Karatay’ın ‘fincan fincan zeytinyağı’ önerisi meslektaşlarını kızdıracak

İç Hastalıkları ve Hardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay’ın zeytinyağı ile ilgili açıklamaları yine çok konuşulacak. Her gün “en az bir fincan” zeytinyağı ve 30 tane zeytin öneren Karatay, zeytinyağının ağrı kesici etkisi olduğunu ve içerdiği yağ asitleriyle anne sütüne eş değer olduğunu ifade etti.

Karatay’ın ‘fincan fincan zeytinyağı’ önerisi meslektaşlarını kızdıracak

Gurme İzmir Fuarı’nda düzenlenen “Zeytinli Sohbetler “etkinliği kapsamında, “Zeytin, zeytinyağı ve sağlık” konulu toplantıda konuşan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, zeytinyağının, diğer tüm yağ türlerinden farklı olarak bir “meyve suyu” olduğuna dikkati çekerek, zeytin ve zeytinyağının faydalarını anlattı.

Prof. Dr. Karatay, zeytinyağının, içerdiği yağ asitleriyle anne sütüne eş değer olduğunu savunarak, bunun çocuklara endişe duymadan verilebileceğini, çocukların kemiklerini güçlendirdiğini ve sağlıklı büyümelerine yardımcı olduğunu söyledi.

Zeytinyağının, kolesterol düzenleyici etkisi ile kalp hastalıkları riskini azalttığını dile getiren Prof. Dr. Karatay, “Zeytinyağı, damar tıkanıklıklarını önlemede yardımcı olur, tansiyonun kontrol altında tutulmasında önemli rol üstlenir, ayrıca kanseri önleyici maddeler içerir. Trigliserid metabolizmasına olan tesiriyle deri, kalın bağırsak ve meme kanseri riskini azaltan zeytinyağı, sindirimi kolaylaştırır, kabızlığı önleyerek, bağırsakların daha düzgün çalışmasını sağlar” dedi.

Karatay reçeteyi verdi: Bol bol yağ yiyin

İç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, özel bir okulda düzenlenen konferansa katılmak için geldiği Isparta’da, gazetecilere yaptığı açıklamada, kanserin sebebinin vücuttaki insülin hormonunun yüksekliği olduğunu söyledi.Şekerin, kansere neden olduğunu belirten PRof. Dr. Karatay, “Kanser yapan şekerdir, yediğimiz şekerlerin ve ekmeklerin kan şekerini yükseltmesidir. Kanserin sebebi, vücuttaki insülin hormonu yüksekliğidir. Ekmek bunu çok yükseltir ve trans yağlar, yani pakete girmiş tüm gıdalarda bulunan yağlar, kanser sebebidir. Onun için ‘Şeker ve ekmek tüketmeyin, şeker, en tatlı zehirdir’ diyorum. Kan şekerini en çok yükselten ekmektir” diye konuştu.Canan Karatay açıklamalarıyla yine şaşırttı Bahar halsizliğinin önüne geçmek içinProf. Dr. Canan Karatay, baharın gelmesine rağmen doğal kış ürünlerinin tüketilmesine devam edilmesi uyarısında bulundu. Bahar geçişlerinde yorgunluk ve halsizlik de yaşanabileceğine değinen Prof. Dr. Karatay, “Bahar halsizliğinin önüne geçecek, doğal köy tereyağıdır, zeytinyağıdır, balık yağıdır. Bunları bol bol tüketirsek, bahar yorgunluğu olmaz” dedi.Kilo veremiyorsanız alerjiye dikkat!Bazı gıdalar ile ilgili sindirim güçlüğü yaşanabileceğini vurgulayan Karatay, şöyle konuştu:”Kilo veremiyorsanız, eğer bir şey yediğiniz zaman gaz oluyorsa bilin ki vücudunuz onu artık tolere edemiyor. Uzun süre kilo vermeyen, alerji şikayeti olanlara gıda intoleransı testini yaptırıyorum ama güvenilir yerlerde yapılması lazım. Eğer gizli bir gıda alerjiniz dahi varsa bilin ki kilo da veremezsiniz, hastalıklardan da kurtulamazsınız.”Canan Karatay: DolandırılıyorsunuzCanan Karatay ısrarcı: Bal yemeyin

Hastalığı önler tedavi eder
Prof. Dr. Karatay, zeytinyağının, içerdiği çok sayıdaki antioksidan maddeyle hücreleri yenilediğini, doku ve organların yaşlanmasını geciktirdiğini vurgulayarak, bu ürünün pek çok hastalığı önleyici ve tedavi edici özelliği olduğunu bildirdi.

Zeytinyağının ayrıca ağrı kesici özelliğinin de olduğunu anlatan Prof. Dr. Karatay, dinleyicilere günde en az 30 zeytin yemelerini, zeytin yaprağından çay demlemelerini ve en az bir fincan zeytinyağı içmelerini önerdi.

Canan Karatay: Dolandırılıyorsunuz

Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen “Kadınca Söyleşi” programına konuşmacı olarak katılan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Profesörü Canan Karatay, merak edilen konular hakkında izleyicileri bilgilendirdi. Kartal Belediyesi tarafından Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa ilgi oldukça fazla olurken programın moderatörlüğünü Sibel Çakı ve Burçin Şimşek yaptı.Programda söz alan İç hastalıklar ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı beslenme konusunda önemli bir noktaya dikkat çekti. İnsanların endüstri firmaları tarafından dolandırıldığını söyleyen Canan Karatay, “Doğru beslenmiyoruz. Ben 2013 yılında 70 yaşımda bir kere dolandırıldım. Ama sizler her daim dolandırılıyorsunuz. Onun için bir kere endüstrinin size çocuklarınıza sunduğu en lezzetli denilen yiyeceklerin hiç biri hakiki besin değil. Fabrikanın ürettiği hiçbir şey doğanın ürettiği bir şeyle eşit olamaz. Buna ilaç da dahil her türlü besin de dahil. Fabrikada üretilen pakete giren ambalaj yapılan her türlü besinin içinde vücudumuzun ihtiyacı olan gerekli hiçbir ana öğün yok. Hakiki protein, sağlıklı yağ ve sağlıklı karbonhidrat yok. Hepsi tatlandırıcılarla katkılı kimyasallarla hepimizi oltaya getirmekle programlanmış. Fabrikalar bizim çocuklarımızın hamilelerimizin sağlığını düşünmek için kurulmamıştır. Sanki halkımızın ve bizim sağlığımızı düşünüyorlarmış gibi algı yaratılıyor. Herkes 1960’lardan beri endüstri için kendi sağlığından oluyor” dedi.Canan Karatay uyardı: Balığı sakın böyle yemeyin Canan Karatay bu sefer de pilotlara kızdı Canan Karatay açıklamalarıyla yine şaşırttı Video: Canan Karatay sunucuya zorla zeytinyağı içirdi

Fırıncılardan Karatay’a: Ekmek yeseydi dolandırılmazdı

Prof. Dr. Canan Karatay’ın ekmeğin kanser riski taşıdığına ilişkin yaptığı açıklamaya fırıncılardan pankartlı tepki geldi. Dükkanına tepki olarak pankart açan fırıncı Gökhan Kuk, “Biliyorsunuz ki Canan Hoca dolandırılmıştı ve 170 bin TL’yi çöpe bırakmıştı. Biz şuna inanıyoruz ki, eğer ekmek yeseydi dolandırılmayacaktı. Aklı daha düzgün ve pratik çalışacaktı” dedi.Prof. Dr. Canan Karatay katıldığı bir söyleşide, ekmeği zehir olarak niteleyip, kanser yaptığını belirterek, “Unlarda yüzde 10 katkı maddesi var. Bunların içinde bromür var. Bromür ağır metaldir ve kanser yapar” açıklamasının ardından fırıncılar sert tepki gösterdi. Canan Hoca’nın ekmek ile ilgili yaptığı açıklamaya hazırladıkları pankartla cevap veren fırıncıların tepkisi oldukça sert oldu.’Sürekli mesleğimize el atıyor’Alibeyköy’de uzun yıllar fırıncılık yapan Gökhan Kuk, “Böyle bir ihtimalin kesinlikle olmayacağın düşünüyorum. Çünkü ülkemizde Sağlık ve Tarım Bakanlıkları çok güzel çalışıyorlar. Böyle bir şey olsa zaten müdahale ederler. Canan Hoca ekranlarda kalmak ve popüler olmak için bizim mesleğe sürekli el atıyor” diye konuştu. “Canan Karatay’ın lahmacun yerken medyada birçok kez fotoğrafları çıktı” diyen fırıncı Kuk, “Lahmacun da unlu mamüllerden yapılıyor. Demek ki o da kanser yapıyor. Kendi yediklerinin analizini yanlış yapıyor” dedi.Canan Karatay: Dolandırılıyorsunuz ‘Hukuki haklarımızı kullanacağız’Fırıncılar olarak zor durumda kaldıklarını da sözlerine Kuk, “Müşterilerimiz ekmek kanser yapıyor mu diye soruyorlar. Onlara böyle bir şeyin mümkün olmadığını anlatmaya çalışıyoruz. Biz de evimizde, çocuklarımızla beraber ekmek yiyoruz. Canan Karatay’a kesinlikle katılmıyorum. Kendisi popüler olma ve medyada kalma amacıyla ekmeğimize el atıyor. Kendisini protesto ediyoruz. Bu konuda hukuki haklarımızı da kullanacağız. Biliyorsunuz ki Canan Hoca dolandırılmıştı ve 170 bin TL’yi çöpe bırakmıştı. Biz şuna inanıyoruz ki, eğer ekmek yeseydi dolandırılmayacaktı. Aklı daha düzgün ve pratik çalışacaktı. Biz 1953’ten bu yana fırıncıyız, dede mesleği yapıyoruz ve bu mesleği öldürtmeyiz. Gerçekten zor şartlar altındayız ve bu durumda ekmek kötüleniyor. Ekmeğimizi kimseye yedirmeyeceğiz. Biz kesinlikle ekmekte kanser olduğunu düşünmüyoruz. Kendimiz yapıyoruz, evimizde yiyoruz ve halkımıza sunuyoruz” diye konuştu.Canan Karatay açıklamalarıyla yine şaşırttı

KAYNAK : Yenişafak

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ