2021 yılında en çok tercih edilen tatil trendleri

Pandemi hayatımıza girdiğinden beri elimizden geldiğince kalabalık ortamlardan kaçınmaya, kapalı ortamlarda uzun süre kalmak yerine açık havada, doğada olmaya özen gösteriyoruz. Bu süreç boyunca yaşam ve çalışma şeklimizi olduğu kadar tatil anlayışımızı da değiştirdi. Eskiden kalabalık otellerde iç içe yapılan tatiller yerini sessiz, sakin butik otellere ya da izole kamp hayatına bıraktı. Peki hem izole hem de ekonomik bir tatil yapmak nasıl mümkün oluyor? Hadi gelin şimdi #öncetürkiyeyikeşfet diyerek Neredekal.com editörlerinin hazırladığı 2021 yılının trendleri arasına giren bütçe dostu izole tatil seçeneklerine bakalım. Keyifli okumalar!

2021 yılında en çok tercih edilen tatil trendleri

İzole tatil denilince ilk akla gelen seçeneklerden olan çadır kampı, doğada vakit geçirmek ve şehir hayatının tüm kaosundan kaçmak isteyenler için ilaç gibi geliyor. Bir sırt çantası ve çadırla çıkılan seyahatlerde güne kuş sesleri ve doğada olmanın verdiği enerjiyle başlamak gibisi yok. Kamp ateşinde pişirilen yemekler ve sıcak çay sohbetleri de kamp hayatını kuşkusuz daha da çekici kılıyor. İster kamp alanlarında cüzi bir rakam ödeyerek çadır kurun, ister doğanın kucağında, size uyan bir yerde herhangi ücret ödemeden çadır keyfi yapın, her şekilde bu deneyimi çok seveceksiniz.

Gezen otel, gezen ev ya da özgür karavan hayatı… Adına ne dersek diyelim, karavan deneyimi yaşamak unutulmaz anlara sahne oluyor. Doğayla daha çok vakit geçirmeye ve şehir yaşamından olabildiğince uzak kalmaya çalıştığımız son birkaç yıldır karavan hayatını çok daha fazla kişi deneyimlemeye başladı. Karavan kiralama şirketlerinin sayısı her geçen gün artış gösteriyor. Bunun yanı sıra pek çok kişi araba yerine karavan alıyor. İster tuvalet, duş ve elektrik hizmeti sunan karavan kamp tesislerinde, isterseniz bakir bir koyda ya da ormanda karavanla kampı yapmak mümkün. Eğer birkaç hafta önceden gideceğiniz tarih için karavan kiralama işlemlerine başlarsanız maliyet daha da düşük oluyor, aklınızda olsun.

İzole tatilin en güzel seçeneği tabii ki köyler. Trafik ve araba gürültüsünden, insan sesinden ve stresten uzak köy hayatında huzurlu bir tatil yapmak mümkün. Örneğin Kıyıköy, Dikili‘deki Bademli, Antalya Kaş tarafındaki Kaleköy, Kaz Dağları yakınındaki Assos, Şile köyleri, İznik Çamoluk köyü, Edirne Mecidiye köyü gibi köylerde doğayla iç içe harika bir köy tatili geçirebilirsiniz. Bu köylerde ahşap köy evleri ya da pansiyonlarda konaklayabilir, dilerseniz çadırınızla kamp yapabilirsiniz. Köy hayatının en güzel yanı uyandığınızda dalından meyve ya da sebze koparabilmek, keçiler ve tavuklarla dolu bir ortamda doğal hayatın tadına varabilmek. Düşünmesi bile huzur verici, değil mi?

Yayla demek Karadeniz demek. Rize’nin Ayder, Pokut, Huser gibi yaylalarında sis denizine dalarak uzun yürüyüşler yapıp, Karadeniz’in yemyeşil doğasında bol bol oksijen depolayabilirsiniz. Ayrıca diğer yaylalara göre daha sakin olan Badara ve Gito yaylalarında da yayla evlerinde konaklayabilirsiniz. Artvin’in Borçka ya da Macahel köyünde de izole bir tatil yapmak kaçınılmaz. Macahel’de pansiyonlarda ya da ahşap köy evlerinde konaklamak sizi anda kalmaya davet ediyor. Rize ve Artvin’e kadar gitmek istemezseniz Sakarya’nın Sultanpınar ya da Acelle yaylalarında, inekler ve dereden gelen kurbağa sesleri eşliğinde doğanın kucağında kamp yapmanız da mümkün. Özellikle hiçbir tesis bulunmayan Sultanpınar yaylası sizi tüm stresten arındıracak.

Bungalov Evler Pandemi sürecinde oldukça popüler olan ev kiralama seçeneklerine bungalov evler de katıldı. İçinde yatak ve oturma odası, mutfak ve tuvalet-banyosu bulunan bu evler izole tatil yapmak isteyenlerin gözdesi olmuş durumda. Sapanca, Şile, Bolu, İznik, Karamürsel, Düzce taraflarında pek çok bungalov tesisleri yer alıyor. Önceden rezervasyon yapıldığında daha makul bir ücret ödeyebileceğiniz bu ahşap evlerde sessiz ve sakin bir tatil yapabilirsiniz.

Adından da anlaşılacağı üzere bu terim pandemi ile hayatımıza giren uzaktan çalışma ile seyahat deneyimini bir araya getiriyor. Bu akım İngilizce’de iş anlamına gelen “work” kelimesi ile tatil anlamına gelen “vacation” kelimesinin birleşiminden ortaya çıkmış. Uzaktan çalışma işini evden değil de farklı mekanlardan yapmak mümkün. Örneğin Kaz Dağları’nda ya da Antalya’da hem konaklayıp, hem bilgisayarınızda çalışıp hem de mesai sonrasında tatil yapabilirsiniz. İster kamp yapın, isterseniz köy evlerinde ya da küçük pansiyonlarda konaklayın, bütçenize ve kendinize uygun izole bir tatil planı bulmanız yeterli. Ormanda, dağda, deniz ya da göl kenarında konaklamak, toprakla, ağaçlarla ve gökyüzüyle yakın olmak hem dinlenmenize hem de güzel vakit geçirmenize yardımcı olacak.

Kaynak:https://neredekal.com/

KAYNAK: Posta

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ