Başbakan’dan sosyal medya çağrısı

Terör saldırılarının ardından sosyal medyadan terör propagandası amacıyla yapılan paylaşımlara işaret eden Başbakan Yıldırım, “Vatandaşlarımızın sorumlu davranmaları önem arz etmektedir” dedi.

Başbakan’dan sosyal medya çağrısı

Başbakan Binali Yıldırım, “Vatandaşlarımızın sosyal medyada sorumlu davranmaları, örgütlerin amacına katkı sağlayacak paylaşımlardan kaçınmaları önem arz etmektedir” değerlendirmesinde bulundu.

Yıldırım, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Terör örgütlerinin birbirinden farkı yoktur. Hepsinin amacı acımasızca insanları öldürmek, toplumda korku ve endişe oluşturmaktır” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

“Vatandaşlarımızın sosyal medyada sorumlu davranmaları, örgütlerin amacına katkı sağlayacak paylaşımlardan kaçınmaları önem arz etmektedir. Bilinmelidir ki terörü öven söylemler suçtur ve cezai sonuçları olacaktır.”

Provokatörler iş başında

Reina’da meydana gelen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının ardından sosyal medya provokatörleri zaman kaybetmeden sahneye çıktı. Başta siyasetçi ve yazarlar olmak üzere pek çok provokatör, klavyelerini kin ve nefret saçarak birliğimizi bozmak üzere kullandı.YARKADAŞ ÖN SAFTA!İstanbul Ortaköy’de meydana gelen terör saldırısından sonra aralarında CHP Milletvekili Barış Yarkadaş’ın da bulunduğu bir grup sosyal medya üzerinden Diyanet İşleri Başkanlığını ve Müslümanları hedef aldı. Hain terör saldırısını Diyanet İşleri Başkanlığının Cuma hutbesi ile bağdaştırmaya çalışan kesimler, terör üzerinden kara propaganda yapmaya kalkıştı. Sözde akademisyen Ayşe Hür, Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy ve Modacı Barbaros Şansal’ın attığı provokatif tweetler sosyal medyada büyük tepki çekti.TERÖRE KARŞI TERÖRİSTİ SAVUNDUHain terör saldırısını Diyanet İşleri Başkanlığının Cuma hutbesi ile bağdaştırmaya çalışan kesimler, terör üzerinden kara propaganda yapmaya kalkıştı. Onlarca vatandaşımızın şehit olduğu kalleş saldırıyla ilgili atılan tweetlerde yer verilen akıl dışı iddialar ve çirkin ithamlar pes dedirtti. Barbaros Şansal ise sosyal medya üzerinden eğlence merkezine yapılan saldırıyı çarpıtmaya çalıştı. Teröre karşı terörü savunan Amberin Zaman, saldırının gerçekleştirilme sebebinin Türkiye’nin terör örgütü YPG’ye karşı yaptığı operasyonlar olduğunu ima ederek, şu skandal sözleri söyledi: “IŞİD’e karşı en etkin güç olan YPG ve SDG ye saldırmaya devam edilecek mi acaba?”

KAYNAK : Yenişafak

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ