2+1 3+1 TOKİ İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya kura çekiliş tarihi! TOKİ kurası ne zaman çekilecek?

TOKİ kurası ne zaman çekilecek? İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve diğer illerdeki TOKİ kurası merakla bekleniyor. Milyonlarca kişinin başvurduğu kura çekilişi için heyecan dorukta. Yapılacak çekilişle toplam 250 bin konut sahibini bulacak. Başvurular 2+1 ve 3+1 ayrımı olmadan yapıldı. Peki; TOKİ kurası ne zaman çekilecek? TOKİ sosyal konut kura çekiliş tarihi hakkında merak edilen bilgiler!

2+1 3+1 TOKİ İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya kura çekiliş tarihi! TOKİ kurası ne zaman çekilecek?

TOKİ kurası ne zaman çekilecek? 2+1 3+1 TOKİ sosyal konut kura çekiliş tarihi ne zaman? İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve diğer illerdeki kura çekilişleri bekleniyor. Çekiliş öncesi belirlenen gruplara kontenjan ayrılacak ve daha avantajlı olacak. Peki; TOKİ kurası ne zaman çekilecek? İşte; 2+1 ve 3+1 TOKİ sosyal konut kura tarihi!

TOKİ KURASI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

Bakanlığın verdiği bilgilere göre TOKİ kurası için henüz netleşmiş bir tarih yok. Başvuru döneminin ardından Kasım ayında kura tarihlerinin belirlenmesi ve 2023’ün ilk haftalarında kura çekilişlerinin tamamlanması bekleniyor.

BAŞVURU ÜCRETİ İADESİ NE ZAMAN YATACAK?

‘Başvuru dönemi içinde’ başvuru bedelini alarak işlemi iptal edebilirsiniz. Daha sonra asil hak sahibi olmayanların başvuru bedelleri kuradan sonra 5 işgünü sonra iade ediliyor. Başvurusu iptal edilenler de kurayı beklemeden başvuru bedelini iade alabiliyor.

ÇEKİLİŞ ÖNCESİ BİLİNMESİ GEREKENLER

İdarece inşa edilecek konut projelerinde imar planlama, projelendirme ve ruhsatlandırma işlemlerinin tamamlanması ve ihale sürecini müteakip, konutların satış fiyatları belirleme işlemleri tamamlandıktan sonra sözleşme imzalama işlemleri başlatılacak.

2+1 veya 3+1 konutlardan birisi kurada çıktıktan sonra devir hakkı bulunmuyor.

Fazla ödeme yaparak taksit sayısını düşürebilir veya peşinatla borcunuzu tamamen kapatabilirsiniz.

Kurada çıkan konutu istemediğiniz takdirde, ilgili projedeki sözleşme imzalama süresinin bitimini müteakiben başvuru iade işlemleri başlayacak. Böylelikle hak sahibi olma şansını kaybedeceksiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ