Aileli Okul İnovasyon Zirvesi” yapıldı

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Okul Aile Birliği Komisyonu tarafından düzenlenen “Aileli Okul İnovasyon Zirvesi” yapıldı.

Aileli Okul İnovasyon Zirvesi” yapıldı

15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleşen zirveye, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Bilal Erdoğan, Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Din Öğretimi Genel Müdürü Nazıf Yılmaz, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel, İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Kadın ve Demokrasi Derneği(KADEM) Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, ÖNDER yönetim kurulu üyeleri, veliler, öğretmenler, idareciler ve basın mensupları katılım gösterdi.

Aynı anda 5 farklı salonda iki oturum şeklinde gerçekleşen ve 2 gün boyunca süren zirvede “8 Başlık ve 8 Çözüm Önerisi” üzerinde sunumlar yapıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya yaptığı konuşmada bir zamanlar dışlanan, ötekileştirilen imam hatip okullarının ve bu okul mezunlarının bugün Türkiye’nin ve dünyanın geleceğine yön verdiklerini hatırlattı.

İnovasyonun en önemli kaynağının eğitim ve aile olduğunun altını çizerek yasaklayıcı bir zihniyetle çocuklarla doğru iletişim kurulamayacağına dile getiren Bakan Kaya, “Akıllı tabletlerin, sosyal medyanın çok kontrollü bir şekilde çocuklara kullandırılması gerektiğine inanıyorum. Evlatlarımız doğru kaynaklarla beslenmeli” şeklinde konuştu.

İstanbul Valisi Vasip Şahin ailenin ve öğretmenin eğitimdeki rolüne değindiği konuşmasında, “İyi bir öğretmenin, işine âşık bir öğretmenin, öğrencisini evladı gibi gören bir öğretmenin yerini hiçbir şey tutamaz. Öğretmenlerimize de destek verelim, onların fiziki, ailevi, şahsi ihtiyaçlarına dair de projeler geliştirelim. O zaman gerçekten bir aile oluruz ve okul-aile birliğini kurmuş oluruz.” dedi.

“Aileli Okul İnovasyon Zirvesi” son gün etkinliğine katılan Bilal Erdoğan sağlıklı bir okul aile birliği yapılanmasına ihtiyaç olduğunu vurguladı. Erdoğan, “Şimdi eğitimi okul denen bir kutunun içine soktuk. Eskiden hayatın her alanında eğitim olduğu düşünülürdü. O zaman öğretmen, idareci dışındaki eğitimin tarafı olan velinin de bir şekilde okulun içine girip oraya katkı sağlaması lazım.” dedi. Eğitimde herkes tarafından kabul edilen iki unsurdan birinin sınıf mevcudu, diğerinin de velinin eğitime katılması olduğunu ifade eden Bilal Erdoğan, velinin eğitime katıldığı okullarda eğitim kalitesinin yükseldiğinin de altını çizdi.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Okul Aile Birliği Komisyonu’nun düzenlediği ve Türkiye’de ilk kez okul aile birliklerinin ele alındığı zirvede, Türkiye’nin pek çok il ve ilçesinde çalışmalar yapan imam hatip mezun derneklerinin temsilcileri de oturumlarda sunumlar yaparak, okul aile birliklerinin yapısını, çalışma alanlarını, projelerini ve yaygınlaştırmayı hedefledikleri örnekleri katılımcılarla paylaştılar.

OAB Komisyonu tarafından yapılan ve velilerin okula olan katkılarını ele alarak farkındalık oluşturmayı hedefleyen anketin değerlendirildiği oturuma MEB Müsteşarı Yusuf Tekin katılım gösterdi. Anket sonuçlarına dair fikirlerini ve çıkarımları dile getiren Tekin, “Bu anket sonuçlarına göre kendi adıma iki hususu üzerime vazife olarak aldım. Bunlardan birincisi; senede 2 kez yaptığımız veli toplantılarını okul aile birliklerinin sorumlulukları hakkında bilgilendirici veya seminer şeklinde eğitici bir hale dönüştürmek, diğeri ise okullardaki kütüphane ve laboratuvarların yetersiz veya işlevsiz olduğuna dair yapılan eleştiriler çerçevesinde yeni çalışmalar yapmak.” diye konuştu. 

Katıldığı oturumda bir konuşma yapan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, eğitim konusuna parçacı yaklaşımla değil; bütüncül şekilde yaklaşarak umut edilen verimin elde edileceğini ifade etti. Yelkenci, “Eğitimin birbirinden ayrılmayacak şekilde üç farklı alandan oluştuğunu düşünüyorum. Akademik gelişim alanı, sosyal gelişim alanı ve manevi gelişim alanı. Çocuklarımız için bu zemini mutlaka oluşturmamız gerekir.” dedi.  

ÖNDER olarak Okul Aile Birlikleri’ni geçmişten itibaren önemsediklerini ifade ederek sözlerine başlayan ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, ÖNDER OAB Komisyonu Başkanı Mehdi Barçın ve komisyon üyelerinin aktif çalışmaları sayesinde tüm Türkiye’deki imam hatip okullarında ve mezun derneklerinde okul aile birliklerinin önemine dair bir bilinç oluştuğunu belirtti. Bekiroğlu, “Biz bu zirvede okul aile birliklerini hem teorik hem pratik boyutuyla müzakere etmiş oluyoruz. Yola çıkarken İmam-ı Gazzalî’nin çocuk eğitimi ile ilgili ‘medrese-mahalle-ebeveyn’ denklemini örnek aldık. Bu şekilde yaklaştığımızda eğitim meselesine de bütüncül bakmış oluyoruz.  Sadece palyatif çözümlerle yol almadan, değişen sistemlerin yerine nelerin nasıl getirileceğini tartışmak bizim için önemli. Eğitim meselesini de tarihiyle ve gelecek öngörüsüyle birlikte ele aldığımızda bütüncül yaklaşıma ulaşarak inovasyonu yakalamış oluruz” şeklinde konuştu.

Aileli Okul İnovasyon Zirvesi boyunca katılımcılar Kızılay’ın kurmuş olduğu stantta kan bağışında bulundu. ÖNDER ve İHH işbirliğinde “İmam Hatipliler Göz Nuru Oluyor” sloganı ile yapılan katarakt ameliyatı bağışı projesine dair fotoğrafların da sergilendiği zirvede katılımcılar bağışta bulundular.

12 yıldır öğretmenlik yapan görme engelli Murat Temel’e uygulamış olduğu “Erdemliler Projesi” için hediye tablo takdim edildi. Zirve, katılımcılara hediye ve plaket verilmesinin ardından sona erdi.

KAYNAK : Haber7

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ