Varlık Fonu’na Avrupa ABD ve Uzakdoğu ilgisi

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli geçen yıl Ağustos’ta kurulan Türkiye Varlık Fonu’na (TVF) ilginin büyük olduğunu belirterek “Görüşmeler Körfez ülkelerinin yanısıra, ABD ve Avrupa’daki bazı ülkelerle de sürüyor.

Varlık Fonu’na Avrupa ABD ve Uzakdoğu ilgisi

Onların ilgisi var. Uzakdoğu’dan da TVF’ye ciddi bir ilgi sözkonusu. Bu yıl ilk imza atarız diye düşünüyorum” dedi. Türkiye’nin ekonomik büyümesine katkı sağlamak ve büyük projelere kaynak yaratmak amacıyla geçen yıl Ağustos’ta kurulan Türkiye Varlık Fonu’ndaki varlıkların ipotek olarak gösterilmeyeceğini kaydeden Canikli “TVF’ye devredilen kuruluşları teminat ve ipotek göstererek kredi temini gibi bir durumumuz asla sözkonusu değil. TVF’deki kuruluşlar sadece varlık fonunun aktifinde değerleriyle görünecek. Bilanço ve varlıklarının değerleri karşılığı kaynak sağlanacak. Yönetimlerine müdahale etmeyeceğiz. İşsizlik Fonu gibi plase edilmiş kaynaklara da dokunmayacağız” diye konuştu.

MAĞDURİYET OLMAYACAK

Canikli ‘FETÖ’ ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle yönetimlerine kayyum atanan inşaat şirketlerinin konutlarına yatırım yapan vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla çalıştıklarına da dikkat çekti. Fİ-YAPI ve Dumankaya’yı örnek gösteren Canikli, “Bu şirketlere ait tespit ettiğimiz bazı gayrimenkulleri satacağız. Duran anlaşmaları da çözüp, bu konutları hak sahiplerine vereceğiz. Tek bir mağduriyet olmayacak” diye konuştu.

Büyüme yüzde 4 olur

Canikli, yılsonu büyüme rakamının yüzde 4’e yakın gelebileceğini, Türkiye’nin Temmuz’da çift haneli enflasyondan da kurtularak, 2017’yi büyük ihtimalle yüzde 7.5’la enflasyonla kapatacağını söyledi. Dolar/TL’de dalga boyunun düştüğünü ve son zamanlarda dar bir bantta hareket ettiğini belirten Canikli “Bu hareket enflasyona büyük oranda yansıdı. TCMB’ye göre kurdaki dalgalanmanın enflasyona etkisi yüzde 15. Bana göre bu yüzde 8’i geçmez” dedi. Canikli, banka kredileriyle ilgili olarak, “Geçen yıl kredilerdeki artış hızı negatifteydi. Tekrar yükselişe geçtik. Yılsonunu yüzde 10’un üzerinde artışla kaparız. Biz daha önceki dönemlerin aksine krediyi tahrik etmek istiyoruz” dedi.

KAYNAK : STAR GAZETESİ

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ