Evde sabun nasıl yapılır?

Siz de dilediğiniz renkte kendi sabunuzu yaparak temizliğinizi renklendirebilirsiniz..

Evde sabun nasıl yapılır?

Sabun bazını önce küçük parçalara bölün ocakta benmari usulü veya mikrodalga fırını kullanabilirsiniz. Benmari usulü eritirken kapaklı bir kapla eritin cam kapak olursa içini görebilirsiniz .(bunun sebebi sabunlar sonradan terleme yapabiliyor bunu önlemek içindir) kaynatmamaya dikkat edelim  erime olur olmaz ocaktan alın  uzun süre sıcakta bekletmeyin yoksa sabunlarınız sonradan küçülme yapar.

Sabun bazı 60 C derecede erir.Fazla sıcaklığa gerek yoktur .Sabununuzu erirken  kaynatmayın . Sabun bazını erittikten sonra sabun boyasıyla renklendirin.Sabun boyası kullanıyorsanız damla damla ilave edin dilediğiniz renge ulaşana kadar ,Ama gıda boyasını sakın direk sabun bazına karıştırmayın ayrı bir kapta esansla birlikte önce karıştırın sonra sabuna katın bu işlemleri çabuk yapmalısınız. Zira sabununu donmaya başlar.

Renklendirme ve esans işleminin ardından silikon kalıplara kolonyanızdan bir iki kere sıkın

(Esans oranını eriyen sabun bazınızın %1  ila % 4 oranını   geçmemesine dikkat edelim)

Sabunu boşaltıp üzerinede bir iki kere sıkın böylece hava kabarcıklarını engellemiş olursunuz.Döktüğünüz sabun kalıplarının büyüklüğüne ve hava sıcaklığına  göre 5 ila 15 dakika arasında donacaktır. Kalıpları taşırmamaya dikkat edin.

KAYNAK : Haber7

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ