AÖF bahar dönemi sınav final 3-4 Haziran sonuçları sorgula! anadolu.edu.tr/acikogretim

AÖF bahar dönemi final sınavları 3-4 Haziran 2017 tarihinde gerçekleştirildi. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bahar dönemi dönem sonu sınavlarına giren yüz binlerce öğrenci heyecanla sonuçların açıklanmasını bekliyordu. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından sonuçlar açıklandı. İşte, AÖF sonuç sorgulama ekranı…

AÖF bahar dönemi sınav final 3-4 Haziran sonuçları sorgula! anadolu.edu.tr/acikogretim

AÖF bahar dönemi final sınavları yapıldı. Sınavlar 3-4 Haziran 2017 Cumartesi ve Pazar günleri gerçekleştirildi. Sabah ve öğle oturumları şeklinde yapılan sınavlara yüz binlerce öğrenci girdi. Sınavdan kısa bir süre sonra sorular ve cevap anahtarı yayınlandı. Öğrencilerin merakla beklediği AÖF bahar dönemi final sınavı sonuçları anadolu.edu.tr/acikogretim adresi üzerinden sorgulamaya açıldı. AÖF sonuç sorgulama ekranı için aşağıdaki linki tıklayın…

 

AÖF SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN…

 

AÖF BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAVI SONUÇLARI AÇIKLANDI

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bahar dönemi final sınavlarının sonuçlarını açıkladı. Sonuç sorgulama ekranı için aşağıdaki linki tıklayın.

 

AÖF FİNAL SINAVI SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN…

 

AÖF BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAV SORULARI CEVAPLARI YAYINLANDI

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından gerçekleştirilen sınavlarda sorular ve cevapların pazar öğle oturumunun bitmesinden kısa bir süre sonra yayınlandı. AÖF bahar dönemi final sınav soruları ve cevapları için aşağıdaki linki tıklayın.

 

AÖF FİNAL SINAVI SORULAR VE CEVAPLAR İÇİN TIKLAYIN…

 

AÖF NOT ORTALAMASI NASIL HESAPLANIR?

AÖF not ortalaması hesaplamak için güz dönemi şartlı geçilen derslerden geçilmiş olması, güz dönemi sonundaki veya sonraki bahar dönemi sonundaki Genel Not Ortalaması 2,00 ve üzerinde bir not alınmış olması gerekmektedir.

 

Öğrencilerin bahar dönemindeki şartlı geçtikleri derslerden geçebilmeleri içinse bahar dönemi sonundaki veya sonraki güz dönemi sonundaki Genel Not Ortalaması 2,00 ve üzeri olması gerekmektedir.

 

AÖF Lisans son sınıf öğrencilerinin mezun olabilmesi için;

1- FF dersinin olmaması,

2- En son Genel Not Ortalaması 2,00 veya üzeri olması,

3- Alttan veya son sınıftan hiç ders bırakmamış olması gerekmektedir.

 

AÖF NOT HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

AÖF öğrencilerinin sınıf geçmeleri için özellikle yıl sonu ortalamasının 2,00 ve üzeri olmasını unutmamaları gerekir.

 

AÖF not hesaplama çok kolay yapılan bir işlemdir. Ancak bu yıl AÖF not hesaplama biraz zorlaştırıldı. Alışık olmadığımız bir hesaplama sistemi olduğu için kafamız biraz karışabilir. Açıköğretim Fakültesi’nde Vize sınavının %30’u, final sınavının ise %70’i baz alınmaktadır. Örnek:

 

Vize Notu: 60 (60×0.30) = 18

Final Notu: 80 (80×0.70) = 56

Toplam: 74’tür. Bu not dersten alınan başarı notudur.

 

AÖF DERS NOTU HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Örneğin vizeden 10 alan bir öğrenci finalde 80 alırsa 59 ortalama ile CB alacaktır. Ve AKTS hesaplamasında eğer 4 AKTS’lik bir ders alıyorsa o zaman 2,30*4 = 9,2 AKTS şeklinde hesaplanarak Mezun Olma Sistemine işlenecektir. Yeni ders geçme sistemi birçok anlamda yenilikler ve ara hesaplamalar içermektedir. Bu sebeple burada anlatılanların dışında kendi hesaplamalarınız ile konuyu daha iyi kavramanız sağlanacaktır.

 

Tüm hesaplar için iyi bir not almanız gerekir. Bunun da yolu AÖF sınav sistemini iyi bilmek, derslerle ilgili sorulan sorulara nasıl cevap vereceğinizi öğrenmek gerekiyor.

 

AÖF SINAV GEÇME NOTLARI

84 – 100 AA 4,00 Geçti

77 – 83 AB 3,70 Geçti

71 – 76 BA 3,30 Geçti

66 – 70 BB 3,00 Geçti

61 – 65 BC 2,70 Geçti

56 – 60 CB 2,30 Geçti

50 – 55 CC 2,00 Geçti

46 – 49 CD 1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti

40 – 45 DC 1,30 Ortalamaya Bazlı Geçti

33 – 39 DD 1,00 Ortalamaya Bazlı Geçti

0 – 32 notları arasında FF harf notu ile 0,00 Kaldı

 

ARA SINAV NOTUNUN BAŞARI NOTUNA KATKISI NE KADAR?

Açıköğretim sistemine göre öğretim yapılan programlarda (İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan dersler ve ödevi olan dersler hariç) yapılan sınavlar sonucunda alınan notların, başarı notuna katkı oranları; ara sınav notunun % 30’u, dönem sonu sınav notunun %70’tir. Bir Dersin Başarı Notu = (Ara Sınav Notu X %30) + (Dönem Sonu Sınav Notu X %70) değerlerinin toplamı ile hesaplanır.

 

AÖF GENEL NOT ORTALAMASI

Genel not ortalaması bütün dönemlerde aldığımız derslerin toplam not değerleri ile toplam kredilerine bölünmesi ile bulunur.

 

AÖF DERS GEÇME

Dersi geçmek için o dersin harf notuna bakılır. Eğer CC ve üzeri ise o dersi koşulsuz şartsız geçmişsiniz demektir.

 

Dersten Kalma: Dersten kalmak için o dersin harf notuna bakılır. Eğer FF ise o dersten direk kalmışsınız demektir ve sonraki yıl bu dersi almanız gerekmektedir.

 

ŞARTLI / KOŞULLU GEÇME

Dersinizin harf notu CD DC yada DD ise bu derslerden koşullu olarak geçmişsiniz demektir. Bu şekilde geçmenin koşulu ise bir sonraki dönem Genel Not Ortalamanızı 2.0′ın üzerinde getirmeniz gerekmektedir. Yani Genel not ortalamanız 2.00 ise bu dersi/dersleri geçmiş, 2.00 ve altında gelir ise bu dersten/derslerden kalmışsınız demektir.

 

AÖF DÖNEMLİK ORTALAMA NE OLMALIDIR?

Sizden dönemlik olarak 2.0 gibi bir ortalama beklenir. Eğer Güz Dönemi sonunda Genel Ortalamanızı 2.0 veya üzerinde değilse, size bir uyarı gelecektir. Bu uyarıdan sonraki dönemde ise Genel Not Ortalamasının en az 2.0’a çıkarmanız istenir. Eğer bu durumu da yerine getiremezseniz taklip eden dönemde geçmiş 2 dönemdeki CC altı dersleri yeniden almanız ve 2.0 ortalamasını geçmeniz istenecektir.

 

AÖF DERS GEÇME SİSTEMİ NEDİR NASIL İŞLER?

AÖF sınav sisteminde 100’lük sitem uygulanır. Öğrenci eğer 50 ve üzerinde bir ortalama ile geçerse o dersi aldığı ortalamanın karşılığı olan not geçerli olacak. Başka bir deyişle ortalama trankripe eklenecek. Mezun olması içinde bu Kredilerin hesaplanması gerekecektir. Öğrence eğer 32 Puana kadar olan bir not ortalamasıyla dönem sonuna ulaşmış ise dersi geçemeyecek, kalmış sayılacak.

 

GEÇİLEMEYEN DERSLER NE OLACAK?

AÖF yeni ders sisteminde sene 2 döneme ayrılıyor. 1. dönemde alınan ancak kalınan bir ders gelecek sene 1. dönem içerisinde, 2. dönemde alınan ancak kalınan ders yine gelecek yıl 2. dönem içerisinde alınabilecektir.

 

Yeni sistem ile geçtiğimiz senelerde 1 Vize + 1 Final olarak yapılan sınavlar artık her dönemde 1 Vize + 1 Final olarak yapılıyor. Bu durum da senede 2 kere Vize + 2 Kere final sınavına giriliyor. Bu vize ve finaller geçmişteki gibi vize %30 ve Final %70 olacak şekilde değerlendirmeye alınarak ortalama hesaplanıyor. Not Harfsel Olarak sisteme giriliyor.

 

SINIF GEÇME SİSTEMİ

Kredili sistemde sınıf geçme yerine üst dönemden ders alma tabiri kullanılır. Genel not ortalamanız 2.00 ve üzeri ise üst dönemden ders alabilirsiniz. 2.0′ın altında ise üst dönemden ders alamazsınız.

 

DD,DC,CD gelen derslerinizden koşullu olarak ortalama ile geçebiliyorsunuz. Bu ortalama ile geçmenin koşulu ise Bahar Dönemi ( 2.dönem ) sonunda Genel Not Ortalamanızı ( GNO ) 2.0 veya daha üzeri getirmenizdir. Eğer GNO’yu 2.0’dan düşük getirirseniz koşullu geçtiğiniz derslerden de kalmış olursunuz.

 

FF gelen derslerden direk kalıyorsunuz. Bu FF ile kaldığınız dersleri bir sonraki yıl aynı dönemde tekrar görüyorsunuz. Yani bahar döneminde kaldığınız bir dersi seneye bahar döneminde alabilirsiniz.

 

Sizden dönemlik olarak 2.0 gibi bir ortalama beklenecektir. Eğer Güz Dönemi sonunda Genel Ortalamanızı 2.0 veya üzerinde sağlayamamış iseniz size bir Uyarı verilecektir. Bu uyarıdan sonraki dönemde ise Genel Not Ortalamasının en az 2.0’a çıkarmanız istenecektir. Eğer bu durumu da yerine getiremezseniz taklip eden dönemde geçmiş 2 dönemdeki CC altı dersleri yeniden almanız ve 2.0 ortalamasını geçmeniz istenecektir.

KAYNAK : STAR GAZETESİ

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ