‘3600 ek gösterge seneye çözülecek’

  ASLIHAN ALTAY KARATAŞ / ANKARA – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3600 ek gösterge ile ilgili açıklamasında, “Önümüzdeki yılın sonuna kadar …

‘3600 ek gösterge seneye çözülecek’

 

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ / ANKARA – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3600 ek gösterge ile ilgili açıklamasında, “Önümüzdeki yılın sonuna kadar bu meselenin çözüleceğini bizzat muhataplarımıza beyan eden biziz” dedi.

AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

İSTİKAMET DOĞRU: Küresel üretim, tedarik, lojistik ve perakende kanallarında ciddi bir tıkanıklığın yaşandığı son dönemde de ülkemizde herhangi bir aksaklığa meydan vermeyerek farkımızı tekrar ortaya koyduk. Salgın dönemini, yeni ve büyük bir kalkınma atılımına dönüştürmenin gayreti içindeyiz.

YALAN AYAĞIMIZA DOLAŞIR: Birileri biz ne yaparsak yapalım felaket tellallığı yapmaktan geri durmuyor. Yıllardır aynı yalanları, iftiraları, çarpıtmaları tekrarlamaktan bıkıp usanmayanların maskelerini, gerekirse her seferinde tekrar tekrar indirmek mecburiyetindeyiz… Söylenir söylenmez hakikat denizinde boğmadığımız her yalanının, bir süre sonra büyüyüp ayağımıza dolaşması kaçınılmazdır.

ADAMLAR BENZİN BULAMIYOR: Bu zat enerji fiyatlarını da diline dolamıştı. Avrupa başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında enerji fiyatlarının iki katından beş katına kadar arttığı bir dönemde, biz kendi vatandaşımızı korumak için her türlü fedakarlığı yapıyoruz Bay Kemal. İzlemiyor musun televizyonları? Avrupa şu anda benzin bulamıyor benzin. Amerika başta olmak üzere Almanya’sı, İngiltere’si şu anda akaryakıtta adeta müflis durumda. Hepsini geçtik, kamyon şoförü bile bulamıyorlar.

ENERJİ FİYATLARI ALT SEVİYEDE: Salgın başladığından beri enerji sektöründe kamunun kontrolü altındaki fiyatları gerekirse sübvanse ederek, olabilecek en alt seviyede tuttuk, tutmayı sürdürüyoruz

MEMUR VE İŞÇİ MEMNUN: Sözleşmeleri yenilenen işçilerimizin ve memurlarımızın ücretlerinde kendilerini de çok memnun eden artışlar yaptık Bay Kemal, bunlardan haberin var mı? Memurumuz da işçimiz de bu toplu sözleşmelerden sonra halden memnun. Belediyeleri hırsızlık, yolsuzluk, ahlaksızlık, taciz, tecavüz iddialarıyla çalkalanan bir partinin, çalışanlara verdiğimiz bu ücret artışlarını görmelerini, takdir etmelerini beklemiyoruz.

3600 SÖZÜNÜ VEREN BİZİZ: Kılıçdaroğlu, memurları tahrik etmek için diline 3600 ek gösterge meselesini dolamış, habire tekrarlayıp duruyor. Halbuki bu sözü veren biziz ya, memur sendikalarıyla yapılan son toplu sözleşmeye bu başlığı koyan da biziz. Verdiğimiz sözün hukuki altyapısını oluşturmaya başlayan da biziz. Önümüzdeki yılın sonuna kadar bu meselenin çözüleceğini muhataplarımıza beyan eden yine biziz. Öyleyse bu zat hala neyi konuşup duruyor?

TARIMA 24 MİLYAR LİRA DESTEK: Bay Kemal ilkokul çocuğu seviyesinde bile olmayan bir mantıkla güya kendince tarım denklemi kuruyor… O derece şuursuz durumda. Her türlü desteği çiftçimize verdik, vereceğiz. Sadece bu yıl için verdiğimiz ve vereceğimiz tarım desteklerinin tutarı 24 milyar lirayı buluyor… Hammaddesi uluslararası piyasalardan temin edildiği için küresel fiyatlamaya tabi gübrenin maliyeti yüzde 187 artarken, biz bunu üçte bir azaltarak ülkemize yansıttık, çiftçimizi koruduk. Et, süt ve yem üreticilerimizin fiyat dalgalanmalarından daha az etkilenmeleri için TMO’yu devreye soktuk. Tüm bu gayretlerimiz sayesinde Türkiye gelişmiş ülkeler dahil, pek çok devletin gıda arz güvenliği konusunda endişe yaşadığı bir dönemde gayet rahat bir şekilde geleceğine bakabilmektedir.

GÜLLÜK GÜLİSTANLIK DEĞİL: Bu demek değil ki ülkemizde hiçbir sorun yok, her şey güllük gülistanlık. Yok böyle bir şey, tabii ki sıkıntılarımız da var. Ama bunların neler olduğunu da, hangi sebeplerden kaynaklandığını da, nasıl çözüleceğini de en iyi biz biliyoruz biz. Hazırlıklarını sürdürdüğümüz ve en kısa sürede gerçekleştireceğimiz pek çok proje bulunuyor. Bunları önümüzdeki günlerde birer birer uygulamaya geçireceğiz.

BİR BARDAK SU VERMEZLER: İnşallah 2023’te milletimizin teveccühüne bir kez daha nail olarak yeniden sorumluluk üstlenmeyi de bunlara rağmen başaracağız. Eğer karşımızdakilerin insafına kalırsak, bunlar bize bırakın adil davranmayı, yağmurlu havada bir bardak su bile vermezler. Gözü de gönlü de başka yerlere çevrili bu yeminli ülke ve millet düşmanlarına hak ettikleri cevabı her platformda vereceğiz.

KILIÇDAROĞLU ÇOK ALINMIŞ: CHP Genel Başkanı’nın yeni anayasa tartışmaları ile ilgili tutarsızlıklarını bizzat kendi ağzıyla ifade ettiği görüntüleri de kullanarak anlatmıştım. Kılıçdaroğlu bu durumdan çok alınmış. Görüntülerdeki kişinin kendisi değil de ben olduğumu zannederek bir sağlık kuruluşundan rapor almam gerektiğini söylemiş. Aramızda doktor arkadaşlar varsa, bu ruh halinin hangi anlama geldiğini, neye işaret ettiğini gayet iyi bileceklerdir. Biz doktorların işine karışmayız. Ama ortada hem CHP hem de ülke siyaseti açısından acilen müdahale edilmesi gereken vahim bir durum olduğu da ortadadır. Bize düşen, ‘Allah şifa versin’ deyip kendi işimize bakmaktır.

BBP lideri Mustafa Destici’yi kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’yi kabul etti. Edinilen bilgiye göre görüşmede, seçim yasası ve yeni anayasa çalışmaları, yeni yasama yılında Meclisin gündemine gelecek düzenlemeler ele alındı. Görüşmede Destici’nin seçim barajının yüzde 3’e düşürülmesi talebini Erdoğan’a ilettiği belirtildi. Erdoğan, dün ayrıca Teşkilat Akademisi Eğitim Programı açılışına katıldı.

Erdoğan, Putin’in doğum gününü kutladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşerek doğum gününü kutladı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre telefon görüşmesinde, Türkiye-Rusya ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı. Erdoğan, görüşmede Putin’in doğum gününü de kutladı. Erdoğan Putin ile 29 Eylül’de Soçi’de baş başa görüşme gerçekleştirmiş, 3 saatten fazla süren görüşmenin verimli geçtiğini açıklamıştı.

Duygusal paylaşım

Erdoğan, annesi Tenzile Erdoğan’ın 10. ölüm yıl dönümünde birlikte çekilmiş fotoğraflarını paylaştı.  Erdoğan, paylaşıma ‘Annem…’ notunu düştü.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ