14 kat artacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, her bölgenin kalkınması için ayrı ayrı gelişim projeleri hazırladıklarını söyledi. Eroğlu, “Gelişim projeleri bölgelerin kalkınmasına büyük destek verecek ve çiftçilerimizin geliri 4 ila 14 kat artacak” diye konuştu.

Çiftçilerin geliri 4 ila 14 kat artacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 16 Nisan halk oylaması sonrası Yeni Şafak’a özel açıklamalarda bulundu. Yeni Türkiye’de gelir seviyesinin artacağını, bununla birlikte mutluluğunda artacağını belirten Eroğlu, “Daha yeşil ve müreffeh Türkiye için çalışacağız. Yeni Türkiye’de kararlar daha da hızlanacak, projeler daha hızlı yapılacak. Bekleme olmayacak” dedi.

GELECEK İÇİN PROJELER YAPIYORUZ

Tarımın gelişmesi için yoğun çalışmalar yaptıklarını söyleyen Eroğlu, bu amaçla başlatılan GAP, KOP, DAP projelerinin şimdilerde başarılı bir şekilde yürütüldüğünü belirtti. Özellikle GAP projesinin gelişmesi için çok çalıştıklarını kaydeden Eroğlu şöyle devam etti: “Şanlıurfa, Diyarbakır, Adıyaman’da su yoktu. Büyük bir hamle yaparak bölgenin su sorunu çözdük. Güneydoğu’daki su sorunlarını çözdük şimdi geleceğe yönelik projeler yapıyoruz. DAP projesi ile Van, Bitlis, Erzurum, Ağrı, Erzurum, Kars başta olmak üzere bölgenin içme suyu sorunu çözdük. Karadeniz bölgesi için de DOKAP’ı ilan etmiştik. Bu da turizm odaklı bir proje.”

KONYA OVASINA SU GETİRDİK

Konya Ovası Projesi’nin (KOP) ise DSİ’nin tozlu raflarında unutulduğunu söyleyen Eroğlu, “100 yıllık bir hayal olan Konya ovasına su getirilmesi hayalini gerçekleştirdik. Mavi Tünel olarak bilinen büyük projeyi hayata geçirdik. Akdeniz’e boşa akan suları tünel açarak Konya ovasına suni nehirle getirdik. Bir başka suni nehir ise Şanlıurfa’dan başlıyor, Kızıltepe’ye kadar uzanıyor” diye konuştu. Gaziantep ve Kilis’in su sorunlarının çözülmesi için Yukarı Afrin Barajı ve Musabeyli Barajı’larının inşaatına başladıklarını belirten Eroğlu, “Bu barajlarla iki ilimizin de su problemini çözeceğiz” şeklinde konuştu.

HER BÖLGEYE ÖZEL PROJE

Yeni Türkiye için daha önceden çalışmaya başladıklarını belirten Eroğlu şunları kaydetti: “Bütün bölgelerle alakalı gelişim projeleri hayata geçireceğiz. Akdeniz gelişim projesi, Ege gelişim projesi, İç Anadolu gelişim projesi, Trakya gelişim projesi gibi büyük projeleri uygulayacağız. Bu projelerle bütün iller desteklenecek. Bölgelerin kalkınmalarına büyük destek verecek. Sulanmayan araziyi suladığımız zaman çiftçinin geliri 4 kat ile 14 kat artabilecek. Su olunca çiftçiler yılda 3-4 kez ekilebilen arazileri ekebilecek.”

Denizler artık bizden soruluyor

Eski Türkiye’de meteoroloji sistemlerinin iyi olmadığını ve yabancı ülkelerden bilgi alındığını söyleyen Bakan Veysel Eroğlu, “Hava durumu bilgisi Ankara gelinceye kadar hava durumu değişirdi. Bin 450 otomatik meteoroloji ölçüm merkezi kurduk. Denizlerde ölçüm yoktu. Denizlerdeki dalga yüksekliği, hava durumu, rüzgâr durumunu Yunanlardan alıyorduk. Bunu öğrenince çok canım sıkılmıştı. Hemen o sorunu çözdük. Hazar’dan Cebelitarık’a kadar denizler artık bizden soruluyor” dedi. 52 havalimanındaki uçuşlar için otomatik raporlama sistemini de hayata geçirdiklerini belirten Eroğlu, “Hava durumunu veriyoruz. Hava durumu belli olmadan hava araçları uçamaz. Uçuş güzergahının hava durumunu raporluyoruz” şeklinde konuştu.

Gönül coğrafyasına fidanlık kuruyoruz

Ağaçlandırma yaparak oksijen seviyesini de artırdıklarını söyleyen Bakan Eroğlu, “3 milyar 750 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Okul bahçelerini ağaçlandırıyoruz. Çocuklar için ağaç çok önemli. Gelecek neslimizin yeşil dünyada yaşaması için çalışıyoruz” diye konuştu. Sadece Türkiye için çalışmadıklarının altını çizen Eroğlu, “Gönül bağımız olan coğrafyalara destek veriyoruz. Afrika’da su sıkıntısı çeken ülkelere kuyular açıyoruz. Afrika ülkelerinde ağaçlandırma yapıyoruz. O coğrafyaya uygun fidanlar üretiyoruz ve fidanlıklar kuruyoruz” dedi.

KAYNAK : Yenişafak

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ