Prof. İhsan Süreyya Sırma: Gençler Türkçe bilmiyor

Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, “Zamanımızda gençler Türkçe bilmiyor. Üniversitede yazılı yapıyoruz, Türkçeyi yanlış yazıyorlar. Neden, çünkü bizim gençler kitap okumuyor, kitap okumadıkları için de güzel Türkçe konuşamıyor ve yazamıyorlar” dedi.

Prof. İhsan Süreyya Sırma: Gençler Türkçe bilmiyor

Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, hatıralarını ve güncel meselelere ilişkin görüşlerini anlattı. Kitap okumanın Türkçe’nin iyi kullanılması için önemine dikkati çeken Sırma, şunları kaydetti: “Zamanımızda gençler Türkçe bilmiyor. Üniversitede yazılı yapıyoruz Türkçeyi yanlış yazıyorlar. Neden, çünkü bizim gençler kitap okumuyor, kitap okumadıkları için de güzel Türkçe konuşamıyor ve yazamıyorlar. Özellikle güzel bir Türkçe öğrenmek için çok kitap okudum. Boğaziçi’nde Tarih kitabının yazarı Samiha Ayverdi’nin çok güzel Türkçesi var, Allah rahmet eylesin Necip Fazıl’ın çok güzel dili var ve okuyunca ezberlemek lazım.”

ÖMRÜM ABDÜLHAMİD İLE GEÇTİ

Osmanlı padişahlarından Sultan Abdülhamid üzerine tez yazdığını ve bu gerekçeyle akademik çalışmalarının engellendiğini hatırlatan Sırma, “Benim ömrüm geçti Abdülhamid ile doktoram, doçentliğim ve profesörlüğüm onun üzerine” diye konuştu. 

 

KAYNAK : Haber7

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ