‘ByLock’ soruşturmasında 14 kişi tutuklandı

Bursa merkezli 8 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, 4. sınıf emniyet müdürlerinin de aralarında bulunduğu, daha önce görevden uzaklaştırılan 76 emniyet mensubundan 26’sı daha adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 14’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

‘ByLock’ soruşturmasında 14 kişi tutuklandı

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ndeki işlemleri tamamlanan 26 polis, adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 14’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 12’si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gözaltındaki 36 zanlının ise emniyetteki işlemleri sürüyor.

– Olay

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün gizli haberleşme sistemi “ByLock” kullanıcısı olan ve İl Emniyet Müdürlüğünde görevliyken daha önce Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) ihraç edilen ya da açığa alınan, 4. sınıf emniyet müdürlerinin de aralarında bulunduğu bazı polisler hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Bursa, Ankara, İstanbul, Kocaeli, Bilecik, Kayseri, Tokat ve Manisa’da düzenlenen eş zamanlı operasyonda şüphelilere ait adreslerde arama yapılmıştı. Operasyonda 3’ü 4. sınıf emniyet müdürü 76 eski emniyet mensubu gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan 76 polisten 14’ü dün adliyeye sevk edilmiş, 10’u tutuklanmış, 4’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

KAYNAK : STAR GAZETESİ

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ