ATA AÖF puan hesaplama işlemi nasıl yapılır ATA AÖF sınavı nasıldı zor muydu kolay mıydı

Atatürk Üniversitesi Anadolu Üniversitesi ATA AÖF ara sınavı 2-3 Aralık tarihinde düzenlendi. Açıköğretim Üniversitesi AÖF sınavı sonrası sorularını inceleyen ve puanların nasıl yapıldığını merak edenler için ayrıntıları bu haberimizde düzenlendik. Açıktan bölüm okuyan kişilerin sınav takvimi de normal lisans eğitimi alan çoğu üniversitelerle benzerlik gösterir. Tek fark bu sınavların daima hafta sonunda yapılmasıdır. Adaylar başvuru zamanında sınav ücretlerini ödeyerek sınavlara katılım şansı kazanırlar. Kazandıkları bu şanstan sonra da artık onlar açıktan bölümlerini bitirmeye çalışırlar. 2017 2018 eğitim öğretim yılında Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nde okuyan öğrenciler 2-3 Aralık’ta düzenlenen ATA AÖF sınav sonuçlarını heyecanla beklerken vize sınavının yüzdelik dilimi ile final sınavının yüzdelik dilimlerini de sizler için derledik. İşte ATA AÖF puan hesaplama işlemi ve sınav yüzdelik dilimleri…

ATA AÖF puan hesaplama işlemi nasıl yapılır ATA AÖF sınavı nasıldı zor muydu kolay mıydı

ATA AÖF vize sınavı 2 Aralık ve 3 Aralık arasında düzenlendi. ATA AÖF puan hesaplama nasıl yapılır? ATA AÖF ara sınavı yüzdelik dilimi nedir? sorularına yanıt arayanlar detayları bu haberimizde bulabilirler. Milyonlarca Atatürk Üniversitesi Açıköğretim öğrencisinin merak ettiği AÖF sisteminde sınav puanları nasıl hesaplandığına dair açıklamaları bu haberimizde derledik. Burada dikkat etmeniz gereken tek nokta Lisans, Önlisans ve Lisans Tamamlama için Vize ve Final notları için alınan yüzdelikler farklıdır. Bunun dışında hesaplama yöntemi aynıdır! Lise mezunu olan herkes bu şekilde açıktan kolayca bir bölüm okuyabilir. Günümüzde de artık bu şekilde açıktan bölüm okuyan çok sayıda kişi vardır. Çünkü açıktan bölüm bitirmek için tek koşul sınavlara gidip gelmektir. Normal üniversite okumaktan daha kolaydır. İşte AÖF ATA puan hesaplama işlemi…

    Ara sınavların çevrimiçi (online) olarak yapılması halinde Vize %20, Final %80’dir.     Ara sınavların yüz yüze yapılması halinde Vize %30, Final %70’dir.

Not hesaplamada öğrencilerin tamamının Vizeden aldığı notun %’liği ile Final’den aldığı notun %’liği toplanır! Ortaya çıkan not sonucunda her derse kendi içerisinde hesaplanarak bir harf notu belirlenir! Örneğin Acil durum ve Afet Yönetimi Dersi için bu derse giren tüm öğrencilerin sınav ortalamalarına (Vize/Final toplamı %’liğine) göre şöyle bir sonuç çıktığını varsayalım;     0-48= FF     48-60= CC     61-65=CB     66-70=BB     71-80=BA     81-100= AA gibi İşte öğrencinin her dersten aldığı notun bu şekilde bir harf notu karşılığı olur ve bu harf notlarının karşılığı ise sabittir yani değişmez.

KAYNAK : STAR GAZETESİ

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ