2021 Üniversiteler ne zaman açılacak? YÖK’ten kritik açıklama! Düşük ve orta riskli illerde…

Üniversiteler 2020-2021 öğretim yılında uygulamalı bölümler hariç online olarak olarak eğitimlerini sürdürüyor. Yüz yüze eğitim almak isteyen önlisans ve lisans öğrencileri üniversiteler ne zaman açılacak? sorusuna cevap arıyor. Düşük ve orta riskli illerde eğitim öğretim faaliyetleri başlatıldı. İşte Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) yaptığı yüz yüze eğitim açıklaması!

2021 Üniversiteler ne zaman açılacak? YÖK’ten kritik açıklama! Düşük ve orta riskli illerde…

Eğitim öğretim faaliyetlerinin 81 ilde başlamasının ardından öğrenciler üniversiteler için YÖK’ün yeni bir adım atmasını bekliyor. Bahar dönemi başlamadan önce Yükseköğretim Kurulu, Sağlık Bakanlığından tavsiye kararı istemiş ve Bakan Koca Bilim Kurulu’nun ardından yaptığı açıklamada uygulamalı eğitimin yüz yüze yapılması, teorik eğitimlere ise uzaktan eğitim ile devam edilmesi görüşünün ilgililere iletildiğini belirtmişti. 1 Mart’ta yapılan Kabine toplantısında illerde görülen vaka sayısına göre yeni kararlar alındı. İller risk haritasına göre sınıflandırılırken mavi ve sarı riskli şehirlerde okullar açıldı. Benzer bir hareketin üniversiteler için yapılmasını bekleyen öğrenciler üniversiteler ne zaman açılacak? sorusunu gündeme taşıdı. İşte 2021 Üniversiteler için YÖK’ten yapılan o açıklama…

YÖK’TEN YÜZ YÜZE EĞİTİM AÇIKLAMASI!

Yükseköğretim Kurulu, Sağlık Bakanlığı tavsiyelerini dikkate alarak uygulamalı eğitimlerin yüz yüze yapılacağını, teorik eğitimlerin ise mümkün olduğunca çevrimiçi yapılması kararını aldığı duyurdu. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, meslek yüksekokulları, sağlık programları, sanat ve tasarım programları, mühendislik ve mimarlık gibi uygulamalı eğitimlerin ağırlıkta olduğu bölümlerde son sınıf öğrencilerinin gerekli yeterlilikleri kazanmadan mezuniyet aşamasına gelmiş olmasına ilişkin endişelerin kendilerine bildirdiğini ifade etti. Başkan Saraç açıklamasının devamında “ Yükseköğretim kurumlarında uygulamalı eğitimlerde azami dikkat ile ve sıkı tedbirler eşliğinde yüz yüze eğitimin yapılabileceği, ancak teorik eğitimlerin mümkün olduğunca uzaktan eğitim yöntemleri kullanılarak devam ettirilmesinin uygun olacağı mütalaa ediliyor. Bütün devlet ve vakıf yükseköğretim kurumlarımıza bugün bir resmi yazı ile bildirilmiş ve gereğinin yapılması istenmiştir.” ifadelerini kullandı.

DÜŞÜK RİSKLİ İLLERDE ÜNİVERSİTELER AÇILACAK MI?

Kabine toplantısı sonrası alınan karar ile 81 il düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak gruplara ayrıldı. Düşük ve orta riskli illerde tüm eğitim öğretim faaliyetleri okullarda başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve diğer Bilim Kurulu üyelerinin daha önce yaptığı açıklamalar dikkate alındığında buna benzer bir adımın üniversiteler için atılması beklenmiyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada “ Yurt içinde kitlesel harekete yol açacak, bir araya gelmeleri, toplanmaları sağlayacak her türlü düzenlemeden kaçınmak zorundayız.” ifadelerini kullandı. Bakan Koca devamında üniversitelerde yüz yüze eğitimin mevcut şartlar dışında önemli bir hareketliliğe sebep olacağı unutulmaması gerektiğini belirtti. 

SAĞLIK BAKANLIĞI RİSK HARİTASINI PAZARTESİ GÜNÜ GÜNCELLEYECEK!

Sağlık Bakanlığı, haftalık vaka sayısına göre illerin risk durumunu belirliyor. Kabine toplantısı sonrası alınan kararlar doğrultusunda vakaların düşük ve orta riskli şehirlerde kısıtlama ve tedbirler için normalleştirme çalışmaları başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son bir haftada 100.000 nüfusa göre vaka görünme oranı en çok artan ve azalan illeri açıkladı. Nüfusa göre vaka sayısı en çok artan iller Sinop, Kilis, Samsun, Amasya ve Edirne oldu. En çok azalan iller ise Ordu, Bolu, Trabzon, Nevşehir ve Karaman oldu. İşte güncel risk haritası;

KAYNAK : Haber7

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ