AÖF bahar dönemi vize 29-30 Nisan sorular cevapları

AÖF Bahar Dönemi vize ara sınavlar 29 – 30 Nisan tarihlerinde yapıldı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim fakültesi vize sınavlarına giren yaklaşık 1.5 milyon kişi sorular ve cevapların yayınlanıp yayınlanmadığını merak ediyor. AÖF vize sınavları 4 oturum şeklinde cumartesi ve pazar günleri gerçekleştirildi. Sabah oturumları saat 9.30’da, öğleden sonra oturumları ise saat 14.00’te başladı. Sınav süresi ise 120 dakika. AÖF soru ve cevap anahtarı anadolu.edu.tr/acikogretim üzerinden erişime açıldı. İşte ayrıntılar…

AÖF bahar dönemi vize 29-30 Nisan sorular cevapları

AÖF bahar dönemi vize sınavları 29-30 Nisan 2017 Cumartesi ve Pazar günleri yapıldı. Sınava giren binlerce öğrenci sorular ve cevapları araştırmaya başladı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi 2. dönem vize ara sınavı dört oturum şeklinde yapıldı. Sabah oturumları saat 9.30’da başlayıp 11.30’da sona erdi. Öğle oturumları ise saat 14.00’te başlayıp 16.00’da sona erdi. Sınavdan çıkan binlerce vatandaş sorular ve cevap anahtarlarına ekampus.anadolu.edu.tr adresinden erişebiliyor. AÖF bahar dönemi vize soruları ve cevaplarına aşağıdaki linki tıklayarak ulaşabilirsiniz.

 

AÖF BAHAR DÖNEMİ VİZE ARA SINAV SORU VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYIN…

 

AÖF BAHAR DÖNEMİ SINAV SORULARI VE CEVAPLARI YAYINLANDI

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi 2. dönem vize sınav soru ve cevapları erişime açıldı. Sorular ve cevaplar için yukarıdaki linki tıklayın…

 

AÖF 2. DÖNEM VİZE SINAVLARI KAÇ OTURUM, OTURUMLAR SAAT KAÇTA BAŞLIYOR?

AÖF Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bahar dönemi sınavları 29-30 Nisan tarihlerinde sabah ve öğle oturumları olmak üzere 4 oturum şeklinde gerçekleştirilecek. Sabah oturumları saat 9.30’da başlayacak 11.30’da bitecek. Öğle oturumları ise 14.00’te başlayacak, 16.00’da sona erecek.

 

Sınava girmek için gerekli olan belgeler ise; Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi, Fotoğraflı ve soğuk damgalı nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, süresi geçerli pasaport, zorunlu askerlik görevini yerine getirmekte olan er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi, Türkiye Barolar Birliği tarafından verilen Baro Kartı/Avukat Kimlik Belgesi, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar, yurt dışında yapılan sınavlarda o ülkeye ait nüfus cüzdanı niteliğindeki resmi belge bu amaçla kullanılabilir.

 

AÖF’TE İLK DEFA AÇIK UÇLU SORULAR SORULACAK

Bu yıl Açıköğretim Fakültesi sınavlarında öğrencilere ilk defa açık uçlu sorular sorulacak. Sınav bu yıl 4 farklı programda yer alan dersler için sorulacaktır. Bu dersler Sosyoloji, Felsefe, Türk Dili ve Edebiyatı ile Tarih programlarıdır. Bu programların da sadece birer dersi için bir soru sorulacaktır.

 

AÖF’TE 4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR MU?

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının yazısı gereği, 2016-2017 Öğretim Yılından itibaren Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde, sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde çoktan seçmeli beş seçenekli test tipi sorularda, dört yanlış cevabın bir doğru cevabı eksiltmesi, Anadolu Üniversitesi Senatosunun 04/10/2016 tarihli ve 7/8 sayılı kararıyla kabul edilmiştir.

 

AÖF SINAVIYLA İLGİLİ DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER

Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinde güz döneminde güz dönemi ara sınavı ve dönem sonu sınavı, bahar döneminde bahar dönemi ara sınavı ve dönem sonu sınavı olmak üzere ilgili öğretim dönemlerinde yeni kayıt yaptıran ve kaydını yenileten öğrencilere dört sınav yapılmakta olup öğrenciler Cumartesi-Pazar günleri sabah ve öğleden sonra dört oturumda sınavlara katılmaktadırlar.

 

Sınavlar Türkiye ve K.K.T.C. Lefkoşa’da aynı saatlerde sabah 9.30’da, öğlenden sonra 14.00’da yapılmaktadır.

 

Sınavlarda soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır. Sınavlar beş seçenekli çoktan seçmeli test şeklinde yapılmaktadır.

 

Sınavın yapıldığı Cumartesi ve Pazar günlerinde AÖF büroları 08.00 – 16.30 saatleri arasında hizmet vermektedir.

 

Öğrenciler seçmiş oldukları sınav merkezlerinde sınava katılırlar. Öğrencilerin; ara sınav ve dönem sonu sınavlarına hangi il, ilçe, bina, salon, sıra, tarihte ve saatte sınava gireceği “Sınava Giriş Belgesi”nde belirtilmektedir.

 

Öğrenciler, Sınav Giriş Belgesini sınav tarihinden bir hafta öncesinde Öğrenci Girişi bölümünden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak veya AÖF Bürolarından alacaklardır. Sınav Giriş Belgeleri öğrencilerin adreslerine posta ile gönderilmemektedir. Sınavların organizasyonu, uygulama ve değerlendirilmesi Anadolu Üniversitesince yürütülmektedir.

 

Sınava gireceğiniz binayı, sınavdan en geç 1 gün önce görmeniz yararınıza olacaktır.

 

Sınava girebilmeniz için gerekli olan “Sınav Giriş Belgesi” ve “Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik” (Fotoğraflı ve soğuk damgalı nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, süresi geçerli pasaport) belgelerinizi sınava gitmeden önce mutlaka hazırlayın.

 

Sınava girebilmeniz için gerekli belgeler dışında, yanınızda kâğıt, kitap, defter, not vb. hiçbir doküman; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. hiç bir iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazı; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek hiç bir nesneye izin verilmemektedir.

 

Sınav saatinden 1 saat önce sınava gireceğiniz binanın kapısında hazır bulunun.

 

Sınavın ilk 15 dakikası dolduktan sonra, her ne sebeple olursa olsun hiçbir öğrenci sınava alınmamaktadır.

 

Sınavda yapacağınız işaretlemeler ve yazacağınız yazılar için yanınızda koyu yazan siyah kurşun kalem ve iz bırakmayan silgi bulundurunuz.

 

Cevap kâğıdı üzerine test grubunuzu (kitapçık türünü) (A, B, C, D) kodlamayı unutmayınız. Test grubunu (kitapçık türünü) (A, B, C, D) kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır.

 

Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, …) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunmamalıdır. Aksi takdirde sınavınız ne yazık ki geçersiz sayılacaktır.

 

Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava giremezsiniz.

 

Sınav değerlendirilirken doğru cevaplarınızın sayısından yanlış cevaplarınızın sayısının dörtte biri düşülecek ve kalan sayı sınavla ilgili ham puanınız olacaktır. Bu nedenle, hakkında hiçbir fikriniz olmayan soruları boş bırakınız. Ancak, soruda verilen seçeneklerden birkaçını eleyebiliyorsanız kalanlar arasında doğru cevabı kestirmeye çalışmanız yararınıza olabilir.

 

AÖF ÜÇ DERS SINAVI NE ZAMAN?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencileri, 3 dersten kalmaları durumunda ve bu 3 dersi geçmeleri halinde mezun olabilecek olan öğrenciler için 3 ders sınav hakkı tanınmaktadır. Üç ders sınavına girmek için de öğrencinin başarısız bulunduğu üç ders için güz ya da bahar döneminde kayıtlarını yapmış olması gereklidir. Anadolu Üniversitesinin resmi internet sitesinden yapılmış olan açıklamaya göre, ders notları DZ ya da YZ olan öğrenciler üç ders sınavına giremezler. 2016-2017 Öğretim Yılı Üç Ders Sınavı 22 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleştirilecek.

KAYNAK : STAR GAZETESİ

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ