2021 MEB öğretmen atamaları ne zaman başlayacak? Cumhurbaşkanı 20 bin öğretmen atama müjdesi!

2021 yılında öğretmen ataması yapılacak kontenjan merakla beklenirken Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika açıklaması yaptı. Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen, Ankara Valiliği Eğitim Tesisleri Toplu Açılış Töreni’nde konuşan Erdoğan öğretmen adaylarına müjdeli haberi verdi. Peki 2021 yılında kaç bin öğretmen ataması yapılacak? İşte alımlarla ilgili gelen son dakika açıklaması!

2021 MEB öğretmen atamaları ne zaman başlayacak? Cumhurbaşkanı 20 bin öğretmen atama müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan öğretmen atamalarıyla ilgili flaş bir açıklama yaptı. Koronavirüs nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda 65 yaş üstü olan ve kronik rahatsızlığı bulunan birçok öğretmen okula gidemiyor. Sayıştayın açıkladığı verilere göre kurum bazlı 138 bin öğretmen açığı bulunuyor. Yaşanan bu gelişmelerin ardından öğretmen adayları yeni yılda yapılacak alımlarla ilgili yapılacak açıklamayı bekliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan  Ankara Valiliği Eğitim Tesisleri Toplu Açılış Töreni’nde öğretmen atamalarıyla ilgili kritik bir açıklama yaptı. Eğitim öğretim bütçesinin 211 milyarı aştığını söyleyen Erdoğan bu dönem yapılacak atamaların öğretmen ve öğrencilere hayırlı olması temennisinde bulundu. Öğretmen ataması tarihlerini merak eden milyonlarca aday gelişmeleri yakından takip ediyor. Peki 2021 yılında kaç bin öğretmen ataması yapılacak? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öğretmen alımlarıyla ilgili yaptığı son dakika açıklaması!

“20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASININ HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada ” Önümüzdeki aylarda 20 bin öğretmen atamasını daha yapacağız. 20 bin öğretmen atamamızın milletimize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

“Geçmiş yıllara Türkiye yasakların, korkuların, kuyrukların ülkesiydi. Eskilerin deyimiyle delikli kuruşa muhtaç olunan zamanlardı. Ülkemizde bir dönem gizli saklı yürütülen Kur’an-ı Kerim ve siyer eğitimini tüm öğrencilerimiz için erişilebilir hale getirdik.

Biz kırtasiye kuyruklarında kitap beklerdik. Biz şimdi kuşe kağıtta kitapları sıraların üzerine koyuyor, öğrencilerimize teslim ediyoruz.”

ÖĞRETMEN ATAMASI TARİHLERİ AÇIKLANDI MI?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yaptığı son açıklamada çok net bir tarih vermenin mümkün olmadığını belirtmişti. Devamında  öğretmen atama tarihlerinin açıklanması için “ çok uzun süreceğini sanmıyorum” diyen Bakan, öğretmen adaylarını heyecanlandırdı. Öğretmen atama takviminin Mart ayı itibariyle şekillenmesi bekleniyor.

ÖĞRETMEN ATAMA KONTENJANLARI!

Koronavirüs nedeniyle 65 yaş üstü öğretmenler ve kronik rahatsızlığı bulunanlar okullarda eğitim öğretim faaliyetlerine katılamıyor. Yaşanan bu kritik süreçte öğretmenleri riske atmak istemeyen Bakanlık konuyla ilgili çalışmalarını yürüyor. Bakan Ziya Selçuk istatiksel olarak ihtiyaçların ortaya konulduğunu ve alımlarla ilgili Maliye Bakanlığı ve ilgili kuruluşlarla görüştüklerini açıkladı. İşte 2020 yılında en çok alım yapılan branşlar;

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği – 1801

İlköğretim Matematik Öğretmenliği – 1701

İngilizce Öğretmenliği – 1739,

Okul Öncesi Öğretmenliği – 1518

Rehberlik Öğretmenliği – 1373

Türkçe Öğretmenliği – 1300

Özel Eğitim Öğretmenliği – 1118

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği – 665

Görsel Sanatlar Öğretmenliği – 443

Müzik Öğretmenliği  – 347

SON 10 YILDA YAPILAN ÖĞRETMEN ATAMASI SAYILARI!

KAYNAK : Haber7

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ