Apple Microsoft’u yarı yolda bıraktı
ABD’li teknoloji devi Apple, Microsoft’tan vaz geçerek varsayılan arama motoru tercihini değiştirmeye karar verdi. Google ile yaptığı 3 milyar dolarlık anlaşmanın neticesinde Google’a yönelen Apple yarından itibaren arama sonuçlarını Google üzerinden gösterecek.

Dünyanın öncü teknoloji devi Samsung’un ardından Apple’da arama motoru seçeneklerinden değişikliğe gitti. Şirketin yaptığı açıklamaya göre iOS üzerinden yapılan aramalar Google üzerinden gerçekleşecek.
İOS haricinde Mac üzerinden yapılan aramaları da Google’a taşıyan ABD’li teknoloji devi Apple, Microsoft’tan vazgeçerek Google yönelme kararı aldı. Apple’ın Google ile yaptı 3 milyar dolarlık bir anlaşmanın neticesi ise bu değişikliğin en büyük nedenleri arasında gösterildi.
KAYNAK : Yenişafak