BTK Başkanı Sayan: 3 bin 753 zararlı bağlantı tespit edildi

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Fatih Sayan, “Siber saldırı amacıyla kullanılan 3 bin 753 zararlı bağlantı tespit edilerek altyapı seviyesinde erişimi engellenmiştir. 2017 yılı verilerine göre toplam 60 bin 617 DDoS saldırısı gerçekleşmiştir” dedi.

BTK Başkanı Sayan: 3 bin 753 zararlı bağlantı tespit edildi

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun ev sahipliğinde, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve TÜBİTAK’ın katkılarıyla “Siber Güvenlik Ekosisteminin Geliştirilmesi ve Kümelenme: Kamu Kurumları Çalıştayı” açılış programı düzenlendi. Programda Savunma Sanayi Müsteşarlığı Siber Güvenlik ve Elektronik Harp Sistemleri Daire Başkanı Muhammet Sami Ulukavak, TÜBİTAK BİLGEM Siber Güvenlik Enstitüsü Müdürü Mustafa Dayıoğlu ve çok sayıda katılımcı yer aldı.

Programın açılış konuşmasını yapan BTK Başkanı Sayan, BTK’nın Türkiye’nin elektronik haberleşme sektörünün düzenlenmesi ve bu düzenlemeler doğrultusunda denetlenmesi faaliyetlerini yürüttüğünü ve buna ilave olarak son yıllarda ulusal siber güvenliğin sağlanması konusunda da BTK’nın ilgi odaklarından biri olduğunu ifade etti. “Bu çerçevede kurumumuz bünyesinde faaliyet gösteren Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi yani USOM’a daha fazla kaynak ayrılarak geçmişte yapılan çalışmalara yeni bir ivme kazandırılmıştır” diyen Sayan, konuşmasına şu şekilde devam etti:

REKLAM
“USOM, ülke genelinde siber güvenlik anlayışını geliştirmek, siber tehditleri önlemek amacıyla alarm, uyarı ve duyuru faaliyetleri yürütmek, kritik durumlarda yerinde müdahale ekipleriyle olayın kontrolünü ele almak ve siber olaylara müdahalede ulusal koordinasyonu sağlamak amacıyla faaliyetlerini sürdürmektedir. 6757 sayılı Kanun ile 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanununda yapılan değişiklik sonrasında Kurumumuza siber saldırıların engellenmesi ve caydırıcılığın sağlanması görevleri verilmiştir. Buna ilave olarak ulusal siber güvenliğin sağlanması amacıyla Kurumumuz ilgili taraflardan her türlü bilgi, belge, kayıt ile veri almak ve bilişim altyapılarından faydalanma yetkisine sahiptir. Ayrıca, aynı kanun ile gerçek ve özel hukuk tüzel kişilerine yaptırım uygulama yetkisi de Kurumumuza verilmiştir. Altyapı operatörleri ve internet servis sağlayıcılarının Kurumumuz tarafından düzenlenip denetlenmesi, Kurumumuzun siber saldırıların gerçekleştirildiği altyapıyı işleten işletmeciler ile teknik entegrasyonunun bulunması ve söz konusu işletmeciler ile teknik çalışmaların yürütebilmesi dikkate alındığında USOM’un Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bünyesinde faaliyet göstermesinin avantajlarının daha iyi ortaya çıktığı görülmektedir. Ulusal siber güvenlik; anlık ve gündelik operasyonel faaliyetler ile uzun soluklu projelerin bir arada yürütülmesi gereken bir alandır. Dolayısı ile yürütülen çalışmaların sekteye uğramaması, harcanan çabaların sürekliliğine bağlıdır. Bu çalışmaların başarısının arkasındaki önemli faktörlerden biri de gerek kamudaki gerekse özel sektör ve akademideki paydaşlarla yakın işbirliklerinin geliştirilmesi ile ilişkilidir.”

KAYNAK : Yenişafak

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ