Tuba Ünsal tazminat davasını kaybetti

2015 yılında bir internet sitesinde hakkında yapılan eleştiriyi hakaret sayarak mahkemeye başvuran Tuba Ünsal yargıtaya taşınan davayı kaybetti.

Tuba Ünsal tazminat davasını kaybetti

Haberola isimli sitede yayınlanan bir eleştiriyi kişilik haklarına saldırdığını iddia edip Ersin Tokgöz’e dava açan Tuba Ünsal’a Yargıtay’dan kötü haber geldi. Yapılan yorum hakkında Tuba Ünsal tazminat davası açmış ve yerel mahkeme de Tuba Ünsal lehine karar vermişti. Ersin Tokgöz’ün avukatı Murat Sultansu karara itiraz etmiş ve dava Yargıtay’a gitmişti.

YARGITAY KARARI BOZDU 

Yerel mahkemenin kararını bozan Yargıtay kararında “Davacı hamilelik pozlarını basınla paylaşmış, davalı da buna istinaden eleştiri hakkını sert bir şekilde kullanmıştır. Davacı, dizi ve sinema oyuncusu olup magazin gündeminde yer alan, hayatı ve davranışları toplum tarafından merak ve takip edilen bir şahsiyettir. Bu nedenle hamilelik resimlerini basınla paylaşan davacının bu tür eleştirilere katlanması gerekir. Yayında yer alan sözler sert eleştiri kapsamında olup davacının kişilik haklarına saldırı teşkil etmediği sonucuna varılarak istemin tümden reddine karar verilmesi gerekirken, yanılgılı gerekçe ile davanın kısmen kabulüne karar verilmesi usul ve yasaya aykırı olup bozmayı gerektirmiştir.” denildi. Yargıtay’ın kararını değerlendiren Avukat Murat Sultansu “Adalet yerini buldu. Ülkemizde gerçek gazetecileri koruyan bir hukuk var” dedi.

KAYNAK : Haber7

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ