Dünya devlerinden Türkiye’ye güven mesajı

Dünyanın en lüks iki markası Hermès ve Alain Ducasse, ‘Taksim 360’ projesinde yer almak için sözleşme imzaladı. Hermès, projeden hem ev aldı hem de mağaza açacak.

Dünya devlerinden Türkiye’ye güven mesajı

Beyoğlu Tarlabaşı’nda Çalık Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen Taksim 360 projesi, teslime sayılı günler kala dünya markalarının akınına uğruyor. Bulvara bakan ofis bloklarının tamamlanmasının ardından gün yüzüne çıkan Taksim 360 projesi, dünyada lüksün sembolü kabul edilen isimleri ağırlıyor. Bu isimlerden biri 15.3 milyar dolarlık marka değeriyle dünyanın en değerli iki lüks markasından biri olarak kabul edilen Hermès’in beşinci kuşak yöneticisi Simon Xavier Guerrand-Hermès. Son dört ayda ikinci kez gelip incelediği Taksim 360 projesinden büyülendiğini belirten Simon Xavier Guerrand-Hermès, son İstanbul ziyaretinden Taksim 360 projesinden ev alarak döndü. 

İYİ NİYET ANLAŞMASI

Taksim 360’ı yerinde inceleyen ve yetkililerden bilgi alan Xavier Hermès, projenin tamamlanmasından sonra Hermès’in bölgede mağaza açması için iyi niyet anlaşması imzaladı. Çalık Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mert Çalık, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başdanışmanı, Türkiye’nin Paris eski Büyükelçisi Hakkı Akil’in de hazır bulunduğu imza töreninde konuşan Hermès, “İlk ziyaretimden sonra dünyanın başka metropollerinde başka projeleri de inceledim” diye konuştu. 

LÜKSÜN MERKEZİ OLACAK

Hermès, “Ancak Taksim 360, hem sunduğu olanaklar hem de yüzlerce yıllık tarihi mirasıyla çok farklı. Burada şehrin merkezinde keyifli ve konforlu bir yaşam sürmek mümkün. Bu nedenle ev satın almaya karar verdim. İstanbul’un kalbinde lüks bir perakende merkezi olacağına inancım dolayısıyla da Hermès’in burada mağaza açması için gerekli niyet anlaşmalarını yaptık. Biz Türkiye’nin geleceğine inandığımız için buradayız” değerlendirmesinde bulundu.

Şeflerin şefi restoran açıyor

Taksim 360’ın müşterileri arasına giren bir diğer önemli isim de Fransız mutfağını dünyaya yayan ve ‘Şeflerin Şefi’ olarak bilinen, 3 Michelin yıldızlı Alain Ducasse. Paris’ten Tokyo’ya Alain Ducasse restoranlarının yatırımcısı olan Amerikalı iş adamı NJK Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Nasser Kazeminy de Taksim 360’ın merkezinde restoran açacak.

Fransız mutfağının yıldızlı markası

Xavier Hermès’in Taksim 360’ta yer alma kararının ardından kendilerinin de projeyle ilgilenmeye başladıklarını söyleyen Kazeminy, “Alain Ducasse restoranlarını sekizinci ülke olan Türkiye’ye getirecek imzayı attık” ifadelerini kullandı. Alain Ducasse restoranları, Monako, Fransa, İngiltere, ABD, Japonya gibi ülkelerde bulunuyor.

500 milyon $ yatırım

Taksim 360 projesi; toplam 20 bin metrekarelik alan üzerinde rezidans, ofis ve ticari üniteler dahil olmak üzere toplam 952 üniteden oluşuyor. 500 milyon dolar yatırım değerine sahip projede 48 metrekare ila 354 metrekare arasında değişen çeşitli daire seçenekleri bulunuyor. 

KAYNAK : AKŞAM GAZETESİ

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ