Akit’in aile ile ilgili tespitlerini TBMM de görmüş… Yasalaşırsa yuva kurtarır

Akit’in ısrarla gündeme getirdiği 6284 sayılı yasa çıkmazıyla ilgili Meclis Araştırma Komisyonu’nun bir rapor hazırladığı ortaya çıktı.

Akit’in aile ile ilgili tespitlerini TBMM de görmüş… Yasalaşırsa yuva kurtarır

17 Kasım 2017 Cuma 07:00document.write(”);//]]>

Gazetemizin ısrarlı yayınlarıyla gündeme taşıdığı aile bütünlüğünü yok eden yasaların yanlışlığının TBMM çatısı altında da kanıtlandığı ortaya çıktı. Komisyonun 2016 yılında hazırladığı ancak FETÖ, PKK, DEAŞ ve çevre ülkelerde yaşanan büyük krizler nedeniyle bir türlü gündeme getirilemeyen raporda gazetemizin günlerdir dikkat çektiği sıkıntılı durumların tamamının tek tek izah edildiği, Türkiye’nin geleceği için büyük bir tehdit olarak görülen kanun maddelerinin bir an önce ivedi bir şekilde değiştirilmesinin istendiği belirlendi.

 

 

4 AYLIK ARAŞTIRMA

Edinilen bilgilere göre; aile bütünlüğünü olumsuz etkileyen unsurların ortaya çıkarılması, boşanma olaylarının araştırılması ve aile kurumunun güçlendirilmesi için alınması gereken önlemleri belirlemek üzere TBMM’de temsil edilen 4 partinin ortak kararı ile 14 Ocak 2016’da çalışmalara başlayan komisyon, 4 ay boyunca ailedeki problemleri araştırdı. Komisyonun 493 sayfalık rapor metninde aile bütünlüğünü çökerten yanlış uygulamalara tek tek değinilerek değişiklik tekliflerinde bulunuldu.

 

 

İNSAFLI UZAKLAŞTIRMA

Raporda 6284 sayılı “Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun”un yol açtığı sorunlarla ilgili raporda şu ana başlıklar yer aldı:

l Erkeğin evden uzaklaştırılmasında belge aranmaksızın yalnızca kadının beyanının kabul edilmesinin sorun teşkil ettiği.

l Basit nedenlerle olsa dahi şikayet sonucu erkeğe ‘kadına/eşine şiddet’ iddiasıyla 1 ila 6 ay süresince evden uzaklaştırma cezasının 15 güne indirilmesi.

l Hakkında uzaklaştırma kararı verilen erkeğe rehabilitasyon, öfke kontrolü gibi programlarla psikolojik destek verilmesi ve barınma ihtiyacının sağlanması.

SÜRESİZ OLMAZ!

l Aralarında problem olan eşlerle ilgili uzaklaştırma vb. gibi tedbirlerin kolluk kuvvetlerince değil yalnızca hakim tarafından verilmesi.

l 1988 yılından beri uygulanan 3444 ve 4721 sayılı kanunlardaki ‘süresiz nafaka’ uygulamasının süreliye çevrilmesi.

l Ayrılan eşlerin çocuklarının velayeti tek tarafa değil, iki tarafın da rızasının arandığı ‘ortak velayet’ kararı verilmesi…  Raporla ilgili aradan geçen 1 yıl 6 aylık süreye rağmen yasalarda herhangi bir değişiklik yapılmadı.

 

KAYNAK : yeniakit

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ