İran’dan kritik karar: Hizbullah çıkmayacak

İran lideri Hamaney’in Başdanışmanı Velayeti, Türkiye ve Rusya’nın garantörlüğünde sağlanan ateşkes anlaşmasına rağmen, Hizbullah’ın Suriye’den çıkmayacağını belirtti.

İran’dan kritik karar: Hizbullah çıkmayacak

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney’in Başdanışmanı Ali  Ekber Velayeti, Suriye’de Türkiye ve Rusya’nın garantörlüğünde sağlanan ateşkes  anlaşmasına rağmen, Hizbullah örgütünün bu ülkeden çıkmayacağını söyledi.
 
İran Öğrenci Haber Ajansı’nın (ISNA) haberine göre, Velayeti,  Tahran’da Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nuri el-Maliki ile görüşmesinden sonra  basın toplantısı düzenledi.

KOORDİNASYON SÜRÜYOR

Velayeti, son dönemde Rusya’nın Suriye’de İran’ın çıkarlarını  görmezden geldiğine yönelik iddiaların sorulması üzerine, Tahran ve Moskova’nın  Suriye konusunda koordinasyonunu “halen” sürdürdüğünü aktardı.
 
Suriye’deki krize çözüm bulmak için yürütülen çalışmalara işaret eden  Velayeti, “Suriye’nin geleceği ve barış görüşmeleri Suriye hükümeti ve dostları  ekseninde yapılacak. Bu ülkenin hükümeti ve halkının iradesi dışında barış  görüşmeleri yürütme girişiminde bulunanların kesinlikle bu görüşmelerde yeri  olmayacaktır.” ifadesini kullandı.

HİZBULLAH ÇIKMAYACAK

Suriye’de 6’ncı yılına giren iç savaşta rejim saflarında savaşan  Hizbullah örgütünün, ateşkes anlaşmasıyla birlikte bu ülkeyi terk edeceğine  yönelik ifadelerin sorulması üzerine Velayeti, “Hizbullah’ın ateşkes  anlaşmasından sonra Suriye’den çıkacağı söylemleri düşmanların propagandasıdır.”  dedi.

KAYNAK : Haber7

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ