‘2017 atılım yılı olacak’

Hükûmetin desteklerini artırması sonrasında ihracatta gaza basacaklarını belirten TİM Başkanı Büyükekşi, “Gümrük Birliği’nin güncellenmesi ile önümüz daha da açılacak” dedi.

‘2017 atılım yılı olacak’

Hükûmetin desteklerini artırması sonrasında ihracatta gaza basacaklarını belirten TİM Başkanı Büyükekşi, “Gümrük Birliği’nin güncellenmesi ile önümüz daha da açılacak” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM), Ekonomi Bakanlığı’nın katkıları ile bu yıl ilk defa gerçekleştirdiği “500 Büyük Hizmet İhracatçısı” araştırmasında şampiyonlar ödüllerini aldı. 11 sektörde ilk üç sırayı alan 33 firmanın ödüllendirildiği gecede, Türkiye genelinde ilk 10 sırayı alan firmaların ödüllerini Başbakan Binali Yıldırım verdi. Türkiye genelinde ilk sırayı Türk Hava Yolları alırken, onu Pegasus ve Çalık Enerji takip etti.

‘DAHA DA ARTIRMALIYIZ’

Başbakan Yıldırım, hizmet işinin akıl işi olduğunu söyleyerek, “Akıl teri ile para kazanmayı daha fazla artırmalıyız. Gelişmenin yolu bu. Akıl şu anda birçok şeyin üzerindedir. Ülkemizi dünyanın her tarafında tanıtan ihracatçılarımıza, hükümetimiz ve milletimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz. Başarılarının daim olmasını diliyorum” dedi.

‘DESTEĞİMİZ SÜRECEK’

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de, verdikleri desteklere devam edeceklerini belirterek, şunları söyledi: Bize 150 milyar dolar mal ihracatı yetmez, bunu daha yükseklere çıkarmalıyız. 2017’de önemli bir başarı elde etmek istiyoruz. Bunun için seferberlik başlattık. Hizmet ticaretinin de önü açılacak. Bütün gayretlerimiz tek tek yerine geliyor. İhracata dayalı büyüme için harekete geçtik. Fuarlarla ilgili destekleri ikiye katladık. İhracat desteklerini de üç katına çıkardık.

‘AVANTAJI YAKALADIK’

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ise, hükûmetin desteklerini artırması sonrasında 2017 yılını ihracat için atılım yılı olarak ilan ettiklerini belirtti. Büyükekşi, “Mevcutla yetinmeyeceğiz. Daha iyisini aramaya devam edeceğiz. Gümrük Birliği’nin de güncellenmesi ile hizmetler, kamu alımları ve yatırımlar anlaşmaya dahil edilmiş olacak. Dolayısıyla hizmet ihracatımız için de önemli bir rekabet gücü sağlayağız. Âdeta bir kaldıraç etkisi oluşacak” diye konuştu.

 

KAYNAK : turkiyegazetesi.com.tr

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ