Adalet Bakanı Gül: Yaşlı, hamile ve çocuklar cezalarını evde çekebilir

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül: “‘Lekelenmeme Hakkı’ kapsamında 249 bin 84 ihbar dosya açılmış, 146 bin 382 soruşturma yapılmasına yer olmadığına karar verilmiştir” dedi.

Adalet Bakanı Gül: Yaşlı, hamile ve çocuklar cezalarını evde çekebilir

AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan başkanlığında toplanan komisyonda, Adalet Bakanlığı, Ceza ve İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İş Yurtları Kurumu, Türkiye Adalet Akademisi Başkanlığı, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Hakimler ve Savcılar Kurulu, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, Kişisel Verileri Koruma Kurumu bütçeleri ele alınıyor.

 

“YAŞLI, HAMİLE VE ÇOCUKLARIN CEZALARINI EVDE ÇEKMELERİ İÇİN ÇALIŞMALAR YAPILMAKTA”

Bakan Gül’ün açıklamaları şöyle;

 

Yapacağımız düzenlemelerle, genel infaz usullerinin yanında yeni uygulama modellerinin geliştirilmesi ve güncel teknolojilerin sisteme entegrasyonu sağlanmış olacaktır. Bu kapsamda şiddet içermeyen bazı suçlardan hükümlü olan yaşlı, hamile ve çocukların cezalarının elektronik izleme merkezi aracılığıyla evde infazına imkân tanıyan düzenlemeler de çalışmalarımız arasında bulunmaktadır.

Hükümlü ve tutukluların yakınları ile görüntülü görüşmesi, elektronik dilekçe arzı gibi yeni uygulama modelleri üzerinde de çalışmalarımız devam etmektedir.

KADINA ŞİDDET İÇİN TEDBİR ALMAK KARARLILIĞINDAYIZ

(Kadına şiddet) Bu fiilleri engelleyecek ve faillerin gerekli cezaları almalarını sağlayacak tedbirleri almak kararlılığındayız.

YÜZDE 62 ANLAŞMAYLA SONUÇLANDI

1 Ocak 2018 tarihinden bu yana iş uyuşmazlıklarında dava şartı arabuluculuk kapsamında toplam 708.520 uyuşmazlıkta arabulucu görevlendirilmesi yapılmıştır. Bu uyuşmazlıkların 441.082’si (%62) anlaşmayla sonuçlanmıştır.

Böylelikle yaklaşık 900 iş mahkemesinin bir yılda bakacağı dosya arabulucular tarafından çözülmüş oldu.

FETÖ İLE MÜCADELE 40 GÜNDE BİTMEZ

FETÖ; 15 Temmuz akşamı başlayıp 16 Temmuz sabahı bastırılan bir tehlike olarak yorumlanamaz.

Devletin 40 yıl hücrelerine sızmış bir terör örgütüyle karşı karşıyayız. 

“40 günde bu örgütle mücadeleyi bitirdik”demenin doğru olmadığını biliyoruz.

Yargı mensuplarımız, 15 Temmuz akşamından itibaren gece gündüz adliye koridorlarında demokrasi ve adalet nöbeti tutmuştur ve bu nöbet hala devam etmektedir.

YARGININ İDEOLOJİSİ ADALETTİR

Yargının kendi doğal, yani anayasal mecrası içindeki işleyişine karışamayız. Ama bu işleyişi sağlayan yasal ve kurumsal çerçeveyi geliştirmek, iyileştirmek için yürütme olarak bizim, yasama olarak yüce Meclis’in elbette görev ve sorumlulukları bulunuyor.

Yargının ideolojisi adalettir. Anayasamızda mahkemeler; şu grubun, bu zümrenin adına demiyor, millet adına karar verir diyor; sadece millet adına. Çünkü yargımız milletimizin yargısıdır. Yargı hiçbir yerden ve hiçbir kimseden emir almaz. Yargının tek emir alacağı yer; Anayasa ve kanunlardır.

KAYNAK : Haber7

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ