41 yazardan 15 Temmuz destanı

Kültür, sanat, basın ve yayın dünyasının tanınmış 41 yazarı ve şairi ‘Yeniden İstiklal’ adlı kitapta bir araya gelerek 15 Temmuz Destanı’nı anlattılar.

41 yazardan 15 Temmuz destanı

Gazeteci, yazar, şair ve daha pek çok kültür insanının 15 Temmuz darbe girişimine dair duygu ve düşüncelerini serdettiği ‘Yeniden İstiklal’ adlı kitap Mihrabad Yayınları’ndan çıktı. 41 yazarın kaleminden FETÖ ihaneti ve 15 Temmuz darbe direnişinin anlatıldığı kitap Elif Sönmezışık tarafından hazırlandı. Kitapta görüşlerine yer verilen isimler, devletin ve milletin geleceğine kasteden bu hareketi sadece bir ‘darbe’ olarak nitelendirmenin doğru olmadığını dile getirerek “15 Temmuz, darbenin ötesinde Türkiye’yi işgal ve yok etme hareketiydi” tanımlaması yapıyor.Aralarında Bestami Yazgan, 

Grübüz Azak, Leyla İpekçi, Nuh Albayrak, Sadık Yalsızuçanlar gibi isimlerin de bulunduğu kitapta 15 Temmuz gecesi şu cümlelerle ifade buluyor: İçerideki ihanet grupları ve dışarıdaki ezeli düşmanlar şer odağı olarak kenetlenmiş, birleşmişlerdi. Saldırdılar fakat başaramadılar, imanlı nesiller tarafından püskürtüldüler.’ İşte, ‘Yeniden İstiklal’ kitabında dile getirilen görüşlerden bazıları…

LEYLA İPEKÇİ/YAZAR

Onurlu zafer

15 Temmuz sevgilileri öyle bir miras bıraktı ki bize, artık tuzağa düşmüyor, kanmıyoruz. Kan çanağında boğulmamız için tazyikli çatışma kurguları pompalanıyor durmadan. Fakat hiçbir şey eskisi gibi değil. Dakikalarla saniyelerle değiştik, değişmeye devam ediyoruz. 

AYLA AĞABEGÜM/EĞİTİMCİ

18 Mart ruhunu kaybetmiştik

18 Mart Çanakkale Zaferi ruhunu kaybetmiştik. 15 Temmuz bize o ruhu yeniden hatırlattı. O ruhu canlı tutabilmek, Akif’in Safahat’ını yeniden okuyup yeni tedbirler almakla, milli eğitimde ‘okuduğunu anlayan ve yorum yapan’ bir nesil yetiştirmekle olacaktır. 

MUSTAFA ÖZÇELİK/ŞAİR

15 Temmuz bize ne söyler?

Madem başka Türkiye yok, madem dünyadaki bütün mağdur ve mazlumların tek umudu Türkiye’dir; öyleyse bu vatanda yaşamanın, kutlu emanetlerin savunucusu ve yaşatıcısı bir millet olmanın üzerimize yüklediği sorumluluklar var. Bunun bilincini kuşanmamız gerekiyor. 

GÜRBÜZ AZAK/YAZAR

İtiraz yüklü kalabalıkları gördüm

Mermi sesleriyle sarsılan ekranları izlerken aklım 1960’lara gitti, gençliğime… Çocuklarımı, torunlarımı düşünüp telaşlandım. Derken, insanları gördüm, itiraz yüklü kalabalıkları, elleri bayraklı yiğitleri… Telaşım söndü. 

NUH ALBAYRAK/STAR GAZETESİ GENEL YAYIN YÖNETMENİ

Kurtuluş Savaşı’nın finali 15 Temmuz 

15 Temmuz, bir geceye sıkıştırılmış Kurtuluş Savaşı finaliydi. 15 Temmuz sadece yedi düvele karşı değil, içimizdeki vesayetçi ortaklarına karşı da kazanılmış bir zaferdi. Halk artık bu nihai zaferin kendi üzerine tescil edilmesini, hakimiyetin kayıtsız şartsız milletin olmasını istiyordu. 

 

KAYNAK : STAR GAZETESİ

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ