Ata: Dünyaya hakim olmak bu coğrafyadan geçiyor

Kuralkan ile 2013’te ortaklığa imza atarak Türkiye’ye giren Hintli Bajaj, hedefi Avrupa’ya çevirdi. Kuralkan Pazarlama Müdürü Ekrem Ata “Dünyaya hakim olmak bu coğrafyadan geçiyor. Bajaj Avrupa’ya Türkiye’den açılacak” dedi.

Ata: Dünyaya hakim olmak bu coğrafyadan geçiyor

Motosiklet denilince akla ilk gelen markalardan biri olan Kanuni’nin üreticisi Kuralkan, 2013 yılında dünya motosiklet devi Bajaj ile attığı ortaklık imzası sonrası hızlı bir büyüme sürecine girdi. Kuralkan Holding Satış ve Pazarlama Müdürü Ekrem Ata ile bu ortaklık sürecini, mevcut yatırımlarını ve yeni hedeflerini konuştuk. 5 milyon adede yakın üretimiyle dünya motosiklet pazarının en büyüklerinden biri olan Hintli Bajaj’ın Türkiye’yi ayrı bir yere koyduğunu söyleyen Ata, Türkiye motosiklet pazarında Bajaj’ın da rüzgarıyla liderliğe oturma hedefinde olduklarını söyledi. Türkiye genelinde 128 bayileri bulunduğunu ifade eden Ata “2016 yılında 9 binli satış rakamlarınız gördük. Bu verilerle pazarda ilk 4 marka arasındayız. Hedefimiz ilk sıraya oturmak” dedi. 

YILLIK 200 BİN KAPASİTE

Bajaj’ın Afrika, Orta Asya ve Latin Amerika’da çok güçlü olduğunu söyleyen Ata “Türkiye Bajaj için çok önemli. Hindistan’ın dünyadaki satış dağılımına baktığımızda Avrupa pazarı ilk kez Türkiye ile olacak. Bajaj’ın Avrupa’ya açılan kapısı Türkiye olacak. Türkiye’nin strateji pozisyonu çok önemli. Dünyaya hakim olmak bu coğrafyadan geçiyor. Türkiye’de 60 bin metrekare alanda üretim yapıyoruz. Üretim kapasitemizyıllık 200 bin. Bu güç ile Avrupa’ya ihracatımızı çok daha artırabiliriz. Bajaj tarafı ile görüşmelerimiz hız kazandı. Yakın zamanda Avrupa kapısını sonuna kadar açacağız” dedi.

Elektrikli motosikletler rekabeti bozuyor

Türkiye’de elektrikli scooter konusunda ciddi şekilde rekabeti ihlal eden bir durum yaşandığını belirten Ata şunları söyledi: “Normal şartlarda 250 Watt’lık bu ürünler sigortasız, vergisiz kullanılabiliyor. Bunu elektrikli bisiklet gibi düşünün… Ancak şu an 3.000 Watt’lık motosikletler bile aynı ayrıcalıktan faydalanabiliyor. Bir müşterinin bizim alt limit ürünümüzden almak istediğini düşünelim, ehliyet ücreti, vergisi, sigorta, ekipmanı vs vs… bunları üst üste koyduğumuzda maliyet oluşturuyor. Ama elektrikli scooter’da ehliyet yok, sigorta zaten yok… Burada haksız bir rekabet oluşuyor. 

Motosiklet pazarında gidilecek çok yol var 

Türkiye’deki motosiklet kullanımı hakkında da bilgiler veren Ata “Yaptığımız araştırmalarda motosiklet 3 nedenle alınıyor. Birincisi hobi olarak, bu pazar yüksek fiyatları ürünlerden oluşuyor.  Bu pazarın az bir oranını oluşturuyor. İkincisi ticari maksatlı. Üçüncü ise ulaşım. Türkiye’de motosiklet pazarının az olmasının amacı ulaşım maksatlı kullanılıyor olmaması…  Motosikletin güvenli olmadığı düşünülüyor. Ancak verilere baktığınızda, otomobil kazalarından çok daha farklı değil. Geçen yıl 8 kişiden biri ilk kez motosiklet sahibi olmuş, bu İstanbul trafiğinden kaynaklanıyor. 100 kişide kullanım oranı 3.15, Avrupa’da bu rakamlar çok daha fazla.

KAYNAK : STAR Gazetesi

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ